Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 831
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, имам едно въпросче - Какво мислите за боядисването на косата при бременност? Някоя от вас боядисва ли се?

# 541
Момичета, получих писмата си за следващите прегледи и съм бясна... Но няма значение пак ще се ходи на частно. На 14Март ми е следващия преглед (а следващия на 09.05) No Mouth ... Тогава (на 14ти март) съм в 20 с., искат освен Ковид ваксина, на която няма да се съглася, да ми слагат ваксина за Магарешка кашлица. Това практика ли е България? Трябва ли да се съгласявам? Мислех, че я слагат на деца.

# 542
Да,аз се боядисвам и имам разрешение от доктора в самото начало. Сама прецених ,че ще започна след 12г.с. Боядисвам се ,но на доста  по-дълги интрвали. Имам приятелки с по 3 деца 🙂,вс са се боядисвали. Все пак вс е въпрос на личен избор.Боя на Phyto я препоръчват при бременност.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 21:12 от Mariah 7

# 543
  • София
И аз се боядисвам и се подстригвам. Изчела съм всичко по темата с първата бременност и категорично боята не стига до бебока. Патката му също е много голяма, късмет има много (два пъти го приемат по първо желание я СФ) таа смело момичета се грижете за себе си. Не е нужно да се превръщаме в Йети за 9 месеца.😄
Magic1720 не е практика в България, но всички знаем колко ни е “добра” здравната помощ тук. Ако търсиш наше мнение, моето е че бих си сложила всички ваксини, които са по техните календари. Simple Smile

# 544
Аз изчетох много противоречиви мнения по въпроса и затова събирам още информация от първа ръка ☺️ Няма доказателства, че боядисването влияе негативно върху плода, но все пак още не мога да се реша. Другото, което ме притеснява е това, че се изрусявам.., което е една идея по-агресивно от другите цветове ☺️

# 545
Аз изчетох много противоречиви мнения по въпроса и затова събирам още информация от първа ръка ☺ Няма доказателства, че боядисването влияе негативно върху плода, но все пак още не мога да се реша. Другото, което ме притеснява е това, че се изрусявам.., което е една идея по-агресивно от другите цветове ☺
Оо,в такъв случай Не. Поне така знам. Даже почти не познавам жена останала руса ,след като е разбрала,че е бременна. Не говоря за известни личности .

# 546
  • Замък сред облаците
Проблемът с боядисването е, че може да предизвика по-силна реакция от организма, защото в момента е по-чувствителен; отделно изпаренията от боята дразнят някои жени, които стават по-чувствителни на миризми.
Препоръчва се да се мине на безамонячна боя от гледна точка по-малко химия и да се ползват фризьорски услуги с професионални бои, изрусители и т.н.
Реално е “всеки сам си преценя”, както с епилатора и кола маската примерно (при някои жени болката от тези процедури предизвиква контракции, други си ги правят цяла бременност).

# 547
С първата бременност се боядисвах с кана и нямах никакви проблеми. Сега съм с боя и смятам към 4ти месец вече да се боядисам, че ми е много израснала косата и не се понасям.

# 548
И аз съм станала ужас в главата от страх мога ли или не мога, ама с каква боя, ама как да кажа на моята фризьорка като още на никой не казвам 😅 Ходя с вързана коса втора седмица, но вече и така се вижда. Ще се боядисвам с безамонячна сигурно. Дано цвета издържи.

Кръвната захар ми е в норма въпреки изядената ябълка 3 часа преди изследването, за щастие. Казаха, че не би трябвало да повлияе кой знае колко. Всичко, което излезе днес като кръв и урина, е в норма 🤗🥳

# 549
Аз ходех все с шапка. Направо ми беше писнало,тъкмо си измия косата и с тия шапки пак се омазняваше веднага. Взех си такъв спрей,ама то същата работа . Пак си е химия,така че и него не ползвам. Позволявам си боя на 40 дни. Много -малко,това е 😄

# 550
Здравейте на всички.
Бързам и аз да се похваля, че всички кръвни изследвания са ок, както и резултатите от БХС. На прегледа по ФМ, докторът, каза, че най-вероятно ще имаме момче. Blue Heart
Вече с нетърпение очаквам да усетя движенията. На някоя от вас вече случи ли се, какво е усещането? Relaxed

# 551
Аз се боядисвам в слалон на всеки 30-40 дни, като ми правят само корена. Косата си подстригах, защото след Ковида септември много пада, а и продължава, Та още веднъж ще я пострижа. Лекаря ми каза, че няма от какво да се притеснявам

# 552
Magic, аз сложих ваксина за Ковид ~5 дни преди да забременея. Даже се бъзикаме, че от нея забременях. 🤣
За Коклюш миже би имаш валидна ваксина от БГ, зависи на колко години си. Провери си старите мед картони. Нарича се ДТК и вкл. Дифтерит , тетанус и коклюш ( магарешка кашлица). Аз ги проверявах и понеже съм пропуснала последната преди 4 години, ще трябва и аз да бия ДТК по някое време.
Между 2-те ваксини трябва да има минимум 14 дни.

Аз пък много искам да си остана блондинка Simple Smile Боядисвам се сама от началото на пандемията и все с безамонячна боя. Ест ми коса по принцип е към 7-ца. И с Garnier без амоняк ставам мн светла. В салона обикновенно ме правят с меден отенък и реших сама да се правя и резултатът беше мн добър. Сега от 4.5 месеца не съм я пипала и съм с прокаран корен и много се чудя дали да не пробвам балеаж да постигна Simple Smile  Може би ще проуча това фито. Миналата година се потъмних до 5-6 и после никой не искаше да ме изруси. Топ коафьорите беха заети с Випаджийки, а моята ми отказа. Ех, сама се изрусих.... Simple Smile Сега обаче не ми се иска да се потъмнявам и пак да минавам през същото,  защото предполагам, че косата след раждането ще е мега изтощена....  Та и аз съм хвърлила око на  Phyto.... Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 08:17 от Lavinka

# 553
Здравейте, и аз се боядисвам от самото начало и то с боя която ползвам от дълго време. Ползвам боя на Бюти без амоняк и вътре има балсам от масла които са толкова хубави, че държат косата мека и чиста поне седмица след боядисването и коста ми не пада както при другите бои. Незнам какъв е този балсам, но бих си взела само от него цяла туба ако знаех че продават такъв. 😊 И със скъпи бои съм се боядисвала, но тях получавах страшен косопад.

# 554
  • София
И аз се боядисвам. Само корените с безамонячна боя, с която си се боядисвах и преди. Също така и се подстригвах. Това пък с какво може да навреди?

Общи условия

Активация на акаунт