Използвате ли Linkedin и как?

• 8 965
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
LinkedIn не е от вчера. Моята регистрация е от 2007 и имам контакти още оттогава (от България).
Ако говорим за САЩ, ако работиш в офис и нямаш регистрация в LinkedIn, би било странно. Предполагам, че човек пак може да си намери работа без него, но би било много по-трудно освен ако не е в някаква много специфична сфера, като преподавател в университет, лекар в болница, военен. Мрежата от контакти без LinkedIn би била много ограничена.
LinkedIn е едно от основните места, където компаниите публикуват обяви за работа. Вероятно в момента е първото място, където кандидат би търсил работа в офис.
Предполагам, че нещата сега са съпоставими в България поне в международните компании.
Полезен е и за проучване на компании - къде се намират офисите на компанията, какви хора наемат, дали съкращават или наемат работници в последните години, по колко години се задържат хората в компанията и т.н.

Имам малко странен въпрос. Ако блокирам даден човек в LinkedIn, историята на чатът ни ще изчезне ли при тях или просто ще се визуализира като LinkedIn member?

# 16
Не съм сигурен за чат с блокиран. Обаче, ако блокираш някого в LinkedIn, не можеш да го видиш вече. Т.е. ако му напишеш името и го потърсиш, няма да го покаже в резултатите.

# 17
Не съм сигурен за чат с блокиран. Обаче, ако блокираш някого в LinkedIn, не можеш да го видиш вече. Т.е. ако му напишеш името и го потърсиш, няма да го покаже в резултатите.

Имам нелепа ситуация в професионален план с конкретен човек. Иска ми се да премахна и чата за да може тотално да забрави за съществуването ми 😅

# 18
Чат в LinkedIn може да се изтрие. Независимо от статуса на този с когото е. Просто цъкваш на трите точки отдясно след като маркираш съобщението, което искаш да изтриеш. Аз трия редовно разни нахални recruiters.
Направо го блокирай, след като изтриеш чата.

# 19
Чат в LinkedIn може да се изтрие. Независимо от статуса на този с когото е. Просто цъкваш на трите точки отдясно след като маркираш съобщението, което искаш да изтриеш. Аз трия редовно разни нахални recruiters.
Направо го блокирай, след като изтриеш чата.

Идеята е при него също да изчезне. Знам, че след изтриване от двете точки, чатът изчезва само от ваша страна - точно както е в месинджър, инстаграм и т.н

# 20
  • София
Имах регистрация и преди време я разучавах мрежата, за да ми бъде полезно и в работа и за да чета интересни материали. Напоследък влизам по-рядко, но още смятам, че като професионална мрежа е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт