Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 885
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Що за глупости, УЗ не е вреден, това е просто високочестотен звук. Няма опасност да ви повлияе по някакъв начин.

За Доплер, в крайна сметка не е доказано, че по някакъв начин вреди освен това загряване на тъканта.

При мен например трябва да се следи кръвотока всеки месец, тъй като имам тромбофилия, и добре, че са измислени такива уреди. А на УЗ ходя също всеки месец по ЗК, отделно от доплера, който е в частния кабинет на АГ.

Момичета, не си вкарвайте в главата излишни притеснения. Трябва да сме благодарни на науката, че напредва, макар и бавно в някой аспекти, а не да се плашим от нея!

# 526
  • София
В края на 16г.с. съм и от 2-3 дни започна да ме наболява кръста(предимно в ляво). Случвало ли ви се е и дали е нормално?

# 527
  • Замък сред облаците
Зависи от болката. Аз съм вече 3 месеца хоум офис и работя от дивана - случваше се да ме боли. Иначе от време на време се обажда седалищния нерв - от кръста надолу към бедрото нещо средно между болка и опъване.

# 528
Много се радвам, че са ти открили какво ти има. Браво , че не се отказа! 🤗Но щом докторът не е забелязал и не иска да ти изпише лечение, търси си да имаш втори доктор, който да е добър в лекуването на гъбички. Когато ти свърши курса с лечението задължително отиди на преглед , но там къде са ги открили какво ти има. При мен, много често не успявам да се излекувам с едни курс, добре се чувствам, но като отида на преглед гинекологът забелязва, че има остатъци от гъбичките и ако не се доизлекува до 2-3 седмици се обостря.
Какви точно изследвания си пусна, че я откриха?

# 529
В края на 16г.с. съм и от 2-3 дни започна да ме наболява кръста(предимно в ляво). Случвало ли ви се е и дали е нормално?

Мен си ме наболва от 11-12 седмица, като слаба менструална болка, най- вече като лежа, седя. Ходих на лекари, урини пусках, никой нищо не видя. Явно така ще съм си, не е постоянна и като се раздвижа спира.

# 530
На тема доплер

Aз купих малък доплер Sonoline B, работинна принцип на УЗ, служи за слушане на сърцето на детето. Като читам това не е опасно но не трябва да се прекалява.

Много ме успокоява като ме хване паника че нещо не е на ред.

# 531
  • София
И аз бих я определила като лека менструална. В по-ранните седмица също ме наболяваше така за няколко дни, после мина. Сега пак. 🙁

Мен си ме наболва от 11-12 седмица, като слаба менструална болка, най- вече като лежа, седя. Ходих на лекари, урини пусках, никой нищо не видя. Явно така ще съм си, не е постоянна и като се раздвижа спира.

# 532
Много се радвам, че са ти открили какво ти има. Браво , че не се отказа! 🤗Но щом докторът не е забелязал и не иска да ти изпише лечение, търси си да имаш втори доктор, който да е добър в лекуването на гъбички. Когато ти свърши курса с лечението задължително отиди на преглед , но там къде са ги открили какво ти има. При мен, много често не успявам да се излекувам с едни курс, добре се чувствам, но като отида на преглед гинекологът забелязва, че има остатъци от гъбичките и ако не се доизлекува до 2-3 седмици се обостря.
Какви точно изследвания си пусна, че я откриха?
Написала съм ,че ми изписа лекарствата още преди резултата от  изследванията.Прочети нагоре .Доктора ми е страхотен и не се съмнявам в него,оставам с впечатление ,че мн от момичетата го правят с техните доктори. Моя съвет е да си намерите някой ,на който да се доверите изцяло 👍🏼

# 533
В 16г 2д и вече съм сигурна, че усещам бебчо. Като се опъна по гръб да си почина и поставя ръцете си отгоре усещам как се размърдва. Дори таткото усети 😊
И мен все още ме наболява, като менструални болки, ето днес оправяхме из апартамента и ме заболя, веднага си полегнах.

# 534
Такива болки, придърпвания, разтягания,  бодежи и сърбежи ги има през цялата бременност. А в крайните месеци са още по-зле болките в стави и кокали.

При мен започнаха нощните крампи и през ден два пия по едно хапче магнезиев цитрат 200 мг.

# 535
Момичета, някоя от вас следи ли си температурата? Понеже мъжа ми е болен в момента и аз периодично си измервам температурата, въпреки че се чувствам добре и нямам никакви симптоми, забелязах че поддържам 37.2 Rolling Eyes
Това дали трябва да ме притеснява? Знам, че по принцип при бременните телесната температура е една идея по-висока, но си мисля, че само в началото е така…
Следващия път ще споделя с АГ, но ме озадачи тази температура…

# 536
  • гр.Пловдив
Мацки, някакво хапче за главоболие различно от разрешените но-шпа и парацетамол има ли на пазара?
Като ме закове глава и ме кара по 2 дни и направо откачам, не е кръвно или злоупотреба с храни, напитки и др.. Просто си решава, че ще ме почне и боли яко..

# 537
Момичета, някоя от вас следи ли си температурата? Понеже мъжа ми е болен в момента и аз периодично си измервам температурата, въпреки че се чувствам добре и нямам никакви симптоми, забелязах че поддържам 37.2 Rolling Eyes
Това дали трябва да ме притеснява? Знам, че по принцип при бременните телесната температура е една идея по-висока, но си мисля, че само в началото е така…

Тази температура е нормална при бременност.
Мацки, някакво хапче за главоболие различно от разрешените но-шпа и парацетамол има ли на пазара?
Като ме закове глава и ме кара по 2 дни и направо откачам, не е кръвно или злоупотреба с храни, напитки и др.. Просто си решава, че ще ме почне и боли яко..
Само парацетамол до колкото знам, но можеш да попиташ своя лекар.

# 538
  • Замък сред облаците
И вода, много вода...

# 539
  • Варна
С 37.3 бях края на декември като бях болна и с болки в гърлото. Тука преди няколко дни вдигнах 37.8-38.3 и понеже нищо не пих и я оставих да мине, на другия ден ми беше минала, но цял ден я следих - температурата ми е между 36.3 - 36.8. Аз 37.3 си ги усещах и не ми беше ок.

Общи условия

Активация на акаунт