Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 568
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Happyday❤️... Хах ужас тук вече ми разби илюзиите Grinning... И инвитро клиниката беше така. Никакво внимание, никакви лекари. Видях лекаря един път на лаптопа си и край. Всеки път различна ме гледаше. А там съм ходила 4 пъти точно. Наистина е чудо, че нашето единствено ембрионче се хвана и дано въпреки всичко и всички тук, да е здраво и борбено, и да го видим юли. Много ми е трудно да съм спокойна, но нямам друг избор. Благодаря Heart

# 211
Здравей! И моята работа е в офис, уж съм в самостоятелна стая, но пак влизат колеги. Сега доста са болни и честно казано много се притеснявам и стоя на тръни. Другата седмица съм на ЖК и се надявам  вече да мога да изляза в болничен, тъй като не ми се рискува повече, а и без това се натоварвам емоционално на работа, което е излишно в момента.

Мами, всички ли ходите на работа? Аз работя в офис, не е тежка работа, но при мен минават доста хора и имам 2 колежки, малкия ходи на детска градина и постоянно се притеснявам да не се разболеем, че вече веднъж бяхме болни от нещо по празниците. Като пусна новините и изтръпвам, на другия ден едвам събирам сили да отида на работа..

И аз работя в офис и постоянно влизат и излизат хора. Това ме притеснява, децата също ходят на училище (за сега). Смятам в най-скоро време да мина хоум офис и постепенно ще мисля и за болничен след няколко месеца.

# 212
Иска ми се и аз споделя къде работя, за по интересно Grinning
Първо да кажа не съм ходила на работа от октомври  (от стимулацията) и до 24ри януари съм в болничен.
Работя във фабрика за мляко.
Аз съм оператор на машина, пакетира на ден 35 тона натурално мляко. Прави 1500 кофички млека на час Grinning Най бързата машина във фабриката.
Работата ми "не е тежка", тя безумно динамична и стресираща, документи зараждане на машината, тичане. Започнах работа там 55кг след месец бях 48кг. За щастие имаме машини за бременни която прави за сравнение 2 тона мляко на ден Blush... И въпреки че ще трябва да се разминавам и работя със страшно много хора, ще се връщам точно когато вляза в 4тия месец. В Англия е трудно един да работи, а и болничния е смешен. Такъв е живота, имам обещание за прибиране в България след 2 години, но да видим Disappointed

# 213
Аз си се прибрах на Бг след трансфера,(който ЕСТ.не е правен в държавата за която пиша)не че в Германия работих ,но докторите пък са под всякаква критика . Всичко през пръсти,ама цените до небето. Отделно до 3- ти месец не те броят за бременна и всичкооооо адски трудно.  Също и трудно се разбирам с личната лекарка,мъжа ми като иде, за него вратите му са широко отворени и от първия път го разбират. Аз едно изследване ,ако искам ,все трябваше да се обеснявам по 3 часа,аджеба ,защо! Пък лаборатория ей тъй на пътя да видя и да си пусна -абсурд,и няма ,и никой не иска да ти пуска нищо.Големи преживявания имам с немските им доктори,които гледат първо да ти чекират картичката с осигуровките,пък после вече не ги интересува нищо..и тези хора да ми следят бременността?! Мн ми са били интересни някои хора ,като ми кажат -Олеее,ма то хората като забременеят заминават да раждат в чужбина! Що се върна??! Още малко ще ми се скарат ,хора които предпочитат да рискуват здравето на нероденото си дете ,за да вземат помощи от чуждата държава. Ясно е ,че не всеки би се върнал ,заради бременността си само,но аз забременях ин витро и въобще нито имам право на грешки ,нито щях да си го простя там да ме размотават,като парцал по умрелите им и скъпи клиники,които нищо не правят.Да не се обиди някоя мадама в чужбина,аз просто имам горчив опит и си споделям моята история ☹

# 214
Здравейте мадами, на мен още не са ми казали термин, но по мои изчисления ще е Август месец, но минавам да следя и вас ако позволити 😊 Та малко интересни за мен въпроси, тъй като вие сте по напреднали и към момичетата, които вече знаят пола на бебето, какво ви се яде най- много сладко, солено, кисело? 😁 Интересно ми е. А какво сънувате ако сънувате вобще? 😄 Интересно ми е, тъй като съм чела, че има връзка някаква, да видим дали при вас е така.

# 215
Здравейте, ще се радвам и аз да се присъединя към юлските мамчета и бебчета с термин 17.07. Simple Smile

# 216
Mariah 7 аз съм далеч от идеята да стоя тук за да родя специално в друга държава. Ненавиждам всяко нещо и всеки човек тук. Намразих всичко до безобразие. Страха ми е до Nта степен. Няма ден в който да не се спори и да не се говори за България. Но нашето положение в момента е такова, че наистина няма как да се прибера. Аз вярвам все пак, че каквито и да са, са лекари. Просто системата им е различна и на нас не ни допада. Тук също няма лаботории където ей така да отидеш и да си пуснеш един куп изледвания.
Разликата е че тук не са скъперници, а са лицемери. Лигавят ти се 20мин, а всъщност не им пука въобще. И все пак тези милиони германци и англичани, раждат и бягат и колкото по малко се интересуват толкова по добре. Лекарите си знаят работата, а ние четем ровим се, филмираме се, сами си правим изследвания, диагнози понякога и всичко защо? Май защото и на тях им нямаме вяра... Незнам
Дай боже просто където е децата ни да са здрави! Heart

