Чака ни надежда нова - Дядо Коледа чертички опакова. ~бебеправене 400~

• 28 595
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Мишелинка, според мен, ако имаш положителен тест, едва ли е от аборта. Относно гърдите - не при всички има напрегнатост веднага, поне това са ми споделяли приятелки. Ако много се притесняваш, вариант си остава кръвен тест, където да се проследи динамиката на хормона, пък дай боже да е бременност, ако работите върху това е момента 😊

# 646
Аз съм астматичка и съм ежедневно на инхалатори, кортикостероиден и друг. Имам едно здраво родено дете. Според ваща логика ние астматичките с тези медикаменти изобщо да не започваме опити за бебе…

# 647
Момичета, ние се оказахме с тератозооспермия.... Sad Ей сега излезнаха резултатите, прикачвам ги в скрит текст.
Скрит текст:

# 648
Лилиум, едно е да приемаш медикаменти 3 месеца и да можеш да изчакаш, друго е да ги ориемаш цял живот. Във втория случай си длъжен да опиташ въпреки всичко, ако искаш да забременееш. Но ако може да се изчака, защо не?

Rayy, не разбирам нищо от СГ и резултати, но всичко ще се нареди Simple Smile

# 649
  • Замък сред облаците
Според наЩа логика специално за кортикостероидите говорим за влошаване на качеството на сперматозоидите. Не знаех, че астматиЧКИте произвеждат такива. Съжалявам за сарказма, ама нека се чете с разбиране на написаното в предните постове. Много зависи от дозите и директното действие на кортикостероида, разбира се. При жените повече влияе на надбъбречните, оттам на прогестероновата конверсия и тн. Но едно е наистина ударни дози кортикостероиди за тежко боледуване, друго е инхалатор за ежедневна употреба. То ако беше в такива дози, досега хората с астма да са с увредени за цял живот надбъбречни, нали така?

Рей, не мога да съм полезна за СГ, не съм много наясно със специфичните детайли, но като цяло тератозооспермията се свързва с нарушена морфология, помислете какво може да е влияе - пушене, приемане на много преработени храни или газирани ,напитки, бира!, застоял начин на живот, горещи душове, стегнато и изкуствено бельо, често да е с лаптоп в скута (лъчения)? Приемът на правилни добавки би трябвало да повиши качеството - пак 3 месеца поне се препоръчват. Знам че има няколко основни вида - Ортомол, едно с простата в името имаше, на ФертилЕйд също, виж в предните теми от 2020 имаше много коментирано си спомням.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 15:48 от АА

# 650
Рей, не пиша поради реч причини, но все още следя темата и се включвам единствено да ти кажа, че с правилна терапия и може би малко добавки ще се подобрят нещата. Общият брой според мен е добър, а 3% морфология не е фатално. Аз забременях при 4%. Успех.

# 651
Привет,
Само да се включа с личен опит и аз по темата за ковид и опитите; когато с ММ бяхме с ковид (изключително леко го изкарахме), репрото каза категорично два месеца въздържание. Така и не го питах защо,тъй като тогава си писахме по вайбър. Признавам си,не го послушахме, но то и нищо не стана,де.Но щом доста лекари го казват явно има защо.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 16:17 от _Amira_

# 652
Благодаря ви, момичета, за окуражителните думи. Ще ида и в темата за спермограми. Малко като удар с мокър парцал ми дойде. Не пуши, не пие прекомерно, някоя и друга бира 1-2 пъти в седмицата, спортуваме, внимаваме как се храним... Все му меля да не си държи телефона в джоба, ама не ме слуша. Все пак си мисля, че е добре, че излезна някаква възможна причина за 10 месеца неуспешни опити. Часът ми при Калчев е след 3 седмици.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 18:01 от Rayy

# 653
Rayy, не е с най- лошата морфология. Аз забременях с 4,5%, като месец преди това беше с 4%. Трябват добавки и здравословно хранене. Казваш, че спортува, стига да не приема фитнес добавки ! Разгледай темата, там има една рецепта за бърканица с мед, също е много полезна.

# 654
  • На изток от Ада
И моят си носи в дънките тела. Ray успех!

Ние, май ще сме пак в застой... Уж ще правим фертилити тест и двамата, то общо 380 лв, че да видим кога ще се направи. Мм е голямо пръскало...

# 655
Rayy, според мен е добре да отиде и на уролог. Доколкото знам, често нарушена морфология се дължи и на разширена вена не левия тестис, която много мъже имат по рождение - варикоцеле. Разбира се, не поставям диагноза - просто споделям какво съм чела.

Иначе има и хранителни добавки за подобряване на морфологията.

# 656
Rayy, в темата има и забременяване с 0 морфология. Ако не се лъжа лапето вече трябва да щъка наоколо. Количеството е добро, и от там общия брой добри сперматозоиди не е хич малко. Моя мъж беше с 6% но по старата скала дето беше с минимум 14%, а забременях 3 пъти.

# 657
  • Замък сред облаците
Лилиум, във връзка с твоята БХ и миседа - първото ти дете от същия мъж ли е? Остави настрана закачката за инхалатора за астма, той няма връзка и живот и здраве ще си имаш още едно детенце.

Има ли вероятност двата неуспеха да са поради ниската морфология, какво казват твоите лекари? Препоръчват ли други варианти - инсеминация, ин витро, селекция на добри сперматозоиди (ИКСИ)?
Мисълта ми е, че ако първото дете е от същия мъж, морфологията може да е от основно значение (един вид ако е влошена спрямо като сте правили първото дете).
Ако обаче е друг мъж, може би е добре да видите съвместителството - кариотип.

Допълнително при теб как е вит Д? Той играе много голяма роля за добрите яйцеклетки, ако е нисък, това също може да е проблем за "качествено" оплождане и затова да имаш 2 неуспешни Б сега, наслагвайки се с ниската морфология.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 16:15 от АА

# 658
За добър андролог мога да препоръчам д-р Милен Кацаров в София. Бившия ми приятел имаше сериозни проблеми и ходи при него. Той му направи операция за варикоцеле, но се оказа, че проблема е по-сериозен и впоследствие въпросния човек беше напълно стерилен. Това се установи доста след като се разделихме, но няма значение. Не казвам, че едното води до другото, само споделям опит и контакт.

# 659
АА, първото дете е от друг мъж.
Настоящият ми мъж на андролог не е ходил заради значителното подобрение на втората спермограма, която е нормозооспермия с 4,5% и веднага забременях. Иначе имаме 8 месеца опити между БХ и миседа. Щяхме точно да правим инсеминация, имах час за снимка на тръби и няколко дни преди това положителен тест. Аз съм изследвала полови и щитовидни хормони, в норма са. Вчера пуснах разширен пакет тромбофилия. Витамини не съм изследвала. Иска ми се да пуснем и ДНК фрагментация на мъжа ми, което е по- обстоен показател за морфологията.

Общи условия

Активация на акаунт