Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 864
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Момичета и аз вече официално да си кажа термина 13.07.22г.  В момента съм 13+6 г.с.  Днес бях на ЖК и питах АГ кой термин да гледам (от календара или ФМ) и тя каза каквото са ми дали на ФМ 🥳🥳🥳 датата много не ми допада, че съм малко суеверна 🙊😅😅 отделно ми пуснаха 1 тон изследвания. Като гледам на сестра ми колко малко ѝ пускат аз съм като с абонамент в лабораторията.

Та да си кажа малко притеснението,  днес забравих да питам АГ, но се уговорихме след седмица да се чуем, т.к. трябва да обсъдим и друг въпрос.

Та само аз ли не мога да правя с*кс? Мъжо горкичкия откача, все е готов, а аз все отказвам, защото знам, че пак ще ме боли и нищо няма да стане и пак ще съм много нервна 😩 Като много ме "тресне" хормона опитваме, но се приключва до главичката и почва да ме боли.
Преди 2-3 седмици слагах вагинални глобули и пак усещах болка от пръста си.   Влагалището усещах много подуто и се чудя на какво се дължи?  Не знам дали има връзка с това, че плацентата е предна и ниска. (Нямам опит с бременността, имам една приключила в 6г.с от медикаментозен аборт )
Отделно на 24.12 като ходих на преглед, т.к имах кафяво зацапване също ме заболя от разширителя. 

Само при мен ли е така или и други момичета са по същия начин? И ако има някоя от вас, която е по- компетентна по въпроса нека каже.
Пак ще питам АГ, но е друго и тук да чуя други мами ( или бъдещи мами)

# 136
  • Габрово
Момичета и аз вече официално да си кажа термина 13.07.22г.  В момента съм 13+6 г.с.  Днес бях на ЖК и питах АГ кой термин да гледам (от календара или ФМ) и тя каза каквото са ми дали на ФМ 🥳🥳🥳 датата много не ми допада, че съм малко суеверна 🙊😅😅 отделно ми пуснаха 1 тон изследвания. Като гледам на сестра ми колко малко ѝ пускат аз съм като с абонамент в лабораторията.

Та да си кажа малко притеснението,  днес забравих да питам АГ, но се уговорихме след седмица да се чуем, т.к. трябва да обсъдим и друг въпрос.

Та само аз ли не мога да правя с*кс? Мъжо горкичкия откача, все е готов, а аз все отказвам, защото знам, че пак ще ме боли и нищо няма да стане и пак ще съм много нервна 😩 Като много ме "тресне" хормона опитваме, но се приключва до главичката и почва да ме боли.
Преди 2-3 седмици слагах вагинални глобули и пак усещах болка от пръста си.   Влагалището усещах много подуто и се чудя на какво се дължи?  Не знам дали има връзка с това, че плацентата е предна и ниска. (Нямам опит с бременността, имам една приключила в 6г.с от медикаментозен аборт )
Отделно на 24.12 като ходих на преглед, т.к имах кафяво зацапване също ме заболя от разширителя. 

Само при мен ли е така или и други момичета са по същия начин? И ако има някоя от вас, която е по- компетентна по въпроса нека каже.
Пак ще питам АГ, но е друго и тук да чуя други мами ( или бъдещи мами)
Лотос,аз бях така, но преди да забременея и то с предишния ми мъж и лекари не намериха физиологична причина ,затова казаха ,че може да е на психологично ниво.Но знам какво е и пръста си не може да пъхнеш Disappointed Relievedнадявам се скоро да премине това неразположение и да може да се обичате Blush

# 137
Медикаменти поставях във влагалището 19 дни. Понякога болеше по- малко понякога по- силно, но всеки път усещах, че вътре е надуто.

danger#scorpion@ дано да можем, че и мен вече ме гони нервната от липса на такива ласки и отделно и цигарите спрях след 15 годишно пушене 🥴 можеш да си представиш каква нерва е, добре че не съм и на диета, че някой щеше да е бит 😅🤣

Забравих да се похваля, че съм качила 5 кг и за първи път в живота ми съм 55кг. Висока съм 159/160 см.
Стигала съм до 54кг, ама на ден изяждах по хляб и половина и се чувствах много тежка, явно до финала ще стана един дребен тюлен 🤣🤣 Ама мъжо много му харесва, че съм имала хубави форми, явно затова миличкия е винаги готов 🤣

# 138
За мамчетата в Пловдив,знаете ли актуални цени за раждане в Селена,Торакс и Пълмед,през тази година?

# 139
Здравейте, вече се оплетох дали писах и тук след БХС ..
Всичко е наред и чакаме момиченце💗
Гаденето и ужасното повръщане се превърнаха в непрестанен глад за... ЦАРЕВИЦА НА ПАРА🤣
Също така ми смениха термина окончателно за 13.07.2022.,само ден по-рано от предходният (та тъкмо може да се смени и в закаченият пост).

# 140
Гаденето и ужасното повръщане се превърнаха в непрестанен глад за... ЦАРЕВИЦА НА ПАРА🤣
Също така ми смениха термина окончателно за 13.07.2022.,само ден по-рано от предходният (та тъкмо може да се смени и в закаченият пост).

Честити розови гащи 🙂

Смених ти термина и шляпнах едно розово сърце за малката шепа щастие.

