Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 838
  • 752
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте, момичета,

В 13-та седмица съм и след няколко дни ми предстоя да направя първата ФМ. Записала съм час при д-р Янкова, Клиника Оскар, ако някоя дама от гр. София има впечатления, ще се радвам да сподели Simple Smile
Здравей,
аз на 4ти бях на БХС при д-р Янкова. Доста добре се държа, даже и не чаках много. Бях от 11:20, към 11 ми взеха кръв, тъй кото отидох по-рано, и в 11:40 ме викна за преглед, който горе долу е около 20мин. Бях чула, че е готина и такова впечатление ми направи и на мен. Аз съм с близнаци, огледа и премери всичко и за едното предположи пола, който не е сигурен разбира се. Simple Smile
Мила жена е, така че няма от какво да се притесняваш, всичко ще е наред. Blush

Много ти благодаря! Simple Smile Бих искала да те попитам още нещо- Колко пари плати за прегледа? Ии беше ли закусвала преди това или трябва да се направи на гладно? Извинявай за въпросите, първа бременност ми е, а няма до кого да се допитам.

# 121
Във връзка с фраксипарина, писала съм и друг път, често съм намирала в Ремедиум на Графа. Да не е правилно да няма внос и всичко да е толкова сложно, нито тези които спазват 0 ковид мерки, като се разболеят да го изкупуват, но е факт.

# 122
  • Замък сред облаците
В момента няма никъде, в цялата страна. Няма внос. Има момичета без лекарства. Изровили са всички възможни аптеки, повярвайте ми.

# 123
  • София
Момичета , мога да съдействам с лекарства от Турция. Имам камиони няколко пъти седмично и вече няколко пъти купувам на мами, включително и за себе си Пулмикорт за малкия. Така че ако мога да помогна по някакъв начин ми пишете. Само ако трябва да се съхранява в специален контейнер ще е проблем, че няма как да имам доверие на тираджиите. Иначе във фейса съм срещала контакти на някаква аптека, която е в съседна Гърция на границата и праща с куриери и ваксини и всякакви лекарства ,ползват хладилни чанти и няма проблем. Доставката също не беше кой знае каква сума.
Аз бях днес на изследвания за записване на ЖК, витамини ми пуснаха и кръв за БХС. За момента само витамин Д ми е нисичко, явно ще пия нещо. Резултатите от скрининга чакам, иначе на прегледа всичко му гледаха, казаха че всичко е наред. Два пъти влизах, че първия спеше и не можаха да му видят хубаво нослето. Пих кафе и после беше буден и бушуваше. Пол обаче НЕ ми казаха Grinning Голям смях, първия път каза - "мисля че е мъж, по това което виждам". После втория път буден го гледа отзад и каза, че някаква кост като е успоредна на дупето били момичета и при мен е така, тааа каза да не губя надежда за момиче. Следващия преглед ми е на 8ми февруари и явно тогава ще разберем пола Simple Smile Важното е, че всичко му е наред пък каквото дойде.

# 124
  • Замък сред облаците
Деси, мерси, ще имам предвид и ако опре до там, ще те потърся идната седмица! Споделих инфото и на една дама (Believe) от бебеправещите, която пък е с ковид и няма лекарства и за нея, а не е хоспитализирана. Ако те потърси, да знаеш.

# 125
Здравейте, момичета,

В 13-та седмица съм и след няколко дни ми предстоя да направя първата ФМ. Записала съм час при д-р Янкова, Клиника Оскар, ако някоя дама от гр. София има впечатления, ще се радвам да сподели Simple Smile
Здравей,
аз на 4ти бях на БХС при д-р Янкова. Доста добре се държа, даже и не чаках много. Бях от 11:20, към 11 ми взеха кръв, тъй кото отидох по-рано, и в 11:40 ме викна за преглед, който горе долу е около 20мин. Бях чула, че е готина и такова впечатление ми направи и на мен. Аз съм с близнаци, огледа и премери всичко и за едното предположи пола, който не е сигурен разбира се. Simple Smile
Мила жена е, така че няма от какво да се притесняваш, всичко ще е наред. Blush

Много ти благодаря! Simple Smile Бих искала да те попитам още нещо- Колко пари плати за прегледа? Ии беше ли закусвала преди това или трябва да се направи на гладно? Извинявай за въпросите, първа бременност ми е, а няма до кого да се допитам.
Тъй като при мен са 2 платих 230лв., гледах в сайта на клиниката около 190лв. е за едноплодна бременност. Само за пълна кръвна картина се ходи на гладно, ако ще я правиш сега с БХС, ще трябва да идеш на гладно, иначе не. Когато отидеш минаваш първо през регистратурата и те ти казват къде да изчакаш и за какво, пръво ти мерят кръвното/ в стаята срещу регистратурата/ и след това в друга стая ме заведоха, за да ми вземат кръв и ми казаха да чакам пред 6 кабинет. След прегледа отново отиваш на регистратурата, съответно казваш, че идваш от преглед и си плащаш, искат имейл, за да изпратят изследванията, на мен ми казаха до 2 дни, но на 7ми след обяд ги получих/аз на 6ти звънях да не са ми объркали имейла, тай като аз си го написах и може нещо да не са прочели или да има техн.грешка/. И след като измери плода казва за рисковете. Това е общо взето, ако се сетите още нещо питайте, няма проблем Simple Smile

# 126
АА, и аз съм се шашнала за клексана, още през декември едва намирах. Последно само в Марешки имаше. Аз сега си имам до края на месеца, но ще ходя пак да търся, че ако наистина се окаже, че вече няма, да имам време да реагирам по някакъв начин.

# 127
На мен ми ги взеха на 29.12. В МУ Плевен... все още ги няма в сайта на майчин дом . Вчера звънях ,казаха че днес щели да се обработват ,чакали да се съберат проби за изпращане....Питам аз какво се случва с тази кръв след 14 престой в Плевен ? Моля някой по компетентен да разясни

Момичета, на 5 януари дадох кръв за БХС в Майчин дом и още нямам резултат, чудя се дали да се обаждам или да изчакам поне утре. Има ли от вас давали кръв директно в МД и след колко време ви ги качиха на сайта?

Те излизат най-рано същия ден, най-късно до 3 дни. Какво изписва като влизаш на сайта им с твоите данни?

# 128
  • Замък сред облаците
АА, и аз съм се шашнала за клексана, още през декември едва намирах. Последно само в Марешки имаше. Аз сега си имам до края на месеца, но ще ходя пак да търся, че ако наистина се окаже, че вече няма, да имам време да реагирам по някакъв начин.

Ако следиш в темата за фракси и клексан, днес няколко момичета писахме писма и жалби до МЗ, ИАЛ, аз пуснах и копие до министерски съвет https://bg-mam.ma/p/1392206/44119677. Досега МС и МЗ са ми входирали жалбата, дано има и скорошна реакция, мисля че колкото повече повдигаме въпроса има по-голям шанс да ни обърнат внимание. Щом предните успяха да организират аптеки, в които да има наличности и да се търсят специално от жените с такива проблеми защо сегашните да не могат?

На мен ми ги взеха на 29.12. В МУ Плевен... все още ги няма в сайта на майчин дом . Вчера звънях ,казаха че днес щели да се обработват ,чакали да се съберат проби за изпращане....Питам аз какво се случва с тази кръв след 14 престой в Плевен ? Моля някой по компетентен да разясни
Скрит текст:
Момичета, на 5 януари дадох кръв за БХС в Майчин дом и още нямам резултат, чудя се дали да се обаждам или да изчакам поне утре. Има ли от вас давали кръв директно в МД и след колко време ви ги качиха на сайта?

Те излизат най-рано същия ден, най-късно до 3 дни. Какво изписва като влизаш на сайта им с твоите данни?

А на теб излиза ли ти твоя профил и да пише неготов резултат или ти излиза че няма такъв профил като на Кристиа? Как така от 14 дни тепърва ще обработват проби? И още един въпрос - в МУ Плевен също правят скрининга, не го препращат в МД, по същия начин както го правят в УМБАЛ Св. Марина Варна, УМБАЛ Св. Георги Пловдив, МУ Стара Загора? Те са 5-те оторизирани за БХС у нас лаборатории и другите медицински центрове им препращат на тях. Няма логика от Плевен да пращат в Майчин дом, като в Плевен е центърът за тази дейност за северозападна и северна централна България.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 16:17 от АА

# 129
Момичета, записвам се и аз с термин 24.07 Blush втора бременност ми е, имам момиченце на 10 месеца, та ще е много забавно Grinning днес се записах за ЖК, също така правих първата ФМ и ще си имаме момченце Blush за момента бременността минава леко, за което съм много благодарна, защото се грижа основно сама за другото бебе, а и все още кърмя. Утре ще ми вземат кръв за БХС и се надявам всичко да е наред. Blush

# 130
Vivka9, добре дошла. Ще се съберем отбор мами с породени. 🙂 Моята госпожица е на годинка.

# 131
  • София
Аз изследванията вече ги направих платено, около 200лв. ми излезнаха, разбрах късно за това. Нататък дали се пускат още? А относно болничния само чрез ЖК ли може да се взима? Не ми се е налагало да ползвам.
krisstiA, на мен също са ми писали заплашващ аборт, но то иначе няма на какво основание да ни дават.
_krisinka_, аз лично заради болничен (нямаше кой друг само на + тест да ми даде), но и в последствие можеш да се възползваш от някои изследвания, които поема касата, като ПКК, биохимия, урина, ХИВ, Сифилис, Хепатит и т.н, микробиология, цитонамазка.

# 132
Аз изследванията вече ги направих платено, около 200лв. ми излезнаха, разбрах късно за това. Нататък дали се пускат още? А относно болничния само чрез ЖК ли може да се взима? Не ми се е налагало да ползвам.
krisstiA, на мен също са ми писали заплашващ аборт, но то иначе няма на какво основание да ни дават.
_krisinka_, аз лично заради болничен (нямаше кой друг само на + тест да ми даде), но и в последствие можеш да се възползваш от някои изследвания, които поема касата, като ПКК, биохимия, урина, ХИВ, Сифилис, Хепатит и т.н, микробиология, цитонамазка.
След ЖК взимаш болничния си безплатно, частните искат по 30-40лв за болничен, а някъде и 60. За всеки триместър има различни изследвания, които поема касата не знам точно какви са. Аз днес се записах и ми дадоха направление за ПКК, биохимия, урина, токсоплазмоза, хепатит B и C, сифилис и спин. Попитах за микробиология и АГ ми каза, че се прави по-късно. Това е, което мога да ти кажа.

# 133
Момичета , мога да съдействам с лекарства от Турция. Имам камиони няколко пъти седмично и вече няколко пъти купувам на мами, включително и за себе си Пулмикорт за малкия. Така че ако мога да помогна по някакъв начин ми пишете. Само ако трябва да се съхранява в специален контейнер ще е проблем, че няма как да имам доверие на тираджиите. Иначе във фейса съм срещала контакти на някаква аптека, която е в съседна Гърция на границата и праща с куриери и ваксини и всякакви лекарства ,ползват хладилни чанти и няма проблем. Доставката също не беше кой знае каква сума.
Аз бях днес на изследвания за записване на ЖК, витамини ми пуснаха и кръв за БХС. За момента само витамин Д ми е нисичко, явно ще пия нещо. Резултатите от скрининга чакам, иначе на прегледа всичко му гледаха, казаха че всичко е наред. Два пъти влизах, че първия спеше и не можаха да му видят хубаво нослето. Пих кафе и после беше буден и бушуваше. Пол обаче НЕ ми казаха Grinning Голям смях, първия път каза - "мисля че е мъж, по това което виждам". После втория път буден го гледа отзад и каза, че някаква кост като е успоредна на дупето били момичета и при мен е така, тааа каза да не губя надежда за момиче. Следващия преглед ми е на 8ми февруари и явно тогава ще разберем пола Simple Smile Важното е, че всичко му е наред пък каквото дойде.
Привет, Деси. Ако наистина не ти представлява трудност да съдействаш, може и аз да те помоля. Предварително благодаря и ще се реванширам. Другата седмица ще знам дали дозата в момента ми е ок. И дали да минавам от Фраксипарин на Клексан. Имам инжекции до тогава и после не знам. И аз обиколих и аптеките. Нищо няма по складовете... Предполагам, че скоро по-добре няма да стане....

# 134
  • Габрово
Аз също имам пътувания до Турция неотложно, но другия месец ,като тръгвам ще пиша в групата ,ако някой има нужда спешно от нещо ще взема.Последно лятото пренасях капки за нокти(гъбички) 10 флакона няколко сиропа и една дозина антибиотици(мъжа ми е от там родом,но сега съм си го взела и живеем в Бг) Grinning
Да дам малко отчет днес бях в болницата, бебе играеше вътре .Доктора каза ,че нямам отлепване или друг проблем, но не ми каза причина ясна за кървенето.Предписа  ми дуфалак сироп и каза че може от напъни да се прокърви ,но няма как да го твърди в случея на 100%.Утре отивам за болничен и ще сюрпризирам шефката, че няма да мога да работя повече.Ще пазя леглото дано скоро спре това цапане ,че е изнервящо .А аз си мислех ,че ще се отърва от превръзките през Б.ама нейсе .... BlushJoy

Общи условия

Активация на акаунт