За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 371
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Много благодаря на всички, които се включиха със съвет.

# 586
Крем за торта от маскарпоне и готварска сметана би ли станал?
Мисля си на готварската ще и сложа захар, ще се пробвам да я разбия колкото стане и после ще добавя маскарпонето, без да ползвам миксера или само ще изхабя продуктите?

# 587
  • In transit
Ще стане, но разбий маскарпонето със захарта и добави сметаната. Даже не е нужно да я разбиваш. Маскарпонето е доста плътно, като му добавиш течната сметана ще се получи идеалната консистенция. Внимавай само с пропорциите.
А вместо захар, добавям малко кондензирано мляко, което хем дава сладост, хем стяга като се сложи в хладилника. Става чуден крем.

# 588
Mikkey, благодаря! Ще пробвам малко по-късно и каквото стане, все ще го изядем Wink
(затворени сме вкъщи и няма как да излизам, за да взема други продукти)

# 589
  • In transit
Mikkey, благодаря! Ще пробвам малко по-късно и каквото стане, все ще го изядем Wink
(затворени сме вкъщи и няма как да излизам, за да взема други продукти)
Добавяй сметаната по-малко, докато получиш нужната консистенция.

# 590
  • там където има винаги вятър
Имам 2 кофички заквасена сметана с изтекъл срок и то не с 2-3 дни ами доста повече. На външен вид нищо им няма на кофичките, не са с издути капачки... Да правя ли кекс с нея, поне едната да не хвърлям Thinking /имам рецепта от Джаста/

# 591
Прави няма проблем

# 592
  • София
Търся идея за постни добруджанки (содените питки със сирене) и солени мъфини (моля само без маслини)

# 593
Имам 2 кофички заквасена сметана с изтекъл срок и то не с 2-3 дни ами доста повече. На външен вид нищо им няма на кофичките, не са с издути капачки... Да правя ли кекс с нея, поне едната да не хвърлям Thinking /имам рецепта от Джаста/

пробвай на вкус как е - щото понякога започва да горчи доста. ако е ок на вкус си я ползвай.

# 594
  • Sofia

пробвай на вкус как е
Мдааа... датата гледам само в магазина, вкъщи  вече - не, гледам продукта, ако трябва пробвам и това решава нещата, не някаква си там дата. Simple Smile

Колко храна се изхвърля абсолюно годна, ама заради тия дати на опковката...

# 595
  • Стара Загора
Миналата седмица за първи път правих кодрит кадир в кекскова форма. За кекосве използвам силиконова форма, но четох, че десертът не е добре да е в такава, затова използвах стъклена. Досега не съм правила и крем карамел. Предварително си направих карамела и го изсипах на дъното, после другите неща. Десертът се получи идеален, но на дъното на формата остана втвърден карамел, който много трудно се почисти. Как мога да избегна това следващия път?

# 596
  • Русе
Скрит текст:
Миналата седмица за първи път правих кодрит кадир в кекскова форма. За кекосве използвам силиконова форма, но четох, че десертът не е добре да е в такава, затова използвах стъклена. Досега не съм правила и крем карамел. Предварително си направих карамела и го изсипах на дъното, после другите неща. Десертът се получи идеален, но на дъното на формата остана втвърден карамел, който много трудно се почисти. Как мога да избегна това следващия път?

Просто е трябвало да налееш вряла вода върху останалия втвърден карамел и той след известно време ще се разтопи. Ако не стане от първия път, просто повтори още 2-3 пъти същото.

# 597
  • Стара Загора
Не се разтваряше и с гореща вода. Въпреки това утре мисля пак да правя.

# 598
  • Русе
Скрит текст:

Трябва да престои известно време и водата да изстине. Ако не се е разтворил напълно, просто повтаряте процедурата. Аз така чистя тавите от застиналия карамел по дъното. Водата трябва да е вряла.

# 599
  • Sofia
Щом ти е стъклен съда, загравяне на водна баня, ще разтвори карамела, стига да имаш подходящ по-голям съд за целта.

Общи условия

Активация на акаунт