СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 059
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
На 31 март сте имали положителен ЧХГ със стойност 68. Не чакайте до понеделник, а отидете още днес и пуснете отново. Така ще стане ясно дали и как се развива бременност. За пример, аз на 5 дни закъснение имах 68, след 48 часа 160, но след още 48 беше едва 240. Бременността не се разви, за щастие се изчистих сама, сега подновихме опитите. Всяка жена има различен опит, разбира се, надявам се при вас всичко да е наред и да е била много късна овулация.
Здравей, как се "изчисти сама" и колко време след изчистването подновихте опитите?
Аз чакам да дойде утре, да си направя кръвен тест и да е сигурно, че нищо не е станало. И общо взето се чудя какво ще последва...

# 376
За разлика от миналата година, когато се наложи абразио, в този случай просто ми дойде М, но с доста повече съсиреци от обикновено и по-продължителен. Това е потвърдено от аг, разбира се. Както и зелената светлина, че нама нужда да изчакваме за нови опити. Друга тема е, че пуснах изследвания за тромбофилия и излязоха няколко фактора. Успех ви желая, дано нещата се развият по най-добрия начин.

# 377
За разлика от миналата година, когато се наложи абразио, в този случай просто ми дойде М, но с доста повече съсиреци от обикновено и по-продължителен. Това е потвърдено от аг, разбира се. Както и зелената светлина, че нама нужда да изчакваме за нови опити. Друга тема е, че пуснах изследвания за тромбофилия и излязоха няколко фактора. Успех ви желая, дано нещата се развият по най-добрия начин.
След колко време ви дойде цикъл? В подобна ситуация съм и аз..

# 378
Здравейте,
След положителен тест за бременност (направен вкъщи) и след 7-мия ден от закъснението на цикъла ми, си направих 2 кръвни теста и резултатите са следните:
- на 30.03.2022 / Total b-HCG   73.60
- на 01.04.2022 / Total b-HCG   74.79
След първия тест ми се обадиха от болницата, за да ми кажат, че е положителен и е хубаво да направя втори за потвърждение. Преди малко ми се обадиха отново, за да ми кажат, че трябва да направя трети тест и малко се притесних. 

Има ли някой с подобни резултати? И може ли да сподели какво се е случило, дали всичко е било ОК?

Момичета, бяхте прави Simple Smile и още веднъж благодаря за отговора ви, благодарение на който бях подготвена психически. Simple Smile
Третият тест е със следния резултат:
- 03.04.2022 / Total b-HCG   63.93
Предстои ми среща с д-р Чипинова в "Надежда", като това ще ми е втора среща с нея, не съм особено впечатлена от първата среща. Ако някой се е преглеждал при нея, ще съм благодарна да сподели мнение.

Също така, някой знае ли дали трябва да се пие нещо, за да може още в самото начало да се поддържа този хурмон? И каква би била причината да не се развие бременността? Simple Smile
(пояснявам - аз забременях по естествен път и положителния тест е след втория опит, но се психирам защото съм на 33 и всички около мен имат някакъв проблем / втълпявам си, че с моя късмет и аз ще съм една от тях)

# 379
Пийте фолиева киселина още преди да правите опити. При следваща бременност може да изследвате прогестерон евентуално, ако е нисък, да ви изпишат.
Иначе няма кой знае какво за пиене превантивно.
Има изследвания като тромбофилия, щитовидна жена, хормони, витамини, които може да се направят и да се лекува, ако има нещо.
Иначе биохимичната бременност е много често явление, за което много жени дори не подозират, защото не се изследват. Не е задължително да има причина.
Аз лично имам един спонтанен аборт в 9та седмица, следващата ми бременност беше абсолютно нормална и безпроблемна.

# 380
Пийте фолиева киселина още преди да правите опити. При следваща бременност може да изследвате прогестерон евентуално, ако е нисък, да ви изпишат.
Иначе няма кой знае какво за пиене превантивно.
Има изследвания като тромбофилия, щитовидна жена, хормони, витамини, които може да се направят и да се лекува, ако има нещо.
Иначе биохимичната бременност е много често явление, за което много жени дори не подозират, защото не се изследват. Не е задължително да има причина.
Аз лично имам един спонтанен аборт в 9та седмица, следващата ми бременност беше абсолютно нормална и безпроблемна.
Преди да започнем, изследвах всичко изброено, за да съм сигурна че всичко ще е ОК, включително накарах мъжът ми да си направи спермограма. Освен изброеното си направих снимка на тръбите, за всеки случай. Мета Фолиева киселина започнах да пия 3 месеца преди да започнем опитите. Та всичко е ОК, но за този хурмон не бях подготвена хаха Simple Smile

# 381
След колко време ви дойде цикъл? В подобна ситуация съм и аз..
Здравейте, дойде ми след 20 дни закъснение. През това време се установи вътрематочта бременност в 4 г.с. но нюмяше какво да се направи нито за да се развие, нито за да се изчистя по-бързо. Най-трудно е чакането на цикъла...но съм благодарна, че този път не се стигна до интервенция и че се установи причината. Дано и при вас всичко се нареди по най-добрия възможен начин.

# 382
PB88, ЧХГ е хормонът на бременността.
Реално той само показва какво се случва и не може да бъде контролиран.
Бременността не прекъсва, защото той пада, а обратното. Той пада, защото има някакъв проблем с бременността. ЧХГ е просто отражение на това какво се случва.
Няма какво да се пие за него.

# 383
Здравейте!
ЧХГ 138 mUl/mL на 13 ден след доказана ову с фуликулометрия. Тестовете обаче от всичките 4 дни са ми доста бледички. Според вас нормално ли е това?

# 384
Резултатът е супер за момента. Няма нужда от повече уринарни тестове, повторете кръвния след 48ч, ако искате.

# 385
Здравейте момичета,
моля за съвет след трансфер на 10ти ден ЧХГ - 12.43, на ден 14 - 38.10mIU/ml.
Струват ми се прекалено ниски за този етап, някоя дали се е сблъсквала с подобни резултати? Благодаря.

# 386
Не се вкарвай във филми. Всичко е нормално.

# 387
Лекарката ме наплаши, че може да е биохимична бременност и очакваше по-високи резултати. И разбира се аз се вкарах във филма.
Благодаря! Стискаме палци и повече търпение явно ще е нужно.

# 388
Здравейте,
Днес пуснах второто си изследване ЧХГ, резултата е 267.75. На ясно съм, че при всяка жена е различно, но моля за мнение спрямо предишния ми резултат на 30.04 - 68.15. Как мислите, добре ли е покачването? Утре съм на посещение при АГ-то, но докато стане време.... напрежението е във повече.

# 389
Идеално е. Обаче утре може и нищо още да не се види на прегледа, да си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт