Чака ни надежда нова - Дядо Коледа чертички опакова. ~бебеправене 400~

• 28 585
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Задължително виж витамините за себе си, играят жизненоважна роля в случая. А за СГ, пак казвам, че не съм наясно, но разширена или в обикновена лаборатория пускахте? Че в обикновена много момичета са се оплаквали тук, че дава добри резултати, а в като пуснат разширена в някой репродуктивен център и лъсва неприятната истина. Само да го имаш предвид, ако случайно вече не сте го взели под внимание.
И помисли за кариотипа, ако от другите изследвания не изскочи нищо, но това е последното нещо обикновено.

# 661
Пускахме разширена в Щерев и Малинов . В Щерев беше лоша диагнозата и за един месец странно как , но се подобри и в Малинов беше окей. Но разширената не беше с ДНК фрагментация. Това е допълнително изследване специално на морфологията на сперматозоида. Жал ми е , че много се подтиска с тези спермограми, но ако трябва ще го пратя и за трета. За кариотип също съм мислила и може би ще го направим. А в изследването за тромбофилия не излизаше ли една мутация, която е показател за витамин Д и В12 или говоря някакви глупости?

# 662
Показател е за усвояването им, не на какво ниво са ти в момента Simple Smile

Edit: да не пускам нов коментар - добри нива на вит Д спомагат за добро AMH Simple Smile Не е дефинитивен фактор, но може и да удари едно рамо Simple Smile

# 663
  • Замък сред облаците
Зависи какво си пуснала като панел за тромбофилия - излизат показатели за усвояване и намалено метилиране на витамини от Б групата. Но за вит Д е друга мутация (май VDR ген) и се пуска отделно, няма общо с тромбофилията.
За витамин Д е важно какви са ти моментните показатели, защото при дефицит яйцеклетките са ниско качество. През периода октомври - април не усвояваме вит Д от слънчевата светлина, и организмът разходва каквото има налично. Така постепенно се навлиза в хроничен дефицит.

# 664
Здравейте, момичета! Скоро не съм се включвала тук, но не исках да досаждам с присъствието си.
Следя ви иначе и стискам силно палчета на всички скоро да се похвалите.
Честито на всички видели двете чертички!

Аз съм вече в 15+ седмица. В началото имах малко неразположения, но вече се чувствам по-добре. Отново чакаме момченце. Това е накратко за мен.

Някой беше писал за хистероскопия назад в темата. Аз правих лятото офис хистероскопия с диагностична цел. Тогава се видя, че имам възпаление, което лекувахме с няколко промивки. Самата процедура я направих на 6 ден от цикъла. Преди хистерото има подготовка, прави се без упойка, но мина леко и почти безболезнено. Тогава ми направиха и така нареченото надраскване на лигавицата. Още на следващия месец ни дадоха зелена светлина. На втория месец забременях. При оперативната вече е друго, но там не съм много запозната.

Четох, че имаше желаещи за прегледи при д-р Сигридов. При него действително е почти невъзможно да се вредиш, особено за небременни. Аз ходя в МЦ Сигридов, но при д-р Ковачев и съм много доволна от него. Ходех преди да забременея, сега и при него се следя. Той се занимава и с подготовка за забременяване, прави прегледи, назначава изследвания. Общо взето търси причини, докато не намери проблема, ако действително има такъв. Консултира се с д-р Сигридов, ако има нужда. Мисълта ми е, че ако си пациент на МЦ после по-лесно може да се вредиш до Сигридов.

Успех отново на всички!

# 665
Mis, Чудесни новини! Радвам се, че всичко е наред, леко бременеене и приятно очакване на малкия мъж Simple Smile))

# 666
Miss_Independent5 Даваш ми Надежда момиче Hug Аз имах  назначена за днес, но я отложихме заради Ковида на ММ. Карантина Simple Smile

Странно, че на мен Цвети ми каза да не я отлагаме моята процедура с още време, заради Ковид на половинката. Той имаше темп. 3-4 дни, но все пак още не е оздравял. Но да не слагаме каруцата пред коня както се вика, че може да не ми е наред нещо и всъщност да трябва лечение, което да отнеме известно време.

Ray И аз да дам малко "акъл" по темата, дето го нямам, ако позволиш. ММ беше с 1% морфология, като всички други показатели му бяха в реф. стойности. От Надежда ни казаха че си е наред СГ, но аз го пратих при Кацаров. При нас се оказа, че няма варикоцеле. Аз му назначиха хормони, Кацаров пусна в Кандиларов няколко изследвания и всички бяха наред. Кацаров му изписа неговата добавка, която приемашр 3 месеца, но аз я замених после с Fertilaid. Пратих и половинката на изследване за ИР, има преки роднини с диабет. Включи и метфогамма. След над половин година беше наред морфологията. После пък SDI го пратих да пусне и там бяхме малко под норма. Сменихме добавката с Ортомол и няколко месеца след това и SDI беше наред, но пък морфологията спадна от 14 на 8. Но е добре. На кратно, не се отчайвай, морфологията може да се по влиае от витамини и все пак най-важното е другите показатели да са добре.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 18:22 от Пълнолуние

# 667
Момичета, утре е ден на родилната помощ или Бабинден по стар стил, също и празник на Акушер гинеколозите. Приканвам всяка една от вас да изпрати картичка на своят лекар да им благодарим за труда, и за това че са до нас в трудните и хубавите моменти. Повярвайте ми, това ги усмихва много и ги радва, от личен опит. Нека им благодарим в тези трудни времена.
😇❤️👣

# 668
Благодаря, Пълнолуние, точно четях един тред по въпроса със спремограмите, в който участваш ти. Записахме час за Кацаров за понеделник, ще видим какво ще стане.

# 669
Просто не се отчайвай, ще се нареди тази спермограма с правилните лекари и добавки Hug Аз също изпаднах в шок след като с видях 1% морфология, ама аз и с 14 и с 8 не успях да забременея. Но при нас явно има нещо не открито още. HugHug

Иначе и при един билкар ходихме за чайчета, но не съм сигурна какъв е ефекта от тях. Поне при мен нямаше, половинката усети някакъв малък, ама за 90лв на месец само за него преценихме, че няма нужда от всеки ден варене и мъкнене на шишета.

# 670
Аз освен да се оплача, няма какво друго - този месец съм го отписала .. след ковид на ММ и моята карантина, цистит + ужасна хрема.. Не успях и О да хвана, поради наливането с вода Sad Надявам се другия месец да е нашия

# 671
Аз освен да се оплача, няма какво друго - този месец съм го отписала .. след ковид на ММ и моята карантина, цистит + ужасна хрема.. Не успях и О да хвана, поради наливането с вода Sad Надявам се другия месец да е нашия

Описваш ме мен все едно , след изкаран Ковид преди месец и половина жестока хрема и .. естествено чудния цистит ме лепна до следващата МЦ. Имам чувството , че сега от време на време също ми се получава да ме навестява този дискомфорт 😒

# 672
Скъпи момичета, съжалявам, че ще ви натоваря с моите проблеми, но нз просто с кого да поговоря. Днес изгоря етажа от къщата в която живеем. Нашият етаж, който със съпруга ми сме оправя ли с много старание и любов. Не сме на улицата слава на Бога, но нз какво стана с нас просто. В момента сме с ковид и на друго място. От дома ми не остана почти нищо. 😭Слава на Бога, че успяхме на време да излезем и сме живи. Но гледах пред очите ми как нещо което сме правили с години изгоря за минути. 😭Благодарна съм, че сме живи, и ние и семейството ни, тъй като не живеем там сами. Сега ще ни трябва време да се съберем и ще започнем от нулата. Понякога човек не оценява какво има докато не го загуби. Благодаря само за това че сме живи!!! Това, което се случи със сигурност ще промени начина ми на мислене и дано ни даде урок и дабъдем по добри хора, и да не забравяме, че от нас нищо не зависи. За всеки от нас си има нещо написано от което не можем да избягаме.Простете ми, ако съм ви натоварила излишно!!! ❤️Просто вас ви чувствам по близки от който и да било друг в момента.

# 673
Съжалявам много мила, важното е че сте живи, ако мога да помогна с нещо съм насреща. Прегръдки.

# 674
funn, нямам думи... Съжалявам!  Ще се справите, знам аз. Птосто ви предстои още едно изпитание. Heart

Общи условия

Активация на акаунт