Galq-94, аз сънувам всеки божи ден и то по няколко пъти. Ако съм се събудила през нощта, после продължавам с нещо друго. На обяд пак... За сравнение преди сънувах един път на 2 месеца или на 3 4 месеца един път. От безразлични глупави неща до кошмари. Понякога си лягам с мисълта " хайде да видим днеска  какво ще е" Grinning

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 15:47 от Magic1720

# 217
Здравейте, момичета! Работя в офис, но тези дни има доста болни колеги и доста се притеснявам, тъй като не се взимат никакви мерки и ми се иска да изляза по-бързо в болничен. По принцип другата седмица ми предстои ЖК и живот и здраве мислих от там да си взема дълъг болничен,  но се чудя, ако отида днес до личния лекар и го помоля за болничен за няколко дни до ЖК, после от ЖК дали ще могат да ми издадат нов вече дълъг болничен като продължение. Дали би имало някакъв проблем? Каква диагноза трябва да пише евентуално в болничния от ЛЛ - свързана или не с бременността?

# 218
VikiA, ЛЛ и АГ еднолично могат да ти издадат болничен за максимум до 14 дни, а вече следващия е от лекарска комисия и е за 30 дни. Не знам дали има значение каква диагноза ще ти пише личния, най-вероятно той си знае и едвали има голямо значение.

# 219
Mariah 7 аз съм далеч от идеята да стоя тук за да родя специално в друга държава. Ненавиждам всяко нещо и всеки човек тук. Намразих всичко до безобразие. Страха ми е до Nта степен. Няма ден в който да не се спори и да не се говори за България. Но нашето положение в момента е такова, че наистина няма как да се прибера. Аз вярвам все пак, че каквито и да са, са лекари. Просто системата им е различна и на нас не ни допада. Тук също няма лаботории където ей така да отидеш и да си пуснеш един куп изледвания.
Разликата е че тук не са скъперници, а са лицемери. Лигавят ти се 20мин, а всъщност не им пука въобще. И все пак тези милиони германци и англичани, раждат и бягат и колкото по малко се интересуват толкова по добре. Лекарите си знаят работата, а ние четем ровим се, филмираме се, сами си правим изследвания, диагнози понякога и всичко защо? Май защото и на тях им нямаме вяра... Незнам
Дай боже просто където е децата ни да са здрави! Heart

Galq-94, аз сънувам всеки божи ден и то по няколко пъти. Ако съм се събудила през нощта, после продължавам с нещо друго. На обяд пак... За сравнение преди сънувах един път на 2 месеца или на 3 4 месеца един път. От безразлични глупави неща до кошмари. Понякога си лягам с мисълта " хайде да видим днеска  какво ще е" Grinning
Там при вас може да си разбират от работата,в Германия си имат “докторски сайт” и по време на прегледа там ти търсят диагнозата 😂 …иначе за сънищата съм същата работа и аз. Няма вечер да не сънувам. Или ще раждам ,или нещо друго 😂😂 нЕма празно

# 220
  • Замък сред облаците
Момичета, сънувате повече под влияние на прогестерона. Нормално е да имате еротичнни сънища или в някакъв момент да са напрегнати и много реалистични. Това нещо не значи, освен че в тялото ви бушуват хормони. Казвам го, защото някои много се притесняват, че сънували лоши сънища, но това е от прогестерона.

# 221
Добре ,че го каза ,щото мен ме беше срам да напиша . Някои сутрини съм се събуждала адски притеснена.

# 222
Момичета, в коя седмица ви спряха прогестерона (циклогест)? На тези от вас, които го прилагат. Вчера на ранния скриннинг ФМ ми каза, че няма защо да го слагам, тъй като плацентата произвеждала достатъчно  след 13 седмица и няма защо в случая. ЖК ми е след 10 дни и не знам какво да правя.

# 223
  • Замък сред облаците
Същото ми каза АГ на 13+6 като бях на преглед, вика спирай го. Обаче не се сетих да попитам как. Та, имах половин опаковка и порових в нета, намерих инфо в английските форуми, че някои го спират от раз, други с постепенно намаляне на дозата. Аз избрах второто, 3 дни слагах по 1 бр сутрин (може да си избереш вечер, просто при мен така се падна), после по 1 през ден, и след това по 1 през 2 дни и край. Вече втора седмица съм без него, всичко е наред.

# 224
Същото ми каза АГ на 13+6 като бях на преглед, вика спирай го. Обаче не се сетих да попитам как. Та, имах половин опаковка и порових в нета, намерих инфо в английските форуми, че някои го спират от раз, други с постепенно намаляне на дозата. Аз избрах второто, 3 дни слагах по 1 бр сутрин (може да си избереш вечер, просто при мен така се падна), после по 1 през ден, и след това по 1 през 2 дни и край. Вече втора седмица съм без него, всичко е наред.

Мерси за отговира.  Аз я питах постепенно ли и тя каза- не, нямя нужда. Но и аз мисля постепенно да го намаля.
Между другото,АА тя ми каза, че за някои тромбофилии нямя нужда да се прилага НМХ. Направо се ядоса как на всички го изписвали... Принтира ми една таблица, кога е необходимо и кога не.... Та сега и затова съм в недоумение.... Мога да кача таблицата ако те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт