За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 371
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 5 076
Много благодаря на всички, които се включиха със съвет.

# 586
  • Мнения: 1 295
Крем за торта от маскарпоне и готварска сметана би ли станал?
Мисля си на готварската ще и сложа захар, ще се пробвам да я разбия колкото стане и после ще добавя маскарпонето, без да ползвам миксера или само ще изхабя продуктите?

# 587
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Ще стане, но разбий маскарпонето със захарта и добави сметаната. Даже не е нужно да я разбиваш. Маскарпонето е доста плътно, като му добавиш течната сметана ще се получи идеалната консистенция. Внимавай само с пропорциите.
А вместо захар, добавям малко кондензирано мляко, което хем дава сладост, хем стяга като се сложи в хладилника. Става чуден крем.

# 588
  • Мнения: 1 295
Mikkey, благодаря! Ще пробвам малко по-късно и каквото стане, все ще го изядем Wink
(затворени сме вкъщи и няма как да излизам, за да взема други продукти)

# 589
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Mikkey, благодаря! Ще пробвам малко по-късно и каквото стане, все ще го изядем Wink
(затворени сме вкъщи и няма как да излизам, за да взема други продукти)
Добавяй сметаната по-малко, докато получиш нужната консистенция.

# 590
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
Имам 2 кофички заквасена сметана с изтекъл срок и то не с 2-3 дни ами доста повече. На външен вид нищо им няма на кофичките, не са с издути капачки... Да правя ли кекс с нея, поне едната да не хвърлям Thinking /имам рецепта от Джаста/

# 591
  • Мнения: 5 404
Прави няма проблем

# 592
  • София
  • Мнения: 8 491
Търся идея за постни добруджанки (содените питки със сирене) и солени мъфини (моля само без маслини)

# 593
  • Мнения: 10 628
Имам 2 кофички заквасена сметана с изтекъл срок и то не с 2-3 дни ами доста повече. На външен вид нищо им няма на кофичките, не са с издути капачки... Да правя ли кекс с нея, поне едната да не хвърлям Thinking /имам рецепта от Джаста/

пробвай на вкус как е - щото понякога започва да горчи доста. ако е ок на вкус си я ползвай.

# 594
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Имам 2 кофички заквасена сметана с изтекъл срок и то не с 2-3 дни ами доста повече. На външен вид нищо им няма на кофичките, не са с издути капачки... Да правя ли кекс с нея, поне едната да не хвърлям Thinking /имам рецепта от Джаста/

пробвай на вкус как е
Мдааа... датата гледам само в магазина, вкъщи  вече - не, гледам продукта, ако трябва пробвам и това решава нещата, не някаква си там дата. Simple Smile

Колко храна се изхвърля абсолюно годна, ама заради тия дати на опковката...

# 595
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 126
Миналата седмица за първи път правих кодрит кадир в кекскова форма. За кекосве използвам силиконова форма, но четох, че десертът не е добре да е в такава, затова използвах стъклена. Досега не съм правила и крем карамел. Предварително си направих карамела и го изсипах на дъното, после другите неща. Десертът се получи идеален, но на дъното на формата остана втвърден карамел, който много трудно се почисти. Как мога да избегна това следващия път?

# 596
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Миналата седмица за първи път правих кодрит кадир в кекскова форма. За кекосве използвам силиконова форма, но четох, че десертът не е добре да е в такава, затова използвах стъклена. Досега не съм правила и крем карамел. Предварително си направих карамела и го изсипах на дъното, после другите неща. Десертът се получи идеален, но на дъното на формата остана втвърден карамел, който много трудно се почисти. Как мога да избегна това следващия път?

Просто е трябвало да налееш вряла вода върху останалия втвърден карамел и той след известно време ще се разтопи. Ако не стане от първия път, просто повтори още 2-3 пъти същото.

# 597
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 126
Не се разтваряше и с гореща вода. Въпреки това утре мисля пак да правя.

# 598
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Не се разтваряше и с гореща вода. Въпреки това утре мисля пак да правя.

Трябва да престои известно време и водата да изстине. Ако не се е разтворил напълно, просто повтаряте процедурата. Аз така чистя тавите от застиналия карамел по дъното. Водата трябва да е вряла.

# 599
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Не се разтваряше и с гореща вода. Въпреки това утре мисля пак да правя.
Щом ти е стъклен съда, загравяне на водна баня, ще разтвори карамела, стига да имаш подходящ по-голям съд за целта.

Общи условия

Активация на акаунт