Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 894
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Абсолютно си права, Филме ❤

Риан, честито розовко! Толкова се бях развълнувала, че забравих да ти пиша!

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 07:07 от АА

# 496
Разписвам се и аз.
От 4 дни усещам леки движения и пърхания в корема. Heart Усещам как малката топчица се мести от едно място на друго и сега само я дебна. Heart Сега съм 15+4г.с., сина ми го усетих седмица по-рано за първи път. Heart

Излязоха ми и резултатите от изследванията. Изпратих ги на АГ. Микробиологията ми е чиста, останалите каза, че са супер. Само желязото е ниско и ми включи Сорбифер. Някой приема ли същото, понеже ми каза, че ако ме заболи коремът ще го сменим?
Гледам хемоглобинът не е мръднал от 2 месеца. Б12 е направо супер, при условие, че от 2м не съм пила. Каза, обаче, че е важно за бебето и включваме пак Б12 метилкобаламин и Б комплекс на др Бест. Витамин Д е някъде по средата, но аз така или иначе го пръскам отново.
Остана да се разберем за прегледа следващата седмица и нямам търпение вече! Heart

# 497
Честито момичета, много хубави новини! Аз съм 15 та седмица и от около една усещам някакви по-странни неща, но според мен си е все още перисталтика и гледам да не си внушавам. Мисля че е рано, а и ми  е за първи път и не знам и аз какво усещам  Grinning

За Сорбифер-а, пиех преди да забременея и не ми беше много комфортно на стомаха, но пък е индивидуално, така че, ако трябва ще го сменят.

# 498

Идвам да се похваля и аз! Днес бяхме на преглед....зор да видиме пол,ама малкото човече скръсти крачета и се скри. Нищо де.... важното е , че растеме по-големи ... както каза доктора, раменната кост е по-голяма...а не по-малка,което автоматично изключва синдрома на Даун. След 3 седмици ще ходя за още изследвания и за антитела за резус фактора. Абе общо взето - доволен Петък.
Поревах си.... сега ще съм щастлива цял ден! ❤️

# 499
Мексикана, в какво се изразяваше неразположението? С болки в стомаха или нещо друго? Щом АГ ми каза, че има вероятност да не ми понесе, значи често се случва. И аз малко се притеснявам да не ми повлияе негативно.
А спомняш ли си големи ли бяха таблетките, понеже имам проблем с приемането на хапчета? Винаги ми е много трудно, когато стане време да пия нещо. Ето сега, даже и Биозон мама са ми много неприятни и няма хапче от тях, което да съм изпила от първия път. Все ми залепват, паникьосвам се, че ще се задавя/задуша и го плюя:disappointed:

Shu34, чудесни новини! Hug

# 500
Момичета, ще празнувате ли бабинден, някъде бях чела че е само за акушерки и гинеколози, а другаде всички празнуват. Та се чдя дали да използвма празника да кажа на наште, че още не съм. Как го приемате вие този празник?

# 501
  • Замък сред облаците
Медикаментите с желязо правят яко запек, защото се усвояват в тънките черва.  Ако се приема магнезий паралелно съм чувала, че уж се балансират нещата (щото той нали разхлабва). Аз много се надявам да не стигам до тях, че запека ми е голям враг....

Бабинден никога не съм "празнувала" това си е празник на акушерките и те го отбелязват. Бих честитила на АГ, ако бях родила примерно.

# 502
Мексикана, в какво се изразяваше неразположението? С болки в стомаха или нещо друго? Щом АГ ми каза, че има вероятност да не ми понесе, значи често се случва. И аз малко се притеснявам да не ми повлияе негативно.
А спомняш ли си големи ли бяха таблетките, понеже имам проблем с приемането на хапчета? Винаги ми е много трудно, когато стане време да пия нещо. Ето сега, даже и Биозон мама са ми много неприятни и няма хапче от тях, което да съм изпила от първия път. Все ми залепват, паникьосвам се, че ще се задавя/задуша и го плюя:disappointed:

Shu34, чудесни новини! Hug

Малко ми ставаше тежко и запекът се засили, но не всеки път. Таблетките са по-малки от парацетамол, но по-големи от аспирин протект. Имат едно гланцирано покритие,което на мен ми беше по-лесно за преглъщане, но ако се наложи  режеш с ножа по средата и така. Само имай предвид, ако приемаш Б12, трябва да имат отстояние с желязото 10-12 часа, иначе им се губи ефектът.

# 503
Ние с мъжа ми занесохме една бутилка червено вино на док. Усмихнахме го. Той е един прекрасен човек....на всичко се радва, с всичко се шегува. Хубаво ми е като му нося нещо скромно...Последния път му носих бонбони - същия ден станах леля. 🥳😁

# 504
Аз писах на моя гинеколог във вайбър. Изпратих му щъркел с бебе и му честитих празника.
Ако не се лъжа желязо и магнезии също трябва да имат отстояние. Но 12 часа с б12 е много. Те дори са комбинирани в билковата кръв. Имам спомен, че приемах едното сутрин, а другото на обед или следобед. Малко ми се губят спомените защото приемах доста добавки. За магнезия чаках 2 часа отстояние, но от коя добавка бешеее... Трябва да проучим въпроса. В искам бебе май имаше тема за хранителни добавки. На мен ми бяха изписали ферофолгама. Не ми подейства запичащо.

# 505
  • Замък сред облаците
Да, да - имам предвид не да се приемат заедно наведнъж, а примерно ако се приема желязо и магнезий по принцип. Иначе б12 и желязо трябваха да имат 8-12 часа отстояние - примерно желязо сутрин, б12 към 17-18ч, магнезия май са ми казвали че се взима вечер.

# 506
Аз доста съм се ровила през годините докато си намеря правилната схема с добавките и да при желязо и Б12 оптимално е 10-12 часа разликата. Затова не харесвам много комбинираните витамини- просто в тях има елементи, които е неефективно да се приемат заедно по ред причини- например желязото трябва да е на гладно, но Д3 след по-мазно хранене е как да стане, ако са в 1 таблетка Grinning

Оставям ви линк към една тема в която се обсъждат хранителни добавки,  Denis е много компетентна и би помогнала при въпроси. Ако пиете лекарства и те трябва да се съобразят.Аз малко се дразня, защото обикновено никой лекар не дава точни инструкции кога точно се приемат хранителните добавки и трябва да ги питам по няколко  пъти и накрая да се самообразовам допълнително.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1313724

# 507
Не празнувам Бабинден. Поздравих доктора само по телефона. От както  имам дете осъзнавам наистина колко хубава професия е и изпитвам уважение към тези хора, които ни помагат да гушнем своите рожби. Heart
И ние не сме казвали все още на никой, но и днес няма да е.

АА, като спомена магнезий, през последните 10-14 дни усещам за втори път крампи при протягане. Явно ще трябва и това да обсъдя с доктора, че сега забравих. И с първата бременност имах.

Мексикана, благодаря за инфото. Щом имат покритие ще ми е по-лесно. Само това отстояние 10-12 часа ще ми е невъзможно. Докторът ми изписа 2 пъти по 1 таблетка от Сорбифер-а и не виждам как ще стане с приема на б12. Пропуснах да го попитам за това.

С първата бременност пиех Малтофер и не си спомням да съм имала проблем със запек.

# 508
Прекрасен ден съм избрала да се запиша на ЖК, предстои ми следобед Simple Smile
Аз вече започвам да усещам ефекта на бременеенето в намаляване на мисловната дейност. Бременен мозък му казваха май. Не мисля нон стоп за бебешки неща, но се усещам, че просто не мисля. Изключвам. Блокирам. Дано успея да си свърша повечето работа в рамките на месец - два, че не знам после как ще я върша Grinning
И ние не сме казали на никой все още. Ще пусна пренатален тест в понеделник и след като излязат резултатите, ако са добри, тогава ще кажем първо на родители, после на приятели, колеги....Харесах и количка, така че и нея ще поръчаме ако са добри. Ако не са ще го мислим. Но гледам да мисля позитивно, иначе побъркването е гарантирано.

# 509
  • Варна
Винаги ми е много трудно, когато стане време да пия нещо. Ето сега, даже и Биозон мама са ми много неприятни и няма хапче от тях, което да съм изпила от първия път. Все ми залепват, паникьосвам се, че ще се задавя/задуша и го плюя:disappointed:
Същата работа съм, мразя хапчета, всеки път имам чувството, че съм между живота и смъртта като тръгна да пия хапче 😀 като ми беше лошо в началото съвсем не можех да пия и затова си взех от спрейовете на Better you. Иначе това за отстоянията между витамини се отнася само за синтетични форми, за натурални не се отнася, но така или иначе в случая си е синтетична форма, така че си важи поне 2ч между приема.

Общи условия

Активация на акаунт