Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 40 787
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Аз не смятам ,че съм била груба с всички,нито смятам ,че някога съм говорила с тон. Съжалявам за грешното впечатление ,което съм оставила у теб . Също не съм се подигравала с абсолютно никой ,да допълня .

# 646
Тук всички пишем. Тон няма, не се чува, вербално изразяване и то писменно има. Тоновете са в главите на четящия, т.е. при липса на невербална реч, често се добавя от четящ без да има основа за това.

Аз тон никъде не чух и не прочетох. Та хайде да се върнем на бременеенето.

Аз имам едно секцио вече, то беше по спешност. Имах късмета да мина през 3 дни в контракции и накрая все пак операция.... И тук никой няма да се наеме преди 30 г.с. да прави коментар и да напътства. Аз акушерка имам. Тя каза, ще поживеем и ще видим. Всички варианти са възможни до към 8 месец. Израждащ лекар всички ще имаме, едни ще го познават от сега, други ще го видят като отидат в болницата я с контракции на 5 минути, я с изтекли води. И тогава най-късно ще се реши въпроса за родоразрешение.

Аз пак ще се готвя психически и за двете и ще чета. Та да не съм изненадана.

# 647
Ще споделя и аз моя опит. Първа бременност спонтанен аборт и последвало абразио, втора бременност с придружаващи припадъци и последвало задължително секцио, трета бременност 1.5г след първото секцио (проблем с бебето и наложащо раждане в 21г.с.) трябваше да родя нормално с предизвикано раждане - 3 дни гладна и жадна с хапчета и системи.. контракции и никакво разкритие, последва отново секцио, възстановяването след което беше много трудно, защото организма ми доста се изтощи 3 дни. Разрезите на матката са ми хоризонтален и вертикален поради раждането в различни г.с. и ми забраниха 5г бременност, но аз не дочаках 5 и на 4 забременях, но ме предупредиха, че вече няма никакъв шанс за нормално раждане. Та момичета раждането ще се разбере с хода на събитията и никой не може да гарантира какво ще се случи. Важното е да стигнем до финал и да имаме здрави бебчета, а как ще се родят те ще си изберат.

# 648
  • Варна
При мен се наложи секцио предния път, тъй като бебето беше седалищно. Сега съм избрала лекар, който има богат опит с VBAC. Той ми е казал, че за повече конкретика можем да говорим след 30та седмица, но засега за него няма пречка да родя естествено. Той дори е специализирал и във верзиото и в седалищното израждане, но преди 6г като раждах, не беше в България. Аз лично имам голямо желание за естествено раждане, защото за мен секциото и възстановяването след него беше кошмар, а сега, като няма вече и кой да ми помага, би ми било още по - трудно. Но в крайна сметка каквото стане, такова.

# 649
Момичета, гледах много интересен уебинар за безопасността. Ако на някоя от вас й е интересно, оставям линк.

# 650
Нещо се загубихте този следобед. Като нямах какво да чета, трябваше да работя Grinning

За секциото, нямам какво да кажа, сега ми е първа бременност, та гледам да се информирам и за двата типа раждане, като четейки си мисля (а пък и от коментарите тук), че възстановяването след вагиналното е по-бързо. Мен по-скоро ме притеснява, при евентуална операция, продължителното неслагане на НМХ. Нали трябва да се спре няколко дни преди раждането (по спомен, не съм се още интересувала по-подробно) и после самото раздвижване, при целият този процес, колко е голяма вероятността да се образува тромб? Естествено, ще се надявам докторите да са достатъчно подготвени, надали аз ще съм първият им случай с тромбофилия.

Вече трети ден отлагам да ходя да си взема резултатите от кръвта и урината. Ама, много е студено, направо не си представям цялото придвижване до Майчин дом и после висенето за лекаря. Много ми е чудно защо по интернет не могат да се гледат, защо не са си ъпгрейднали малко бюрокрацията.