# 141
Лотос, много неприятно това за интимните отношения. Аз четох малко по въпроса, че след един път ми се случи да има розови капчици кръв. Та обяснението е, че сега, заради бременността, влагалището е много кръвоснабдено, от там и далеч по-чувствително. Препоръка ( между другото и от предишната ми АГ) да се използва винаги презерватив. За лубрикант също се чудя, дали съставките са позволени.

Имам и едно чудене, много се забавих с цитонамазката заради тая хартиена бележчица дето трябваше да ми дадат, та се чудя при цялата чувствителност, а и като питах доктора, каза, че дори след тази процедура може да има слабо кървене, дали да не си спестя този преглед. Лошота е, че от предния мина година и не бих имала против да си направя.

MelissaY, честито, сега идва интересната част вече да мислите имена Simple Smile

# 142
  • Замък сред облаците
Половите органи са по-богато кръвоснабдени, затова и влагалището е като отекло, да не говорим за натиска, който матката оказва с напредването на бременността. Абсолютно нормално, при някои жени това води и до нови измерения в усещанията по време на секс през бременността.
Зацапването принципно ако е само след секс и е много малко, се считало за нормално, като обикновено е от шийката, която се раздразва от половия контакт.
На мен секса ми е забранен от самото начало, заради лекото отлепяне и раничката на шийката, така или иначе, а мъжът ми го е страх да ме пипне, да не се счупя нещо, особено след предната загуба. Миличкия, още се притеснява и не смее да се зарадва на тази бременност, май като родя ще се отпусне.

# 143
Здравейте, момичета! Понеже не се видях в поста с термите, та да се представя и аз. Писала съм вече няколко пъти за разни притеснения и благодаря на отзовалите се. Бременна съм с близнаци в 12 г.с. с термин 24.07.2022 г. Вчера минах БХС и Слава Богу за сега всичко е наред. Дай Боже и занапред да е така! Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност и на финала здравки, пухкави бебета! Heart

# 144
  • София
Все едно чета себе си, декември постоянно ми се ядеше царевица на пара, обиколих три квартала докато си намеря. Не знам какво беше това Smiley Моите резултати от БХС излязоха също, не виждам нещо притеснително. Не мога да преценя дали ми се занимава да ровя в нета за референтни стойности или да изчакам днес за коментар на докторката.
AA, писах на хората с които работя да проверят в Турция за лекарствата на приятелката ти, ако има ще и взема. Ще пиша и тук да ви уведомя как е наличността в Турция на тези инжекции..

# 145
  • Замък сред облаците
Много ти благодаря, Деси, чудесна си! Като имаш инфо за цените и каква е ситуацията, направо ми драсни едно ЛС и на мен, да взема да ти поръчам 1-2 опаковки, да не те занимаваме на няколко пъти.

За резултатите, гледайте най-вече където пише Вашият риск за... ако той е нисък (примерно от 1:600 нагоре, даже 1:200 считат за нисък, ама мен би ме уплашило) тогава хич не ги мислете, и пак припомням - това е на база на статистика на момичета със сходни резултати, нищо повече Simple Smile

# 146
АА много благодаря за изчерпателния отговор 🤗 Да си жива и здрава, че така влизаш в положение и отговаряш ❤️ Май, май няма да се прави джиджи биджи 😢
Rianne благодаря и на теб 🤗

Момичета пиете ли вече витамини за бременни 🤔 на мен ми казаха, че засега няма да пия и ще съм само на фолиевата к-на 🤗

# 147
  • Замък сред облаците
Лотосче, на мен още не са ми изписвали комбинирани, а сигурно няма и да ми изпишат с моето неусвояване на б групата. Пия си метилираната фолиева, също Д и Б12, че не ми бяха достатъчно добри стойностите поначало.

# 148
АА, аз също съм на метилирана, но не знам да имам проблем с усвояването. Изследвания ли ти направиха за да се разбере. Аз също пия и вит Д 2х1, че беше мн ниско, а Б12 беше в граници.

При мен е проблем с нисък брой тромбоцити.
Казаха ми и че съм с висок риск за преекламсия (Риск 1:100) , а уж съм с ниско кръвно, АГ потвърди, че риска е висок, а не мога да пия Аспирин заради тромбоцитопенията 😳 Сега чакам с доктора от ФМ да изкоментират случая ми и да видим какво да правя.
Риска за гестационен диабет не е фактор в момента имало време за него(Риск1:60)
Отделно имам Хашимото с хипофункция
И за капак кръвна група: В-
Явно затова изчаква 🥴

# 149
  • Замък сред облаците
Пълния пакет изследвания за тромбофилия включваше и тази мутация. Но аз съм на мнение че всички е по-добре да взимат метилирана, защото се усвоява най-качествено, а е водоразтворим витамин и в нормални дози това е напълно ок (една съфорумка била с дефицит и решила да приема доза от по 5000, вместо стандартното 400.....докара си проблеми, ама се осъзна, добре че е на етап опити).

Прееклампсията не е задължително да се развие, ще се пазиш, чети за препоръките за превенция примерно. За хипофункцията пиеш ли нещо, самото хашимото не е фактор за бременността? За отрицателния резус фактор, ако ти е първа Б не би трябвало да има проблем, ако е втора (независимо успешна или не) от татко с положителен фактор в 28 седмица мисля че беше ще ти бият инжекция имуноглобулини (анти-Д май се водеше). Ако е първа, инжекцията я бият веднага след раждането. Ако таткото е отрицателен фактор, не би трябвало да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт