Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Аз открих, че като ям постоянно, гаденето е по леко (имам кошмарно гадене почти постоянно, дори през ноща се будя, защото ми се гади) за това качих за броени дни 1,800кг, въпреки че се тъпча с плодове и млека 😁 а и чакам две 👶👶, надявам се и с двете  всичко да е наред 💖  .... Та още една причина!

На мен ми е също подут. Горе-долу от самото начало, което много ме озадачи. Предишната бременност ми “пролича” към 5-ти месец, но и бях по-слаба. Сега вече мисля да изровя старите си клинове за бременни, добре, че не излизам много-много, но за мен - личи си нещо там 😁
Също съм на прогестерон, може и да има връзка, хормон е. Засега не съм качила.

# 421
Милла, според това което съм чела и моят АГ не е добре да ти е толкова Б12,а да е в горна граница. Моето е 349.5 pmol/l, реф. 145-569 и док ми изписа да пия 1000 единици Б12 метилиран.
Моя корем също е доста надут, на моменти даже много. Нормално е матката се уголемява в пъти по-бързо от плода. Особено, ако не е първа бременност.
Прогестерона не е от значение дали се пие или си го има в организма естествено според мен.

# 422
Милла, според това което съм чела и моят АГ не е добре да ти е толкова Б12,а да е в горна граница. Моето е 349.5 pmol/l, реф. 145-569 и док ми изписа да пия 1000 единици Б12 метилиран.
Моя корем също е доста надут, на моменти даже много. Нормално е матката се уголемява в пъти по-бързо от плода. Особено, ако не е първа бременност.
Прогестерона не е от значение дали се пие или си го има в организма естествено според мен.

И аз така знам, но АГ ми каза, че е добре и много се притеднявам...Чудя се дали да действам на своя глава и да пия нещо или да го слушам.

# 423
Аз пък свалих близо 1.5 кг откакто забременях, но коремът ми е подут. Четох, че е нормално. Не съм променила храненето много, обикновено ям към 13 и към 19, две хранения на ден, откакто разбрах, че съм бременна, закусвам отново. За сега нямам някаква промяна към храни или аромати, надявам се подутия корем да спадне от само себе си

# 424
Аз не успях да си купя витамини. Прибрах се в 8 от работа. Confused
И моя корем е адски подут вечер, направо съм като бременна. Grinning определено е от нивата на прогестерон, това ми се случвя винаги преди М. А сега просто нивата на прогестерон са си високи и коремчето е подуто.

Момичета, в кой месец вече си личи. Първа бременност ми е и само коремчето си гледам. Grinning

# 425
Аз не успях да си купя витамини. Прибрах се в 8 от работа. Confused
И моя корем е адски подут вечер, направо съм като бременна. Grinning определено е от нивата на прогестерон, това ми се случвя винаги преди М. А сега просто нивата на прогестерон са си високи и коремчето е подуто.

Момичета, в кой месец вече си личи. Първа бременност ми е и само коремчето си гледам. Grinning

Мисля, че след третия, но е индивидуално!

# 426
И на мен ми е леко подут корема, в 8-ма седмица. Но мисля, че е нормално при втора бременност. Моя приятелка при втората си бременност в началото на 4 месец вече си имаше корем. Тя е и доста слаба и си беше очевидно.
При първата бременност си пролича към 5-ти месец, но реално от 3-тия панталоните ми стягаха.

# 427
Здравейте, момичета!
Включвам се и при вас. Чета ви от доста време.
По ПРМ термина ми е 2.09, но тъй като ми е втора бременност, а първата беше секцио, то тази пак ще е и съответно ще родя през Август живот и здраве, но реших и тук да се впиша, че Августовските мами са по-напред с "материала" Simple Smile
Относно подутия корем и аз съм с вас, особено вечер, изглеждам в 6ти месец.
Утре влизам в 11та седмица и вече откъм гадене е малко по-добре положението, така че стискайте зъби, не остана.

# 428
И аз съм като балон. Втора бременност ми е. И аз съм на прогестерон. Не знам просто.... Нищо не ми става. Изрових едни стари черни панталони ластична с висока талия, които не ми стискат, но са доста избледнели и хич не ме кеефят. Добре, че работя от вкъщи и излизанията ми са малко. Но аз си имам и излишни кг от преди да забременея Sad Нищо де, каквото е такова, само да е успешно. После спорт и режим и ще се оправят нещата.

# 429
Здравейте и от мен! Чета Ви от доста време и много Ви се радвам и стискам палци на всички да са наред нещата до финал. Аз се включвам в темата малко плахо за сега и с надежда всичко да е наред. В 6 г.с. съм и съм с тромбофилия и се налага да съм на терапия с инжекции, които ги няма по аптеките и чакам доставка от Турция. Всичко е много ново за мен, първа бременност и много стресова заради предстоящата терапия. Бях на преглед и се видя плоден сак в матката и всичко изглеждаше наред. Другата седмица ме вика да чуем сърчицето.
Виждам, че доста от Вас са на прогестерон. АГ ли Ви прати да го изследвате поради нещо конкретно? Замислих се дали да не го изследвам и аз.

# 430
Пия прогестерон, защото съм с инвитро, седмица преди трансфера ми го предписаха, за да  подготви маточната лигавица за загнездването на оплодените яйцеклетки, след което намалява риска от спонтанен аборт. Щом не ти е предписан от лекар, според мен няма нужда да го пиеш  ...
 П. С. Изследвали  са ми прогестерона, преди трансфера за последно.

Здравейте и от мен! Чета Ви от доста време и много Ви се радвам и стискам палци на всички да са наред нещата до финал. Аз се включвам в темата малко плахо за сега и с надежда всичко да е наред. В 6 г.с. съм и съм с тромбофилия и се налага да съм на терапия с инжекции, които ги няма по аптеките и чакам доставка от Турция. Всичко е много ново за мен, първа бременност и много стресова заради предстоящата терапия. Бях на преглед и се видя плоден сак в матката и всичко изглеждаше наред. Другата седмица ме вика да чуем сърчицето.
Виждам, че доста от Вас са на прогестерон. АГ ли Ви прати да го изследвате поради нещо конкретно? Замислих се дали да не го изследвам и аз.

# 431
А дали не е пропуск на лекаря да го назначи като изследване, за да се види дали има нужда. Това се притеснявам. Нека споделят и други момичета дали са го изследвали.

# 432
А дали не е пропуск на лекаря да го назначи като изследване, за да се види дали има нужда. Това се притеснявам. Нека споделят и други момичета дали са го изследвали.

Не съм го изследвала с предишната ми бременност. Не мисля, че ще го изследвам и сега. Не са ми назначавани

# 433
И аз не съм изследвала при предишна бременност. При тази ще изследвам, каквото ми каже АГ.

# 434
И аз не съм изследвала прогестерон. На първия преглед бях при друг лекар и ми изписа утрогестан, но като отидох при АГ, което искам да ме следи, тя каза, че нямало нужда при положение, че нямам никакво зацапване.

Момичета, вчера говорихме за подут корем и днес се събудух с такива колики от подуване, че беше страшно. Дори закъснях за работа, то бяха болки... Пих един дуспаталин въпреки че не трябва по време на бременност. Знаете ли какво може да се пие за това подуване, че има моменти, в които си има доста болка от тези газове. На мен в крайна сметка май ми мина не от хапчето, а от двата топли чая, които изпих. Heart Eyes

Добре дошли на новите момичета, да ви е лека бременността! Hug

Общи условия

Активация на акаунт