Възможно ли е любовта да ме подмине...

• 18 495
  • 466
  •   1
Отговори
# 330
  • SF
Благодаря за оценката, статистик morisay!
На вас ви е известно. Аз не съм сигурна в твърденията ви. Моля, не хиперприобщавайте към статистическите си хиперпроучвания.

# 331
Вие пък не се хващайте толкова буквално за една пъпка. Всякакви такива дребни неща във външният вид могат да се променят. Ето го тоя от историйката - мацката му била дебела, и сто години не може да си превъзмогне простотата, за да я погледне и по друг начин тая жена. Трябвало е да бъде общо взето изнасилен, за да се събуди.
Освен това, килограмите се свалят, качват, и ако става дума за някакви смешни 10кг да речем, еми малоумен и повърхностен е, сори.

# 332
Не знам за пъпки и килограми, ама водещо ми е било жената да ме привлича физически. Да искам да я изкъртя от секс. Необходимо, но не и достатъчно условие за трайни отношения, но просто без това не стават нещата. Интелект, стойност като човек, това са неща повече за приятелски отношения от колкото за връзка. При това не съм държал на някаква невероятна красота, съвсем обикновени момичета са ме привличали, не са ми пречели нито пъпки, нито някой килограм отгоре.

# 333
Малко не мога да разбера проблема с хипергамията, между другото. Жените имат период, в който отглеждат поколението. Съвсем нормално е да търсят мъж, който може да поеме грижата за останалото в този период. Само че преди и след въпросния период в масовия случай няма разлика в приноса.
То и по време на периода няма съществена разлика, защото жената взима майчинство. Мъжът какво прави в повече в периода след раждането до двете годинки? Нито е тръгнал да работи на още едно място, нито да сменя настоящата работа с по-добре платена, нито поема повече задължения по домакинството. За какво ù е на жената да ражда от такъв и защо трябва да се чувства виновна, че не иска някой с по-нисък от нейния стандарт?
Жената си има причини да 'практикува хипергамия', мъжът последните десетилетия няма причини да практикува каквато и да е гамия.
Изключения има, естествено, но в общия случай важи горното от-до.
Като в съседната тема (поредната) - жената в детската стая, изведнъж става голям проблем, когато мъжът трябва да е мъж и да се включи в осигуряване на семейното гнездо. Подчертавам, да се включи, а не да го осигури сам.

# 334
  • earth
На вас ви е известно. Аз не съм сигурна в твърденията ви.
Разбирам. Ако ви е интересно да прочетете научна литаратура и да се убедите сама:
http://web.simmons.edu/~turnerg/MCC/Matechoice2PDF.pdf
"Evolution of Human Mate Choice"

# 335
  • SF
Вие пък не се хващайте толкова буквално за една пъпка. Всякакви такива дребни неща във външният вид могат да се променят. Ето го тоя от историйката - мацката му била дебела, и сто години не може да си превъзмогне простотата, за да я погледне и по друг начин тая жена. Трябвало е да бъде общо взето изнасилен, за да се събуди.
Освен това, килограмите се свалят, качват, и ако става дума за някакви смешни 10кг да речем, еми малоумен и повърхностен е, сори.

Не, не, не се хващаме. Ясно е, че е употребено метафорично. Може и фризьорът да се е изложил и да е взел малко повечко този път, може някаква друга временна несправедливост  да послужи като оправдание "не ме харесаха заради прическата, нямах лак на ноктите, солта по ботушите ми беше избила, хубавите ми очила бяха на ремонт и носех старите..." Е, да, ама не!

