Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 819
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
ММ пък ,като ме види да шетам в неделя и ми се кара 😂 ами,аз пък се съгласявам да не правя нищо . След третия месец на бременността не се крие,защото бебето щяло да проговори трудно,а   и аз вече съм и с корем.Щом вече в магазините на опашката ме пускат да мина,явно няма за къде да се крия повече и също няма да се подстрижа,нищо че е момиченце.

# 571
С първата бременност не се подстригвах от суеверие. Сега имам запазен час за следващата седмица, но ще трябва да го отменя. От преди Коледа не мога да се доредя за час, а косата ми вече се сплита в краищата и не я харесвам. Иначе нямам проблеми с боята, защото не се боядисвам.

Сега да се оплача, че сутринта се събудих с дразнене в гърлото и после ме втресе. 37.5 измерих температурата. Пих един парацетамол, Тантум верде с лимон също  си взех, защото знам, че с първата бременност ми казаха, че може от тях. Пия Биозин мама...Какво друго мога да приемам? Писах на АГ, но чакам да ми отговори. И за чайове се е коментирало преди, но не го намирам сега. Какво можеше да пия от тях? И някой да ми удари един шамар, защото се притесних дали всичко ще е наред с бебето. В края на следващата седмица трябваше да ми е прегледа, но не знам доктора какво ще каже и зависи как съм, дали ще мога да отида.

# 572
Don't panic  температурата не е висока, бебето си е ок. Витамин Д3 и Ц може, естествено не в огромни дози витамин Ц. За чай бих си позволила джинджифил само, но пак умерено, че е  силен имуностимулант. Иначе за гърло изстискан лимон  жабуриш няколко секунди, някой го смесват и със сода, ако е със сода не се преглъща. Бързо оздравяване Simple Smile

# 573
Благодаря ти! Heart

Докторът ми каза сама парацетамол и да си направя тест за Ковид, за да знае какво да ми изпише.
Чудя се аз обаче, ако утре направя теста дали ще даде достоверен резултат, като симптомите ми са от днес.
Знаете ли и тези тестове от аптеката на какъв принцип са? Мъжът ми казва със слюнка, аз мисля, че с кръв...

# 574
Със секрет са, най-добре  от носоглътката, но има и такива със слюнка /по-недостоверни са/. Препоръката е да се правят поне на 3-4 ден от появата на симптомите.

# 575
Преди бях споделила, но ще се повторя. На 05.01 си направих тест за ковид, закупен от аптеката, има си подробно указание как се прави, не е сложно. Показа и положителен, след което отидох до лаборатория, където официално  ме регистрираха, естествено и там ми направиха антигенен тест. След това минах на преглед през ковид кабинета. Преди това говорих с личната, тя и каза да си взема авирон и парацетамол, последния да приемам ако вдигна температура на 37,5 дори 38 градуса. Слава богу не се наложи, повече от 37.3 температура не вдигнах. Няколко дни имах хрема, пръскат си капки Sinulan Forte, на ковид кабинета и ги изписаха. Другото всички го знаем плодове, мед, чайове. Бързо да се оправяш Miss Simple Smile

# 576
Не се притеснявай, доста бременни го изкараха вече мн леко. Стискам палци и на теб, бързо оздравяване. И аз ще ти предложа чай от джинджифил, аз пия и лайка, липа и мащерка, но мисля  джинджифила помага при твоя случай. Може да си вземеш сребърна вода за носа и гърлото.

# 577
Маркираните в червено според Feia приложението не са подходящи.

# 578
Никак не са трудни тези тестчета от аптеката, вчера правих на мъж ми и после потвърдихме в лаборатория положителния резултат. А аз тръпна да видя дали и кога ще развия симптоми, защото без симптоми, логично, моят тест е отрицателен. Спокойно пий чай от шипка и липа. Ако има болки в гърлото и дразнене, солена гаргара. Можеш да промиваш носле с физиологичен разтвор. Сигурно пиеш много вода, но не забравяй да се оводняваш. Не се безпокои, много жени в момента също са болни, а още толкова вече им свършиха карантините и бебета им са си съвсем добре.

# 579
  • Замък сред облаците
Само за чайовете да вметна, че този от малинови листа се приема чак 37 и 39 седмица, а чая от шипки е богат на вит Ц в случай че се взима и на хапчета да не дойде много.

# 580
Погледнах по- нагоре и се сетих за приложението на Фея. Заслужава ли си платената версия?

# 581
С първата бременност не се подстригвах от суеверие. Сега имам запазен час за следващата седмица, но ще трябва да го отменя. От преди Коледа не мога да се доредя за час, а косата ми вече се сплита в краищата и не я харесвам. Иначе нямам проблеми с боята, защото не се боядисвам.

Сега да се оплача, че сутринта се събудих с дразнене в гърлото и после ме втресе. 37.5 измерих температурата. Пих един парацетамол, Тантум верде с лимон също  си взех, защото знам, че с първата бременност ми казаха, че може от тях. Пия Биозин мама...Какво друго мога да приемам? Писах на АГ, но чакам да ми отговори. И за чайове се е коментирало преди, но не го намирам сега. Какво можеше да пия от тях? И някой да ми удари един шамар, защото се притесних дали всичко ще е наред с бебето. В края на следващата седмица трябваше да ми е прегледа, но не знам доктора какво ще каже и зависи как съм, дали ще мога да отида.
Не се шашкай! Нормално е да хващаме вируси, сезонът е такъв. На мен лекарят ми каза да не пия парацетамол, ако температурата ми е под 38 градуса. Иначе аз пиех инфлуцид и тонзилотрен. Те са хомеопатични и са допустими при бременност. Аз лично с тях се излекувах. За гърлото смучех лукчета с портокал и джинджифил, както и бонбони голиа - strong (в черна опаковка).
Пиех чай от джинджифил и шипки. Те са позволени.
Отделно за болките в гърлото си правех компрес с нагрята извара. Затопляш я колкото можеш да я търпиш на кожата, лепваш я на гърлото, увиваш с шалче и стоиш така докато изстине.

Бързо оздравяване! Blush

# 582
Благодаря ви за съветите. Докторът ми писа, че може и от аптеката да си направя сега, макар че аз си мисля, че какъвто и да е резултатът, няма да повярвам.

Hope, от колко дни имаше симптоми преди да си направиш тест от аптеката?

Bubllezz,  стискам палци да ти се размине на теб. Миналата година март месец всички вкъщи бяхме болни. Тогава само ММ си направи тест и беше положителен. Оказа се, обаче, че аз не съм се заразила, а не сме се пазили един от друг. 

Thewildsun, за изварата и аз съм чела. За температурата не мога да издържа до 38 градуса, и чак тогава да пия нещо. Беше 36.9 и ме втресе, изчаках, но като видях, че е 37.7 и пих парацетамол.

# 583
Погледнах по- нагоре и се сетих за приложението на Фея. Заслужава ли си платената версия?

На мен лично ми харесва. Дава ми бързи отговори за много неща - нядявам се, че са и що годе адекватни. Плюс често пускам музика на Моцарт 😂

18 лева еднократно ми се видя добра цена. Аз лично съм с първа бременност и нямам никакви опит.

# 584
Miss, аз имах контакт с човек, който не знаеше, че е болен, когато сме се видели и след 2 сни ми звънна да ми каже, че е с положителен тест. Тогава си взех тестове от аптеката, първият беше отрицателен, след още 2 дни също отрицателен, но на следващия ден започна хрема, следях и температура тогава му показа 37.3 и съответно положителен тест. Така,  че според мен има ли симптоми, теста ще отчете, естествено ако е ковид.

Общи условия

Активация на акаунт