Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 286
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря Ви, момичета! Много ме успокоихте.

# 436
На мен не са ми изследвали прогестерона, но ми изписаха утрогестан (без да имам зацапвания).
Явно за всеки случай.. не знам, първа бременност ми е.

# 437
На мен ми изписаха Утрогестан без изследвания. Предполагам, че е като превантивна мярка, защото последната ми бременност завърши със спонтанен аборт.
SunLove, аз вземам 2 капсули Еспумизан, когато имам "газоза" Grinning  По принцип активната съставка не се усвоява, затова и не би трябвало да е проблем приемът по време на бременност, но производителят се е застраховал, като в листовката пише, че е добре да се консултираш с лекар.

# 438
Аз си замоназначих прогестерон направо като пусках ЧХГ още.
Според вас това нещичко безпосно ли е?
https://apteka.framar.bg/30075780/%D0%B8%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%BB … %82%D0%B8%D0%BA-1
Направо е абсурдно да звъня на док за всяко нещо. Просто ще си търпя и тва е. Нещо май ми се обажда синузита пак та се чудя. За сега е поносимо.

# 439
Предполагам, че не е опасно,хщом не е указано. А за моя синузит най-сетне открих решението и то е една изключително неприятна за изпълнение, но пък много ефективна процедура - промивка със сребърна вода (за предпочитане в концентрация 25 мг/ л, защото при 10 мг е доста дразнещо). Това е в случай, че положението се влоши. Иначе, когато е лека болка и хрема - спрей Синулан. Мисля, че и той няма противопоказания при бременност.

# 440
Парушева, не знам дали е синузит, алергия или друго, но откакто съм бременна носът ми е постоянно запушен. Аз по-принцип съм алергична към домашен прах и полени и си имам запушен нос сутрин. Но сега е доста зле положението. Joy Аз използвам спрей с морска вода. Не помага особено, но си прочисвам ноздрите поне.
https://sopharmacy.bg/media/sys_master/h86/hd9/8903182909470.jpg

# 441
SunLove, този спрей как е? Аз на Марисол бях взела някакъв подобен, но толкова ми дразнеше, че на третото пръскане го изхвърлих. Такъв боклук излезе- все едно киселина си пръсках. Ползвам на Стеримар морската вода.тяхе и под налягане.
Доколкото разбирам на теб ти е запушен носа, но нямаш секрети. Чувала съм, че това е нормално по време на бременност. Ако  искаш опитай нещо, което на мен понякога ми е помагало, когато ми е суха лигавицата на носа. Имам едно вазелинче на Орифлейм - "Нежна грижа" и от него леко нанасям много малко количество по вътрешността на носа. Ако нямаш такова същия ефект ще се постигне и с медицински вазелин.

# 442
Здравейте, и аз да се включа, с термин 14 Септември, по ПМ или 20 септември по овулация, тоест 7 с 5 дни.
Също съм на 2х1 прогестерон вагинално, за всеки случай ми го предписаха.
Първа бременност и не предполагах колко неприятно е гаденето, почти през цялото време... Направо е смазващо.
Живея с САЩ, но се надяваме скоро да си се приберем със съпруга ми (и дечица, дай Боже) Simple Smile
Щях да правя инвитро, но забременях без него след като разбрах как работи овулацията и ми прегледаха тръбите.  Ако всичко е наред, в понеделник от фертилната клиника ще ме изпишат към нормалния ми гинеколог (явно така работят нещата тук, все още ги разучавам нещата).
Поздрави и късмет на всички мами, които с удоволствие само ви четях досега Simple SmileFlowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:07 от Elisia

# 443
Соня, на мен ми харесва този спрей на Марисол. Точно този с алоето го дават като най-щадящ от гледна точка на миризми. Както казах съм с алергия и всякакви миризми ме дразнят, парфюми от доста време не ползвам по тази причина. Преди съм ползвала и спрея на куикс. Но за разнообразие си взех на Марисол. Честно казано бих пробвала и това, което сподели Парушева, но ако е много ароматно няма да ми понесе. Joy Не вярвам да е вредно.
https://apteka.puls.bg/data/uploads/products/2c0ed56859c3007a725 … 6-30-ml-24857.jpg

# 444
Някой беше писал за синузита. Мисля, че Синуланът е безвреден, но все пак аз гледам нищо да не пия. Аз съм с хроничен синузит и овлажнители на въздуха, които да работят 24 часа вкъщи много помагат, особено нощем. Овлажняват лигавицата и според мен са дългосрочно решение от сухия зимен въздух. Няма да ви мине веднага.