П.П. И още нещо, по повод дали усещате бебетата - кажете как го правите, аз съм вече в 17.4 и яено съм много безчувствена 😄

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:59 от Rianne

# 651
Днес бях на неочакван от мен преглед, отидох на ехография за коремни органи и после да си пусна болничен, ама нали за първи път ми е и не знаех, че ще видя бебока 🥳🥳 15г.с съм и ми казаха, че поне след 1-н месец ще мога да усетя бебока, че и предната плацента помагала за безчувствието.
Срамежливо и спокойно бебче е, бутаха го да може да се види пола, но НЕ, пак гризнах дръвцето 🤣Вирнало 2та крака, а ръката сложена на главата 😂 доста се смяхме с докторката, даже и си имам снимчица с гъзарската поза и пълният уют 😂

# 652
  • София
Rianne, не си безчувствена, нормално с първа бременност се усеща 20та седмица. Дамите, които го усещат по-рано са по-скоро изключение. Аз с първата го усетих точно 20-та, а сега карам 15-та и все още нищо.

# 653
  • Замък сред облаците
При мен също не е супер активно усещането, а е пърхане и реално трябва да легнеш по гръб с ръце на корема, за да усетиш нещо конкретно. Аз както писах случайно видях корема ми да помръдва/потрепва в огледалото - разбирай долната част под пъпа към пубиса/хълбока, и то докато бях по бельо. Ако гледаш отгоре корема си, няма да мърда примерно.

# 654
Здравейте момичета,

Някаква алтернатива на Биозин мама дали някой от вас знае? Тъй като преди време съм пила Биозин и бях получила след 5-6 дни прием изтръпване на устната и предположих, че е алергична реакция и сега не смея да си взема биозин мама. Разгледах състава, видях, че има разлики. Та ако някой знае витамини/имуностимулатор, който да е подобен ще съм благодарна. Моята АГ не го прие много на сериозно като и го казах.

# 655
  • Замък сред облаците
Биозин има в състава си коластра, бета глюкан, инозитол, цинк, ехинацея, докато Биозин мама е 100% лактоферин - тоест имат съвсем различен състав и предназначение и от Биозин мама не следва да има никаква реакция сходна на Биозина, въпреки сходните търговски наименования.

# 656
Момичета,аз съм доста болна.. Личната ми лекарка е нещо страааааашно... Ще ме лекува по телефона. Стегнато ми е в гърдите, запушен нос, суха кашлица.... не стига,че ми е трудно да спя...сега ми е направо невъзможно. Обадих и се,даде ми телефонно лечение.... нищо,че принципно би трябвало да отида,да не се редя на опашка...и все пак да ме прегледа. Знае ли се,дали не е ковид.... Та... какво се прави в такава ситуация? На мен хич не ми се иска да купувам лекарства,дадени по телефон!

# 657
Аз бих си направила тест. Ако е ковид бих отишла на спешен ковид кабинет, ако не е - при личната. За мен е несериозно лекуване по телефона, макар че все по-често вече се прилага, но не мога да го възприема. Ако ти е притеснено и не е само някаква хрема, казваш има и кашлица, бих постъпила така.

# 658
Аз бих си направила тест. Ако е ковид бих отишла на спешен ковид кабинет, ако не е - при личната. За мен е несериозно лекуване по телефона, макар че все по-често вече се прилага, но не мога да го възприема. Ако ти е притеснено и не е само някаква хрема, казваш има и кашлица, бих постъпила така.

Имам антитела. Карала съм го някога,без да разбера,което не ме успокоява.Но аз знам,че домашните тестове не показват изобщо вярно,а в болницата, вече всеки е положителен.Направо в такива времена живеем,да се чуди човек как да постъпи. 😡

# 659
Добро утро ,момичета🌹
Аз от няколко дни усещам ,че тазобедрената става ме наболява и се събуждам посред нощ.Започнах доста рано да спя на един край,за да свиквам и изобщо гледам да не лежа по гръб . Слагам възглавница между краката ,но ..пак . Вие как спите?  Имате ли оплаквания някакви?И мн момичета казват,че гърдите вече са спрели да ги болят,вкл. и моя приятлка-бременна.Мен си ме наболяват още.Вие как се чувствате?

Общи условия

Активация на акаунт