Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 33

• 42 153
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Сега гледам Мис Марпъл: Карибска мистерия и изведнъж осъзнах, че епизодите в първите сезони се развиват скоро след Втората световна (по решение на режисьора), а тези с новата мис Марпъл (май от четвърти сезон нататък) през 60-те, както е в книгите. А мис Марпъл все е около 70 годишна Joy

Преглеждам Уикипедия - изглежда вината до известна степен е на Кристи. От първата до последната книга за мис Марпъл са минали около 40 години, което си проличава в сюжетите (т.е. в обстановката), но главната героиня е все на една възраст.
Но това не извинява режисьорите на сериала - сега чета Бъртрам хотел и е много различен от екранизацията. Имат около 5% общо, ако мога да се изразя така.
Допълвам Simple Smile :
Сега гледам Щуротията на Грийншоу. Това е един разказ, който се прочита за около десет минути. Няма лаборатории, призраци, сираци и тормозени жени. Всичко в серията е свободно съчинение. В разказа престъпниците са икономката и фалшивият племенник, които всъщност са майка и син. Чудя се дали и тук ще е така, защото до тук виждам нещо съвсем различно от оригиналната история. Все едно просто са взели заглавието на разказа и са го превърнали в каквото си искат.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 09:18 от pppqqq

# 601
Започнах The Gilded Age, много ми харесва!

# 602
  • Бургас
pppqqq, може би Мис Марпъл освен всички мистерии е разгадала и мистерията за вечния живот. GrinningGrinningGrinning
В момента Хю Лори режисира минисериал за BBC по романа "Защо не повикаха Евънс" на Агата Кристи. Ще е интересно да видим какно ще се получи. Един от епизодите на Мис Марпъл е точно по този роман.

# 603
  • София
Bad and Crazy
https://www.imdb.com/title/tt15146202/
екшън/криминален/драма/комедия
Република Корея / 12 епизода х 60 мин. / продукция на tvN

Относно епизодите да уточня нещо. Епизодите са 12, така са в Замунда, но си личи как са рипнати от издание в което са качвали по 2 епизода на файл, т.е. реално епизодите би трябвало да са 24 х 30/35 минутки.
Сериалът е много добър. На мен ми хареса. Гледа се леко, има много забавни моменти, добре развити герои, интресна история.
Препоръчвам.
-
8.0

# 604
Тази серия Защо не повикаха Евънс леко ме отврати - жена, която е изоставила децата си да на произвола на съдбата в чужда страна и по време на война, не заслужава да живее! Но предполагам, че в романа и екранизацията на Хю Лори няма такива неща, а са само приумица на режисьора.
Дяволо, аз не успях да догледам Лош и луд, защото субтитрите не са синхронизирани, а не мога да намеря такива на английски. Ти от къде го гледа?

# 605
  • София
Субтитрите не са синхронизирани само за последните 4 епизода.
В Замунда са качили релийзи, които не отговарят на оригиналния Бг превод от корейската виртуална общност.

Ето откъде може да си изтеглиш правилните релийзи за тези последни 4 епизода. Иначе наличните титри са ОК и пасват идеално с тези файлове.

https://stupiddreambg.com/archives/14304

скролирай най-долу и виж какво е писала, Ани:
и е дала епизоди 9, 10, 11 и 12. Издърпай ги и си готова.

# 606
Благодаря Simple Smile

Обаче нищо не става с тези линкове - излиза ми началната страница на един сайт, влизам с гугъл профила и пак не се отварят сериите, а и не виждам как да търся. Може ли да ми пратиш линк на лични?

# 607
  • Вестерос
Aз изгледах новия втори сезон на Sweet Magnolias, много приятен беше, почти нищо не помнех от първи обаче, но си е лек и създава приятно настроение.

Двата нови епизода от Мисис Мейзъл бяха много приятни също. Добре почва сезонът.

Сега мисля да гледам Servant.

# 608
Не мога да повярвам колко зле беше последният епизод на Мис Марпъл! Сега започнах да чета Трупът в библиотеката, за да си оправя малко впечатлението. Нямам търпение да разбера дали ще има лесбийки, като в екранизацията Joy

# 609
Привет, някой чувал ли е нещо за втори сезон на Caliphate? Дали ще има?

# 610
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Гледам Devious Maids на Hulu.Отдавна знам за сериалчето,но все го пренебрегвах,смятайки,че е латино сапунка и по-слабата версия на Desperate Housewives и Марк Чери.
Е,грешала съм.
Изгледах сезон 1 за 2 дни,сега съм на сезон 2.Бързо върви,интересен е с много сюжетни линии.Не разбирам защо този слаб рейтинг.

# 611
Края му о*раха на камериерките,иначе наистина добре почна харесваше ми.Винаги давам шанс на Чери,но Отчаяните са недостижими.

# 612
  • Вестерос
Не мога да повярвам колко зле беше последният епизод на Мис Марпъл! Сега започнах да чета Трупът в библиотеката, за да си оправя малко впечатлението. Нямам търпение да разбера дали ще има лесбийки, като в екранизацията Joy
Мисля, че имаше, но съм я чела многоооо отдавна.

Към края на втори сезон на Servant съм и wtf... ми е мнението за целия сериал Grinning Много зарибява обаче.

# 613
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И Отчаяни Съпруги гледам,но за втори път.На сезон 7 съм,но по-рядко си го пускам.
И той вече се изчерпа сякаш.Особено сезон 6 с голяма мъка го изгледах.

# 614
  • Вестерос
Аз много ги харесвам, но преди няколко години ги изгледах накуп, преди това съм гледала доста епизоди по тв от различни сезони... Даже ММ се е заглеждал с мен по старите сезони. Последният беше леко изсмукан и много не ми хареса как свърши.

Общи условия

Активация на акаунт