Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 646
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Замък сред облаците
Само на "видял на секрета на бельото" и се отказах. Приключвам темата, дано всичко ти е наред!

# 481
Момичета, на мен ми излязоха резултатите от кръвните изследвания и се оказа, че съм с анемия Confused в 13+4г.с съм
С първата бременност чак към края на 7 месец започна да пада хемоглобина, обаче не е бил критично нисък, ама сега дали заради краткия срок между двете бременности ( имам дете на 10 месеца ), а и може би защото още кърмя и явно организма ми е изтощен. Вие какво приемате в такива случаи? Аз наскоро си изпих едно шише билкова кръв, ама явно не е достатъчно. Сега си купих пак. Иначе с първата бременност пиех Сорбифер, сега ми се иска да го избегна, защото нещо почнах и аз да получавам запек, а от желязото става по-зле…
Давайте съвети как да вдигна по-бързо хемоглобина, за съжаление месо не ми се яде и хапвам с триста зора.
Опасна ли е анемията на толкова ранен етап?

# 482
  • Замък сред облаците
То от храна дефицит не се наваксва. Как ти е б12 първо щом билковата кръв не помага? Ако б12 е нисък, само приемът на желязо не е достатъчен да оправи анемия.

# 483
Vivca9 какви са стойностите? Колко е бил преди и с колко е паднал.
На приятелка и бяха казали да пие сок от червено цвекло, щом не ти се хапва месо.

# 484
  • Варна
Момичета, на мен ми излязоха резултатите от кръвните изследвания и се оказа, че съм с анемия Confused в 13+4г.с съм
С първата бременност чак към края на 7 месец започна да пада хемоглобина, обаче не е бил критично нисък, ама сега дали заради краткия срок между двете бременности ( имам дете на 10 месеца ), а и може би защото още кърмя и явно организма ми е изтощен. Вие какво приемате в такива случаи? Аз наскоро си изпих едно шише билкова кръв, ама явно не е достатъчно. Сега си купих пак. Иначе с първата бременност пиех Сорбифер, сега ми се иска да го избегна, защото нещо почнах и аз да получавам запек, а от желязото става по-зле…
Давайте съвети как да вдигна по-бързо хемоглобина, за съжаление месо не ми се яде и хапвам с триста зора.
Опасна ли е анемията на толкова ранен етап?
Не е хубаво да има анемия и със сигурност ще изпишат някаква добавка. Обикновено изписват ферофолгамма, което запича допълнително и е много неприятно, ако така или иначе имаш вече такъв проблем заради бременността. Но разбрира се, трябва и с храната да се набавя. Босилекът има 89,8мг желязо на 100г, магданозът - 54мг, копър - 49мг, сусам 14,55мг, конопено семе 10,10мг, тиквено семе - 8,07мг. Същите тия храни изобилстват и от магнезий - босилек 711мг, конопено семе 630мг, тиквено семе 550мг, копър 421мг, магданоз 400мг, бразилски орех 376мг, слънчоглед 325мг, сусам 351мг. Сега то е ясно, че е трудно човек да изяде 100 босилек или 100г магданоз, но дори една чаша, което е около 20г дава добри количества. Дневната доза желязо за бременни я дават между 30 и 60мг, а магнезий между 300 и 450мг. За босилека специално, аз редовно си правя песто и го слагам на всичко - спагети, картофи, салата, пица, сандвичи..всичко. Копър слагам много в таратор и отделно заедно с магданоза си ги правя и на сок с други зеленчуци (правя сок от селъри, морков, лимон и после миксирам в блендер с авокадо и магданоз, копър и каквото там имам под ръка). Тиквеното семе, сусама и конопеното семе ги правя на сурови бонбони с фурми. Отделно нали си обичам да ям и дроб и риба, но повече ми се ядат такива свежи неща. Изобщо не казвам да не приемаш допълнително, просто казвам, че е добре и храната да е богата. Аз съм си взела на Better you витамините за бременни, там има и малко желязо, защото по наследство си ми е слабо място и си го следя редовно заедно с Б12. Отделно пия магнезий и Б комплекс.

# 485
В университет "Асен Златаров", парички поради бременност се взимат само ако си редовно обучение и нямаш трудов стаж. Също така мисля, че трябваше бременността да е след 3-ти семестър. Към 2000 и нещо лв са. Най- добре попитай тютора си как стоят нещата в университета, в който си.
На мен ми пречат едни 10 години трудов стаж 🤣 , ама да сме живи и здрави.

