Студенти в UK - 15

• 89 872
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Това е допълнителна година която удължава бакалавърската степен с година. Обикновено е след 2ри курс. Една година работа-стаж по специалността. Сам си кандидатстваш и намираш място. Ако не успееш, просто си продължаваш с редовната трета последна година.
В случая, дъщеря ми завършва 2ри курс. Кандидатства на няколко места за стаж, направи договор с една от тях. Договора и е за 13 месеца, август22-септември23г. След това се връща в университета за да си завърши бакалавърската степен.

# 106
  • София
Това е допълнителна година която удължава бакалавърската степен с година. Обикновено е след 2ри курс. Една година работа-стаж по специалността. Сам си кандидатстваш и намираш място. Ако не успееш, просто си продължаваш с редовната трета последна година.
В случая, дъщеря ми завършва 2ри курс. Кандидатства на няколко места за стаж, направи договор с една от тях. Договора и е за 13 месеца, август22-септември23г. След това се връща в университета за да си завърши бакалавърската степен.
Намирам го за доста полезна възможност, ако искаш да се възползваш. Особено за някои специалности е много добре да се придобие предварително опит. Мислех, че става със съдействието на университета. Rolling Eyes
А защо всъщност университетът събира такса, макар и намалена (1800 лири), след като де факто няма учебни занятия през тази година, а студентът сам си търси и урежда стажа?

# 107
  • Варна
Не знам каква е практиката в останалите университети. В Бат университета помага дотолкова, доколкото предоставя още едно място/платформа/ където работодателите да представят своите оферти. С имиджа си също, доста оферти са с условие, кандидатите да са студенти от него университет. Защото студентите търсят навсякъде ... .
Защо се плаща... ами все пак, е част от курса. Има различни варианти, 3,4 годишни, сандвич, с обучение в друг университет ... .
Дъщеря ми като кандидатства беше пуснала и я приеха в 3 годишен, без екстри.Simple Smile
Като замина веднага поиска да я прехвърлят в тази, 4 годишна група. За да има вариант ако все още иска, да се възползва от правото за стаж. След края на 1ви курс вече знаеше, че иска да смени специалността. Беше Политика и Икономика, разбра, че не иска да учи повече политика и иска само икономика. Отказаха на молбата и. Но...то инат, и заедно с единия си професор успяха да намерят вратичка и официално да минат през нея.
Съпорта който получава от определени преподаватели и титора си е нещото, което ме удивлява.

Освен всички ползи от стажа който ще натрупа, като знания, опит и комуникация в реална работна среда, той ще е от полза и пред следващи работодатели. Отделно има вариант стажанта да се справя добре и да му се предложи постоянна работа след това. Дори да му се помогне с финансиране на следващ учебен етап. Живота е шарен, човек не бива да затваря врати или да пропуска момента да ги отвори, не се знае кога ще му се наложи да мине през тях. Simple Smile

# 108
Моята дъщеря също е на плейсмънт/ стаж, другата година се връща за 3 курс.
От университета има наблюдаващ плейсмънта преподавател- правят няколко срещи през годината- тютора, стажанта и мениджъра във фирмата, в която е на стаж.  Накрая се прави нещо като проект за стажа, който се одобрява от мениджъра и приема или не от тютора. Та затова е и таксата от £1800

# 109

Съпорта който получава от определени преподаватели и титора си е нещото, което ме удивлява.
Да, това е, което наистина удивлява. Моя младеж е толкова впечатлен от преподавателите си и от мениджърите и колегите си, че не знам как би се вписал в нашата действителност. Защото иска да се върне в Бг като завърши.

# 110
Дъщеря ми завърши миналата година, беше с плейсмънт и й предложиха работа от фирмата, където  й беше плейсмънта. Сега работи там, започна почти веднага след като завърши.

# 111
Здравейте, много моля да ми споделите ( може и на лични) колко е бюджета на месец за вашите студенти в ОК. Аз вече яко яхнах метлата, защото моя постоянно реве за пари. Не искам да му се връзвам на капризите, но вече не издържям. Rage

# 112
Различен е бюджетът . Ако ще купува кафе, алкохол, цигари, риба , месо, зеленчуци- бюджета е един. Има младежи ядат само от полуготови неща- друг. Ако ще се ходи  на заведения, кафе, пица- ще трябват още средства. Като цяло, храната там е евтина.Средства трябват и за общежитие/квартира , но и те са различни- със споделена баня или самостоятелна . Ако е на квартира - пътни също.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 20:51 от i_nenova

# 113
Зависи и в кой град се намира. Наемите са различни.

# 114
  • Burgas
270 паунда месечно е бюджета на нашата студентка. Пазарува и  готви, не пуши,транспорт ползва рядко,тъй като е в по-малък град, а и ходенето й е част от активностите за деня.Веднъж седмично или 2 пъти излиза с приятели(това обикновено не включва хранене навън ).Справя се с този бюджет,даже баща й се шегува,че ние като студенти не сме яли сьомга ,а за горгонзола не бяхме и чували Simple Smile Отделно от това е разхода за наем-той се плаща на 3 вноски през годината.

# 115
  • По широкия бял свят
Нашето момиче работи и със заплатата успява да се справи с наем, разходи, излизания и храна /готви си, но почти не купува месо/ на месец около 960 паунда, ако пътува някъде и има повече разходи през месеца, се налага да пращаме допълнително пари. Дрехи почти не си купува, козметика от време на време и излиза с приятели, кино и т.н. Не съм ги смятала точно, но грубо 1100 - 1200 паунда.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 10:47 от didd

# 116
  • Sofia

алегра, може ли да дадеш линк към унито, за което питаш?

ето сайта на университета, който разглеждаме:

https://www.richmond.ac.uk/

Ние сме в самото начало. Детето е 10 клас и ни се иска плавно да се ориентираме, за да намалим стреса.
Ще съм признателна за коментар или дори за сравнение с други университети в UK, които предлагат бизнес специалности. Да призная много ни допада системата либерал артс и затова може би се оглеждаме за американски университет в Европа и този в Лондон ни изглежда с най-богата програма и специалности.

# 117
  • Варна
Здравейте, трябва да преместим багаж от Бат в Лондон юли месец. Ще е опакован, трябва да се вземе от къщата и само да се превози и достави. Ползвали ли сте фирма, изобщо ако имате опит, какви са вариантите ... най-бюджетно? Blush
Ще съм благодарна на контакти.

# 118
Flash*,пробвайте с българска фирма,която има обект в Бат.
Правили сме го от друг град и беше най-бюджетно!

# 119
Sause baus!, колко горе долу излиза с българската фирма за 100 мили транспорта?

Общи условия

Активация на акаунт