Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Доста висока доза е приемала. Дано всичко е наред.

За Преекламсията АГ, специалиста по ФМ и хематолога  бяха на мнение, че единствената превенция е Аспирин 150мг., но още ще свали тромбоцитите. Хематолога каза, че с напредване на бременността щяли да падат още.

За Хашимото знам, че ТСХ е проблем за зачеване и имаше и нещо в развитието на бебчето но не помня кое точно беше. Пия си хапчета, които ще са цял живот, а и ми увеличиха дозата, че ТСХ беше почти 17, а сега е 6 и малко.

Таткото е положителен и е втора бременност, след първата никой не ми постави такава инжекция, а АГ каза че е трябвало и е нужна за следваща бременност. Пуснаха ми изследвания за антитела да видим какво ще покажат и тогава ще реши АГ какво правим и кога.

# 151
  • Замък сред облаците
Хашимото е наличието на антитела ТАТ и МАТ, нищо повече. Вече автоимунната атака от наличието им намаля площта на функциониращата щитовидна жлеза, което може да доведе до възпаление и/или до хипофункция, но не е задължително да е перманентно състояние. Казвам ти го от опит, защото и аз съм с хашимото. Всичко е въпрос на индивидуалното следене, адекватна терапия и съответно и отговора на организма.

За останалото се следиш, взимайте мерки, нямам какво повече да коментирам аз Simple Smile

# 152
Благодаря ти АА! 🤗
Дано при всички ни всичко е наред и да не ни е нужно да трупаме лош опит.

Няма как без  следене и взимане на мерки, ако искаме всичко да е наред. А и по 2 пъти на месец съм на различни прегледи и изследвания ☺️🤗

# 153
Здравейте, вчера се записах на ЖК. Голямо приключение беше, защото 5 минути преди прегледа видях, че съм си взела всичко друго, но не и направлението. Тичах до нас, после обратно. Записа ме, прегледа ме на ехограф, измери коремчето. И при нея си вървя седмица напред. Пусна ми изследвания и това всичко чак в 11ч. От 6.30 се стисках и не бях ходила до тоалетна, а да не говорим колко гладна бях вече. Един час се въртях там, а то хора да искаш.
Общо взето тя няма нищо против да се следя на частно, даже ми каза, че трябва да си намеря някой кадърен доктор, който си разбира от работата да ме следи. Да й казвам какво коментираме и с него, какви изследвания ми назначава и тя, ако може, ще ми ги пуска по ЗК.  Сега се чудя само с другия как да изкоменторам нещата, не знам той как ще реагира. Резултатите са готови, имам отклонения от референтните стойности, но не знам дали има нещо притеснително. Писах в другата тема, но не знам дали ще ми отговорят там. Ще ги кача и тук, може пък някой да разбера повече от мен и да си изкаже мнението. Лошото е, че са пускани в Рамус, защото АГ работи в сградата на лабораторията и направо там ме насочва. А пък АГ от София не иска в Рамус да пускам и ще видя какво ще стане.

# 154
Аз сега довършвам втора опаковка pregnacare. Две бремености пих само това, не е имало проблем. Дори не бях чувала за тази метилирана форма преди, но ще си взема от нея другата седмица. Фолиевата киселина ми е в норма. Отделно пия вит. Д, само той ми беше нисък, както и рибено масло, което помага за мозъка и зрението.

# 155
Аз пия Д3&К2, фолиева киселина и подезично Б12, и от време на време вит. Ц и магнезий. Тези дни чакам да ми пристигнат и Алеракт и омега 3.

# 156
  • София
Аз миналата бременност пих Прегнакеър и съм супер доволна от тях, след това и по време на кърмене пих последващите им разновидности. Сега обаче ми ги смениха с Фемибион и за момента пия тях + от днес Смарт Хит Витамин Д3.

# 157
Здравейте! Да се представя и аз. Втора бременност ми е, имам едно детенце родено през 2017г. Надявам се и сега всичко да е наред. Термина ми е за 2-3 август, но със сигурност бебето ще се роди през юли за това реших да се запиша тук, разбира се ако няма проблем. Вмомента съм 11+1 г.с и все още не съм ходила на първа фетална и БХС. Малко ми е странно защото лекаря ми ме записа чак за февруари, а тогава ще съм 15-16 седмица, знам, че има и късен, но аз не съм закъсняла за 1. Има ли и други като мен? Също исках да попитам има ли мами от Плевен и къде се следите? Успех на всички и леко бременее Simple Smile

# 158
Danny17, добре дошла. Няма да те върнем, нищо, че си за Август. БХС се прави да най-късно в 13с5д.

# 159
Danny17, аз съм от августовската тема (9+1 г.с.), но хвърлям по едно око и тук, от любопитство какво ми предстои,че ми е първа бременност и всичко ми е ново. От Плевен съм, следя се в Авис Медика, при д-р Цвик.

# 160
  • Замък сред облаците
Да допълня Филме, понеже правилно е посочила крайния срок за първия БХС, щом си от Плевен направо си запиши час при някой фетален морфолог там (предполагам момичетата от Плевен могат да препоръчат) за тази или другата седмица и отиди да ти вземат кръвна проба директно в генетичната лаборатория не по-късно от 48 часа от УЗ измерването на феталния морфолог: http://umbalpleven.com/struktura/konsultativno-diagnostitchen-bl … tsinska-genetika/

# 161
  • София
Добре дошла Danny17! Според мен  също 15-16 седмица е много късно за ранната фетална + скрининга. Сестра ми живее в Козлодуй и се следи в Плевен при доктор Наталия Цвик в Авис Медика, препоръча и я една софийска гинеколожка, при която ходеше в началото. До края на седмицата и предстои раждане, та ще мога да ти дам повече информация ако те интересува.

# 162
Аз не съм от Плевен, но се следя там в Света Марина при д-р Партенов, той директно ме записва на ФМ при д-р Панайотова пак от същата болница и те се разбират помежду си. Иначе знам, че има и късна ФМ, но се прави ако пропуснеш първата, според мен причината е да не ме разкарваш излишно или се е объркал нещо

# 163
Здравейте 😊 Да се представя и аз. Първа бременност ми е след първи опит ин витро. В петък дъм на първа женска консултация в болница Надежда / там ми беше направено и инвитрото/. Минах БХС и резултатите са много добри. Терминът ми е за 20 юли 😊 Успех и стискам палци на всички бъдещи мами.

# 164
  • Замък сред облаците
Късната ФМ не се прави ако пропуснеш първата или ранната (те са две различни, само да вметна), все още се водят препоръчителни изследвания, защото НЗОК не ги покрива, но се гледат изключително важни параметри от развитието на органите и кръвотоците им. Затова не пропускайте нито една фетална морфология, може да се засекат поправими отклонения в развитието!

Общи условия

Активация на акаунт