# 445
Здравейте в сряда (8гс и 3дни) поличих леко кафяво зацапване както бях споделила .В четвъртък отидох при моя доктор към 11:30 погледна ме и не ми хареса изражението му доооооста дълго се взираше в екрана , даже почна да свети червени по едно време екрана а той се вглеждаше и правеше някакви физиономии .Нищо не ми каза само промъмри продължавай с утрогестана и вторник при мен.Тъй като щяхме да заминаваме за Банско 3 пъти го попитах всичко наред ли е той каза да .Даде ми един лист със снимка на ембриона отдолу пишеше Един жив ембрион отговарящ на срока на бременноста .Но аз си останах с впечатление ,че нещо не е наред .Споделих с мъжа ми и той каза да отидем на още един преглед и след час вече бяхме в деуга клиника , където две докторки ме гледяха и бяха категорични “спряла сърдечна дейност”.Искаха да ми направят в петък кюртаж.Не помня много какво друго ми казаха, защото от шока припаднах та са говорили с мъжа ми , който после ми каза ,е му обяснявали , че се случвало ,че нямало причина и тн и трябва по бързо да ме кюртират.По пътя към вкъщи се обадихме с мъжа ми на моя докто и дословно предавам разговора
-Докторе , видях ,че нещо не е наред по изражението ви и птидох на второ мнение , казаха ми, че бебето ми е умряло в мене , няма сърдечна дейност
-Да,и??
-Какво правим от тук натам?
-Казах ти продължаваш утрогестана и терапията и във вторник при мен
Аз и мъжа ми бяхме стъписани !Защо нищо не каза сутринта???Как един час преди втория преглед е написал Жив ембрион с размер  15,53 мм отговарящ на срока на бременноста , а тези две лекарки казаха че е 9мм и е 10дни назад и е умряло доста преди ?!Вчера  сутринта писах на моя лекар тъй като пия и натаспин дали да го продължавам в тази ситуация и той само ми написа -ДА!
Нямам никаква идея какво се случва??Подготвена съм за кюртаж във вторник ,поплаках си доста тези дни зная че така е трябвало да стане , но той защо не ми каза???Възможно ли е за един час да умре и да се смали?????
Няма такава агония честно !
Продължавам си с утрогестана 3х2 вагинално , продължавам си с натаспина 2х1 и чакам във вторник някакво разумно обяснение , защи поне не ми каза  сутринта ,че има проблем, след като аз ясно видях по изражението му ,че нещо не е наред и 3 пъти попитах.
Чувствам се емоционално разбита , вече втори ден нося бебто си (ембриона) умряло в мен .най-странното от всичко е ,че продължавам да вярвам в лекаря си , сякаш съм някаква сляпа надежда (имам чувството ,че полудявам)

# 446
IrenB, не си спомням, а нямам време да се връщам назад, да да чета. Вие досега чували ли сте тонове?

# 447
Даааа и в 6+2 и в 7+4 .Абсолютно всичко беше ок .Не е имало какъвто и да в проблем, по мои сметки вървеше 2дни назад , но лекаря винаги казваше че всичко е ок и не върви назад.Даже съм писала и за тези ми притеснения
IrenB, не си спомням, а нямам време да се връщам назад, да да чета. Вие досега чували ли сте тонове?

# 448
  • София
Аз повече при този доктор не бих стъпила!

# 449
IrenB, отиди при още някой за потвържение и ако се потвърди диагнозата, отиди за кюретаж. Много е тежко, но мъртъв плод в матката води до некробиотични промени, опасно е за теб. Този утрогестан само пречи на плода да падне, ако действително няма сърдечна дейност. Погрижи се за себе си! Много съжалявам и ти съчувствам.

Общи условия

Активация на акаунт