Момичета, някоя ползвала ли е колан за намаляне на напрежението и болките в кръста и гръбнака?
Болката ми вече е силна и пареща и се чудя дали с нещо такова бих си помогнала.
14+ г.с. съм, но от ученичка имам проблеми с гръбнака 🤗

Момичета,имам един въпрос! Смятам да се дипломирам (остана ми само дипломна защита,уча в ТУ-София) , та има ли запознати,наистина ли се получават пари при дипломиране и бременност? Защото имам познат,който е преподавател в същия университет и ми спомена , че се взимат 3000лв. Има ли значение,че съм на трудов договор и т.н?

# 486
  • Замък сред облаците
Лотос, на мен ми препоръчакаха също да си взема, макар че засега нищо не ми тежи. Казаха ми обикновен най-ластичен да търся, не хипер-дупер специални, като е важно да нацелиш правилен размер за себе си - трябвало да е стегнат, но не и да ти се врязва и да оставя следи по кожата след носене.

# 487
АА, гледам ето този https://ortopedia.bg/kolani-za-bremenni/ortopedichen-kolan-za-br … ak/?cn-reloaded=1
И ти ли си с проблем с гръбнака?

Моят проблем е сколиоза  от ученичка, а и 2 разширени диска (бонус имам да получа дискова херния).

Физиотерапевтката, при която ходя когато болкоуспокоителните спрат да ми действат ми каза, че е много вероятно още от ранните седмици  да започне да ме боли (точно така се случи) и другото беше, че от 5ти месец може и да ги изкарам главно на легло от болките ( дано не познае)
А за думите ѝ се сетих когато почна да ме боли, изобщо не искам да се залежавам.

# 488
  • Замък сред облаците
Ехааа, ти си за тежката артилерия явно щом имаш сколиоза. То и аз сигурно имам някаква степен на кифоза и сколиоза, ама да чукам на дърво освен едно опъване на седалищния нерв след дълго седене засега не изпитвам друго като дискомфорт. Моят съвет е да се консултираш с физиотерапевтката за подходящия колан, че сколиозата и бременността не са си шега работа. Също може да видиш някаква йога за бременни дори онлайн, има много хубави упражнения за гръбнака. И масажи, моята шефка ходеше на 2 седмици като беше бременна че заради гръбначни проблеми единият ѝ крак окъсяваше с 2-3см спрямо другия като се претовари.

Аз иначе говорех за общия случай колани където няма конкретни болежки и специални показания, но ти си имаш, така че по-добре специализиран колан Simple Smile

# 489
😳 Шефката ти е герой, това си е проблем.

От месец всеки път след заседяване ме опъва седалищния нерв и куцам като бабичка 😅😂 За нерва четох, че е нормално да опъва когато таза започне да се разширява.  Когато започна бях 9-10 г.с, което е доооста далеч от разширяване на таза 😂

Преди ми бяха казали, че имам кифосколиоза, което е съвкупност от двете, но по- голямата част лекари  отхвърлиха кифозата. След  ЯМР си ми казаха само сколиоза и двата диска.
Изкривяването не е много голямо, нито пък видимо, само по бельо или прилепнали по мен дрехи се вижда как извивките на талията се разминават, едната е по- нагоре от другата, но пак трябва да се знае за това и да се вгледаш, специалистите обаче веднага виждат 😁😁 За жалост масаж не ми дават.

# 490
Включвам се по темата за теченията. Grinning
Имам си воднисто, леко жълтакаво. Микробиологията и урината са чисти, цитологията ми е PAP1.
Старая се да не си мисля глупости в това отношение, най-вече защото не ми предизвиква сърбеж и парене.
BTW, подобно течение, но по-оскъдно имам в лутеалните си фази, предполагам провокирано от прогестерон.

# 491
Аз също имам сколиоза 39 градуса.Сега се притесних.Кога е хубаво да отида на физиотерапевт?

# 492
Привет, момичета! Включвам се само набързо, да кажа, че днес бях на преглед, всичко е наред с бебчето и ще си имаме момиче Simple Smile Simple Smile

# 493
  • Замък сред облаците
Отчитам се със случайно уловен в огледалото мърдащ (потрепващ) корем и оттам най-сетне си сложих правилно ръката в илиячната област и усетих първите доказани 😄 бълбукания и потрепвания, тоест движения. ❤

# 494
Отчитам се със случайно уловен в огледалото мърдащ (потрепващ) корем и оттам най-сетне си сложих правилно ръката в илиячната област и усетих първите доказани 😄 бълбукания и потрепвания, тоест движения. ❤

Heart Exl да ти е честито първото ,,ритниче"

Някак си в този момент се осъзнава, че в тялото наистина има нещо живо, което не е само черно-бял образ на екрана.

Общи условия

Активация на акаунт