Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 391
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Аз също го пия 3х2 от 5г.с ( в момента съм 7+2 и все още съм на тази доза)

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 11:37 от IrenB

# 286
И при мен при първи преглед освен фолиева друго не ми бе предписано.
Изследвания на хормони също не ми бяха казани да правя.
Ще попитам дали е нужно на прегледа следващия понеделник.
Поразтревожих се сега дали правя нужното или оставям природата да си свърши своето.
Освен да отида да пусна един прогестерон превантивно тази седмица.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 12:20 от Milo_Milo

# 287
И аз само фолиева приемам, както и магнезий по мое желание. Чудя се и аз за този прогестерон сега

# 288
Имайте в предвид, че при мене чхг не се качваше добре и бях с нисък прогестерон , първо изследване 12, след 5 дена 8.Така че може би заради това .А и все пак съм на почти 36, първа бременност , имам и биохимични преди това , та може и заради ъова да съм на тази доза.Само да ви кажа, че за две седмици на утрогестан съм +5кг 😂.Но имАм пълно доверие на лекаря ми .Така че може би това е важно да вярвате на лекаря ви.

# 289
При мен и варненската ми АГ и софийската бяха на едно мнение, изписаха ми вагинално 3х2 утрогестан, заради задържан фоликул, 7см киста.. изследвах си прогестерон на своя глава и беше в нормата за седмицата, но и двете са категорични, че по-добре повече прогестерон и шанса да се спука кистата е по-голям, иначе упойката и лапароскопски ще я махнат, и то ако расте с този темп, ще е съвсем скоро Sad(. Вечер вдигам 37.4 температура, чудя се дали може да е от прогестерона, дали е нормално.. още два дни съм в карантина и ще отида при АГто да ме види.

# 290
Аз днес пак си правих тест за бременност и много ме притеснява тази супер бледа втора линия едва забележима, а вече има 6-7 дни закъснение. И понеже ходих на пср пуснах и кръвен тест и прогестерон... Да видим...

# 291
Аз днес пак си правих тест за бременност и много ме притеснява тази супер бледа втора линия едва забележима, а вече има 6-7 дни закъснение. И понеже ходих на пср пуснах и кръвен тест и прогестерон... Да видим...
Чакаме резултати, но според мен всичко ще е наред!

# 292
Аз бях на първи преглед вчера. Видя се ембрионче, даже имам 3D снимка. Лекарят забеляза и леко отлепване, изписа ми Дуфастон 2х1, при предната бременност също беше така, но тогава пих Утрогестан.
Каза ми само да продължавам с фолиевата киселина. Прати ме и на хематолог, защото съм с таласемия. За сега не ми изписа витамини за бременни, понеже съдържат желязо и иска първо да види изследванията.
 След 2 седмици пак съм на преглед.

# 293
IrenB, аз се чудих какъв е този як растеж при мен също. Само че аз не смея да се премеря Satisfied

Имайте в предвид, че при мене чхг не се качваше добре и бях с нисък прогестерон , първо изследване 12, след 5 дена 8.Така че може би заради това .А и все пак съм на почти 36, първа бременност , имам и биохимични преди това , та може и заради ъова да съм на тази доза.Само да ви кажа, че за две седмици на утрогестан съм +5кг 😂.Но имАм пълно доверие на лекаря ми .Така че може би това е важно да вярвате на лекаря ви.

# 294
dimi1987 и аз скоро бях полудяла по въпроса и един такъв тест допринесе. Бях в края на 6 г.с. и беше с не достатъчно бледа черта.
Така, че споко. Всичко ще е наред. За момента нямаш поводи за притеснение. Чакаме да се похвалиш с изследването.

# 295
Аз мисля, че вече се оплаках от утрогестана 2х2 през устата две седмици а сега съм 1х2 вече. Направо ми разказа играта, бях като парцал, спях по никое време, имах световъртежи… изписаха ми го заради леко отлепване, на другия преглед уж казаха че са по-добре нещата и намалиха на веднъж, но кога ще го спрат не знам. Не ми е изследван прогестерон. Края на другата седмица ще ми записват на ЖК и ще пускат изследвания, дано тогава стане по-ясно…

Добре дошли на новите момичета и успех до края Simple Smile

# 296
Момичета, съчувствам ви с тези прогестеронови препарати. Аз и сега съм като парцал, пък не знам ако и прогестерон взимам.
Записах се за преглед и при д-р Колева от Токуда, да видим тя ли ще е вторият АГ, при който ще ходя. Имате ли отзиви за нея?

# 297
Здравейте момичета и добре дошли на останалите!
Днес бях на първи преглед, за сега всичко е наред. 5+5гс изчисли, видя жълтъчно мехурче, което значело, че не е кухо яйце и след две седмици да чуем сърчице ♥️.
Не пия нищо освен фолиева киселина /Неофолик мета/. Пита ме дали ми става лошо,някакви оплаквания, казах, че освен са ме боюят гърдите и да ми се прави секс нон стоп 🤭🤣, друго нищо. Тя каза, ами прави си сега, че после мъжете се стъписват 😂😂😂😂
Посмяхме се и така...
Някой напред в темата беше писал за препоръка за АГ в София, не помня кой, но мога да препоръчам моята АГ - д-р Веселина Славкова. Преглежда във Фемина, изражда в Св. Лазар. Ако няко се интересува, може да ми пише, препоръчвам с две ръце!

# 298
При мен и варненската ми АГ и софийската бяха на едно мнение, изписаха ми вагинално 3х2 утрогестан, заради задържан фоликул, 7см киста.. изследвах си прогестерон на своя глава и беше в нормата за седмицата, но и двете са категорични, че по-добре повече прогестерон и шанса да се спука кистата е по-голям, иначе упойката и лапароскопски ще я махнат, и то ако расте с този темп, ще е съвсем скоро Sad(. Вечер вдигам 37.4 температура, чудя се дали може да е от прогестерона, дали е нормално.. още два дни съм в карантина и ще отида при АГто да ме види.

Ти с ковид ли беше?
Аз края на декември и началото на януари бях с ковид и тогава разбрах, че съм бременна. Излекувах се от ковида и в последните няколко дни от карантината ми почнах да вдигам температура 37,3-37,4. Порових в нета и видях, че е нормално при бременност. После говорих и с АГ и тя каза, че е нормално като си бременна да поддържаш до 37,4 температура и бях близо две седмици след кодива с постоянна температура и не пиех нищо така че не се притеснявай

# 299
Момичета, минавам аз да споделя. Миналата седмица бях писала, че имам зацапване. Ходих не при моят доктор, а при друга и тя ме филмира, че не вижда изобщо жълтъчно мехурче. Бях се примирила, изчетох всичко по темата за кухото яйце и направо си бях подготвена. Едва дочаках днес да дойде часа вече при моя си доктор. Оказа се, че не само има мехурче, ами даже 2 ембриончета с пулсации. Направо не можех да повярвам. Сега естествено се притеснявам за куп други неща, но направо не мога да си намеря място Yellow Heart Yellow Heart

Аз също препоръчвам д-р Веселина Славкова. При нея се следях и раждах със сина ми 2017 и е страхотна. Щях пак да се следя при нея, но не ме кефи, че изражда в Св. Лазар. Сега съм при Дойчиновски във Вита, от който също съм изключително доволна.

Общи условия

Активация на акаунт