Джокович + Австралия = ?

• 31 606
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Той министърът,(тоест,премиерът) може да отмени решението на съдията,но така ще създаде (опасен,може би) прецедент,който да внесе разкол между изпълнителната и съдебната власт. При всички случаи Ноле им развали "системата".

П.П.

Всъщност,премиерът не може да отмени съдийското решение,но може да го пренебрегне позовавайки се на някой друг закон...Винаги има такъв...

# 271
Един сърбин от Австралия пише в профила на моята приятелка, че медицинското изключение може да се откаже заради "lack of trust". Ново 20.

# 272
https://www.abc.net.au/news/2022-01-11/novak-djokovic-tennis-aus … g-post-1207519220

Препоръчвам ви и това интервю с Джъстин Куил, доста известен адвокат в Австралия. Преди да се гледа делото на Джокович в неделя, той беше дал друго интервю за АВС, в което казваше, че е почти сигурен, че съдията ще отмени решението на граничните власти и, че има повече от една причина да го направи (и процедурни нарушения, и че Джокович има легитимен medical exemption, тоест по същество).

В настоящето интервю обяснява защо визата на Джокович най-вероятно няма да бъде повторно отменена. Цитира съдията (той ще е същият при втори казус), който е казал, че ще бъде “incandescent with rage” (изпълнен с гняв), ако федералните власти решат да отменят визата отново. Предвид, че същият човек ще разглежда евентуално следващо дело, е силно вероятно да даде injunction и на това решение за депортация, като остави Джокович на свобода (да играе) до изясняване на случая. Освен това е много вероятно федералните власти да го загубят и да платят още пари.

ПС: Интервюто е преди да се открие несъответствието в документите на Джокович. Ако има ново интервю с него утре сутрин (в Австралия), ще ви го прикача довечера. Подозирам, че, дори да решат на тази база да го депортират, пак ще има дело.

# 273
Интересно. Според същия адвокат споразумението в процеса е било тактика от страна на правителството с цел да избегнат съдийско решение в техен ущърб. Това би затруднило още повече министъра на имиграцията повторно да анулира визата. А делото така или иначе е протичало в полза на Джокович, парите на данъкоплатците са били изгубени.

# 274
Цитат
И според мен трябва да се допускат до игра след отрицателен тест, ваксиниран или не, все си е възможно да си болен/преносител.
Местните са бесни,защото неваксинирните не ходят на работа.Отнето им е това право и сега хоп,изключение за известен,ама негативен тест,ама въртят и сучат,народа се дразни.На всичките проблеми им идва в повече,всичко да се върти около Ноле,който хиляда пъти се извъртя.Нищо не разбрах от юридическите казуси и увъртания,които продължават.Това още повече буди съмнение и гняв у ''простосмъртните'' и е в ущърб на Джокович.

# 275
Цитат
И според мен трябва да се допускат до игра след отрицателен тест, ваксиниран или не, все си е възможно да си болен/преносител.
Местните са бесни,защото неваксинирните не ходят на работа.Отнето им е това право и сега хоп,изключение за известен,ама негативен тест,ама въртят и сучат,народа се дразни.На всичките проблеми им идва в повече,всичко да се върти около Ноле,който хиляда пъти се извъртя.Нищо не разбрах от юридическите казуси и увъртания,които продължават.Това още повече буди съмнение и гняв у ''простосмъртните'' и е в ущърб на Джокович.
Ами Австралия си е решила, че масово трябва гражданите й да се ваксинират, за да не боледуват тежко, да не задръстват болниците, държавата да не плаща много дълги болнични, да не се натоварват излишно социалната система и здравеопазването, да не отсъстват дълго от работа и да страда бизнесът. Така че  въобще не би трябвало да ги засяга ваксиниран ли е Джокович. Ако той емигрира в Австралия и ще остава да живее и работи там - да, ще следва законите и трябва да се ваксинира. Сега не знам кой повече се излага, но половин милион на сърдитите австралийски данъкоплатци е похарчен, за да се разследва един  здрав тенисист има ли право да влезе в страната им, след като очевадно не е заплаха за тях. Австралия би трябвало да я интересува да не влизат заразени хора в нея, което се доказва с тестове и осигурява с карантина, а не със зелен сертификат.

# 276
Цитат
Сега не знам кой повече се излага,
Естествено,че австралийското правителство се излага.Един път изисква ваксина от всички пристигащи.От местните отделно.Ами сега да си удържи на думата и Ноле да си хваща пътя за вкъщи.Той също се излага с непрекъсното появяващи се нови и нови версии.Очевидно панаирите продължават.
За псувните на Джокович по публиката...Не знам дали има по-псуваща нация от неговата в света.Така е откърмен,трябва да ходи на психолог.И децата им псуват от много малки.
Скрит текст:
''Й.би го/я'' използват за зарЕжи.
От устата на деца в детскоградинска възраст е шокиращо.

# 277
В тема за Джокович отделяме една страница на Гьоте...Джокович...Гьоте... 🤪

Шарен свят.

Последната позиция на Алек Хоук (Министър на (и)миграцията) е, че още разглеждат казуса с Джокович. Според австралийските медии най-вероятно същият ще вземе решение какво да прави, след като австралийските гранични власти приключат разследването срещу Джокович за потенциално невярна информация (къде е бил в 14те дни преди да дойде в Австралия).

Интересно е как и какво търсят, защото от испанското МВнР днес съобщиха, че не е постъпвало искане от Австралия за съдействие по случая. Предполагам, че с два клика могат да видят кога е влизал и излизал от Испания.

# 278
Австралийските власти да разследват Джокович дали има сложени ваксини като дете и дали оценките му от училището са реални. А,и дали може да играе тенис. Laughing

# 279
https://boulevardbulgaria.bg/articles/nemski-it-ta-dokazvat-che- … vich-e-podpravyan

Това ако е истина, с кариерата му е свършено.

Има съмнения, основателни, че тестът на Джокович е подправян.

# 280
Колкото беше свършено с кариерата му и след скандала с "Адриа Тур", когато не само , че в разгара на пандемията и локдауните, там демонстративно не се спазваха мерки - маски; дистанция, а се правеха весели партита и се изпозаразиха една сюрия тенисисти.

# 281
  • Пловдив
А добър ден...... Естествено че, на 16ти декември е бил с отрицателен ПСР. За съжаление мисля че , няма как да се докаже.

# 282
Интересно е, но недоказуемо. На мен, например, първият ми положителен резултат беше качен в системата на РЗИ 5-6 дни, след като излезе на страницата на лабораторията. Едни лаборатории подават резултати по-бавно, други - по-бързо. Ще си измият ръцете с това, че едната го е качила в един ден, другата - в друг.

В Сърбия хората боготворят Джокович и ще подредят фактите, както трябва. Ясно е, че хронологията на събитията от 16.12 до 04.01 ще си остане вечна мистерия и ще хвърля съмнения върху характера и личността му.

# 283
Не мисля,че ще бъде свършено с кариерата му.Най-много да го съдят с години,но адвокатите му ще се заемат с  тази работа.Той ще си тренира и състезава.На тези години само контузия може да го спре или някоя по-завъртяна клауза в договорът му с рекламодателите.

# 284
Даже и от 10.12 до 04.01, Хоуп.
Аз продължавам да не разбирам как подаде документи, какви точно, за изключение. Срокът е бил до 10.12. А чак на 16.12 уж има положителен ПСР?!

Общи условия

Активация на акаунт