Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 893
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Ооо, колко хубаво! Честито на всички усетили ритници! 😁
Аз трябва да се оплача каква съм патка заспала..... Блондинката си е блондинка....Акълът ми съвсем го няма тази седмица, бях се записала за ЖК и мислех, че часът е днес. Та сутринта строявам мъжа с мен ( да си изследва кръвна група ) и се оказава, че часът бил за вчера!  Аз живея с мисълта, че днес е 20-ти. Цяла седмица такова тичане му ударих. То не беше висене в НКБ за изследвания за доза НМХ. Вчера обикалях за Клексан.
Накрая поръчах от Промахон.
След изпуснатия час първоначално не се притесних особено, защото в понеделнил бях при един доктор (час записан преди месец). И поради графика на ЖК нещо се застъпиха. Много исках да раждам при него, но той ме отряза, заради термин Юли. Винаги през юли си вземал 1 месец отпуска.... 😁
 Обаче сега като се прибрах, от несъстоялата се ЖК  и хоп...И аз се обзаведох с течение и нещо леко ме наболява стомах и корем... Та ще го следя. По принцип спирам циклогеста бавно и може да има връзка, ма знае ли човек... Ако нещо се наложи ще ходя по спешни кабинети( е новия час е чак след седмица...).

Гледам, че много момиченца се заформят в групата Simple Smile  На мен ми казаха, че ще е момче,  точно, както си  го усещах 😊

# 511
Аз слагам  бележки в телефона да ме подсеща и звъни, че естествено за повечето прегледи час се записва за месец/ два напред и накрая като нищо човек може да забарави.

За Циклогеста и аз го наблюдавам сега, от няколко дни не слагам, но всеки ден си изтича нещо и според мен е още от него, същият цвят е, но много по-малко от преди.

# 512
Ооо, колко хубаво! Честито на всички усетили ритници! 😁
Аз трябва да се оплача каква съм патка заспала..... Блондинката си е блондинка....Акълът ми съвсем го няма тази седмица, бях се записала за ЖК и мислех, че часът е днес. Та сутринта строявам мъжа с мен ( да си изследва кръвна група ) и се оказава, че часът бил за вчера!  Аз живея с мисълта, че днес е 20-ти. Цяла седмица такова тичане му ударих. То не беше висене в НКБ за изследвания за доза НМХ. Вчера обикалях за Клексан.
Накрая поръчах от Промахон.
След изпуснатия час първоначално не се притесних особено, защото в понеделнил бях при един доктор (час записан преди месец). И поради графика на ЖК нещо се застъпиха. Много исках да раждам при него, но той ме отряза, заради термин Юли. Винаги през юли си вземал 1 месец отпуска.... 😁
 Обаче сега като се прибрах, от несъстоялата се ЖК  и хоп...И аз се обзаведох с течение и нещо леко ме наболява стомах и корем... Та ще го следя. По принцип спирам циклогеста бавно и може да има връзка, ма знае ли човек... Ако нещо се наложи ще ходя по спешни кабинети( е новия час е чак след седмица...).

Гледам, че много момиченца се заформят в групата Simple Smile  На мен ми казаха, че ще е момче,  точно, както си  го усещах 😊

Аз също много забравям и аз щях да си изпусна часа за прегледа докато си лежах и си мислех, че има още час два и в последния момент видях, че трябва до 15мин да съм тръгнала :Д
Иначе при мен се оказа също, че ще е момче и вече 160 грама даже  :Д:Д от последния преглед онзи ден.

# 513
  • Замък сред облаците
Аз за АГ си буквам часовете през Супердок, също и за хематоложката и за ендокринолога, работят с платформата - така получвам напомняне по вайбър и имейл в деня преди прегледа. Само за ФМ си пиша напомнянки на телефона, че там се обаждам за час.

# 514
Аз за АГ си буквам часовете през Супердок, също и за хематоложката и за ендокринолога, работят с платформата - така получвам напомняне по вайбър и имейл в деня преди прегледа. Само за ФМ си пиша напомнянки на телефона, че там се обаждам за час.
Супердок е супер да и viber пращат. Моя си е грешката, че живея 1 ден назад, а не сложиж reminder 😁

# 515
Аз да кажа ,че не съм била за психолог ,както някой беше писал по горе.Направо си се изолира бактерията която док беше видял на прегледа и на бельото ,а именно Ешерихия коли.Още след приема на вчерашните лекарства вече имам подобрение .

# 516
Има ли някоя мама с астма? Сега през бременността как я контролирате и как се чувствате? Simple Smile

# 517
Ооо, аз съм имала такова чудо във влагалището и е мега неприятно и мн трудно се хваща. Намери ми я АГ след микробиология, която от 18 годишна ме преглежда и понеже е гастробактетия, а аз имах проблели със стомаха ме прати на Гастро.
Гастрото ми се изсмя. Каза, че видял киста на яйчник . Викна двама друг лекари Аг и ми се изсмяха. АГ Порвърди кистата (гледайки ме през корема) и,че заради нея имало такова течение.... Аз с рев пак при мойто Аг и тя припадна колко са некадърни. Изписа ми лекарство и се оправих за 2 дни.
Та в този ред на мисли, би ли споделила кой ти е докторът, който я хвана и къде са ти пуснали изследванията.

Аз да кажа ,че не съм била за психолог ,както някой беше писал по горе.Направо си се изолира бактерията която док беше видял на прегледа и на бельото ,а именно Ешерихия коли.Още след приема на вчерашните лекарства вече имам подобрение .

# 518
Да се оплача, че напоследък имам варен картоф на раменете вместо глава... Всичко важно го пиша и имам известия, но съм ужасно разсеяна за малките неща. Разсеяна съм докато шофирам, докато пиша, забравям какво говоря. Знам, че бременният мозък е друго "животно", но не очаквах да е толкова сериозно. Cry
И аз мисля, че усетих малката ми буболечка и не беше като усещането за газове, а все едно нещо се преобърна, все едно имам плуваща рибка в корема . Grinning Когато сложа ръка, също мога да усетя движения, но не са много отчетливи. Е, ако баща й си сложи ръката, не помръдва. Joy
Добавям нещичко, ако на някого би било полезно. Вече има график за часове на д-р Маринов в Надежда за фетална ехокардиография за февруари, тъй като в сряда все още нямаше.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 16:49 от Bubblezz

# 519
Ооо, аз съм имала такова чудо във влагалището и е мега неприятно и мн трудно се хваща. Намери ми я АГ след микробиология, която от 18 годишна ме преглежда и понеже е гастробактетия, а аз имах проблели със стомаха ме прати на Гастро.
Гастрото ми се изсмя. Каза, че видял киста на яйчник . Викна двама друг лекари Аг и ми се изсмяха. АГ Порвърди кистата (гледайки ме през корема) и,че заради нея имало такова течение.... Аз с рев пак при мойто Аг и тя припадна колко са некадърни. Изписа ми лекарство и се оправих за 2 дни.
Та в този ред на мисли, би ли споделила кой ти е докторът, който я хвана и къде са ти пуснали изследванията.

Докторът ми е Борислав Иванов. Първоначално по тел ,категорично ми отказа лекарства. Както вече казах  на сутринта бях меко казано нервна от силния дискомфорт и неспането . То не бяха болки е корема,мн силни,невъзможност за уриниране.По пронцип не е доктор,който ще тръгне на сляпо да изписва ,каквото и да било,но хубавичко ме прегледа и просто аз мн настоявах ,т .к наистина не се издържаше,направо го насилих. Щях да се разрева.Смятам също ,че ако не беше мед сестра ,която работи при него,пак нямаше да се навие да изпише. Тя ,като жена направо си ме съжали .Та,така относно изписаните лекарства преди МБ. Изследванията после ги пусках в Синево. И техните твърдения се оказа верни.Нз как оживях,честно казано.Мисля,че за първи път имам такова нещо.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 02:46 от Mariah 7

# 520
  • Варна
Момичета, в групата във фейсбук имаше дискусия на тема вреден ли е честия ултразвук за плода. Останах доста учудена, че немалко момичета споделиха информация за съвети от лекари, че не е препоръчително да се гледат често на ултразвук, че някъде са подписвали декларации, че не им е правен такъв предходните 2 седмици....С първата си бременност също си задавах този въпрос, бях намерила някакви изследвания върху мишки с неврологични отклонения, но без категорични доказателства; някакво шведско проучване за връзката с левичарство... Но никога досега толкова жени не бяха споделяли, че им е казано, че има негативно влияние. Не са не питали лекари кога ми е бил последния ултразвук. Мисля си, ако бременността е съпътствана от рискови фактори, 1 ултразвук на месец би ли бил достатъчен- да се следят ,примерно, кръвотока, състояние на плацента или намяляващи околоплодни води, шийка на матката, размер на бебенцето ако изостава....
В подобна връзка имам и друг казус- последния ми цикъл беше на 29.09. Шест дни след като настъпи правих контролна мамография (подготвях се за бременност и по съвет направих мамография да съм спокойна предстоящите месеци). Категорично не бях бременна, опити започнахме след това, но още същия месец съм забременяла о това сега ме човърка, има ли препоръки да се изчаква забременяване....

Има ли някоя мама с астма? Сега през бременността как я контролирате и как се чувствате? Simple Smile

Аз съм с алергична астма, но овладяна от 1- 2 години. Съветвах се обаче с алерголог и пулмолог, мога да'си ползвам инхалера ако получа пристъп.

# 521
За пръв път чувам такова нещо, това е ултразвук, не рентген.Има рискови бременности, които се следят всяка седмица, ако се налага. Дискомфорт може да се появи, ако прегледът е вагинален от самия трансдюсер. Консултирайте се с адекватни специалисти, във фейсбук  се пишат всякакви глупости, легенди и конспирации. Обиколила съм доста гинекологични  болници  и никой не ме е питал или карал да подписвам каквото и да е.Преглед веднъж месечно е минимум задължителен  при ЖК. Не се вкарвайте в излишни притеснения, гледайте вашето и  на детето здраве.Потенциално има много повече опасности от пропуснати и недиагностицирани и нелекувани проблеми по време на бременността, отколкото от редовните прегледи с ултразвук

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 01:56 от mexicana___

# 522
  • Замък сред облаците
Доплер се избягва да се прави често, УЗ сам по себе си не е проблем. На запад обаче това обясняват за трите УЗ през цялата бременност - да не били повече да не се облъчвало, какво лъчение обаче надали и те знаят (ултразвука си е ултразвук, високочестотни вибрации лаишки казано) 😄 На две-три седмици при рискова бременност е ок. При нормална веднъж месечно също е ок.

А иначе момичетата във фб сигурно бъркат доплер изследването с обикновения УЗ, аз така си го обяснявам, все пак се прави от една машина, но с различна настройка. Доплерът генерира топлинна вълна, която минава през плода и затова не се прави в съвсем ранна Б, а за пръв път се ползва при ранната ФМ да се види кръвотока на сърцето и пъпната връв. Ако няма показания за често следене на кръвотока, доплер би трябвало да се пуска на следващите две морфологии само защото загрява формиращата се костна тъкан на бебето.
Впрочем домашният доплер, за който говорихме по-рано, не е толкова силен като медицинския, но и за него казват че ползването повече от 1 път седмично за кратко не е ок.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 02:50 от АА

# 523
Момичета, трябва да отида да си пусна кръвните изследвания сега, но в 5 сутринта умирах от глад и изядох една ябълка без да се усетя. Много ли ще ги повлияе и само кръвната захар ли е проблема с изследванията на гладно? Трябва да ги пусна днес, защото са на едно направление със секрета, а той е при мен в хладилника и не може да седи до понеделник.

# 524
  • Замък сред облаците
По всяка вероятност ще се отрази на КЗ, но може да питаш дали може по същото направление да я пуснеш само нея в понеделник или пък ако не може, в понеделник повтаряш само нея платено.

Общи условия

Активация на акаунт