Килограми се свалят и се качват, но това го кажи на хората, които се борят с килограми. Ако в момента на запознанството е периодът на качените килограми - кофти късмет! Simple Smile Хората те виждат като човек, който е с наднормено тегло и не се насилват да си представят, че след 5 години  може да си слим фит сайз. Щото може и да си с още 10 отгоре.
За някои хора 10 кг върху собственото им тегло са много. Наистина са повод за притеснение и неувереност и им докарват проблеми. Аз не бих се чувствала красива, ако кача 10 кг, още повече като знам, че това няма да са 10 кг мускули, а мекичко.
Повечето хора правят компромиси с много по-сериозни несъвършенства, ако има нещо друго, необяснимо, което им е обсебило мозъците. Да не би всички обвързани да са облечени и изглеждащи като Брад Пит и Анжелина!!!
Чак след време се сещат с усмивка, че човекът, в когото са се  влюбили е ходел с един и същи суичър, хранил се е с джънк, слушал е шантава музика, бил е недоволен от работата си...

# 336
Абе този претенциозният с дебеланката просто е искал период с много секс. Както след гладуване някой би искал да преяде.
След като му мине мерака, дали би останал с нея, е под въпрос. Тя вероятно също е усетила това и се е отдръпнала.
Не си мислете, че внезапно си е отворил очите и е видял прекрасната й душа. Иначе добър сюжет за романтична комедия.

# 337
Мацка, на 26 си. Сега е момента да започнеш да се оглеждаш за подходящия, не да мрънкаш, че го няма. И като знам що за стока са наборите ни, изобщо не си го слагай, че на 26 нямаш деца и мъж, щото половината на 26 са гола вода и не стават за нищо, камо ли за родители.

До 26 си се развивала. Сериозните връзки точно в периода 20-25 не се получават и много често завършват с развод, да не говорим, че ти и дърпат развитието, щото си отделяш енергията не където трябва.

Също имаш комплекси, над които трябва да поработиш. Огледай се около себе си и забележи хубавото, които ти поднася живота. Прави ми впечатление, че в момента си много мрачна и негативна, а това влияе на заобикалящата те среда. В това състояние най-много да привлечеш към себе си емоционален манипулатор, който ще те смачка още повече.

Също имаш нездрава връзка с родителите си и не си очертала границата на отношенията ви. НЯМАТ ПРАВО ДА ТИ ГОВОРЯТ ТАКА, НИТО ДА ТЕ ПРИТИСКАТ! Разбирам да беше на 35, ама не си. Постави ги на мястото им, защото иначе само ще ти пречат и ще те кофтят.

И да, прекалено навътре вземаш предната ти връзка. Зная какво ти е, била съм там. Лекува се, момиче. С непукизам и много неща за правене, които ти доставят удоволствие. Когато спреш да си тъжна, сама ще започнеш да привличаш мъжете, най-вече правилните. Даже ти препоръчвам да не започваш нова връзка изобщо, дакото не си оправиш емоциите и не върнеш баланса в живота си. В противен случай рискуваш да се "влюбиш" в първия манипулативен идиот, които ти е обърнал повече внимание. И като цяло, не е хубаво да започваш нова връзка с емоционален багаж от предната. Няма да де получи просто.

Но това с родителите категорично трябва да го спреш. Днес ти се бъркат за това (което хич не е малко и то по такъв начин), утре ще е за друго.

# 338
  • France
Направо е тъжно колко хора не поглеждат втори път, заради една пъпка на носа. Лично съм била свидетел на ситуации, в които "предлагащият повече" във всяко отношение,  е бил отхвърлян поради неясни причини.
Та кой точно може да определи дали някой е стойностен или не? Човек с нулева стойност за един, може да е целият свят за друг.
Няма как да бъда с мъж, с който не ми трепва под лъжичката. Преди 9-10 годинки, прясно разделена с гн Бивш, приятелките се изредиха да ме сватосват. Една ме запозна с много симпатичен млад мъж. Разговорът ни тръгна, но нямаше нищо повече. Тя беше много разочарована и само ме питаше какво не му харесах. Ами не знам и аз точно какво. И накрая ù казах, че ми е много нисък. Не, че това беше причината, просто нямаше никаква рационална причина. Тя почти се обиди. Ама бил интелигентен, ама бил лекар-пневмолог, ама бил сериозен.... ами хубаво, но на мен не ми хареса. Виждали сме се пак в обща компания и до сега си пишем понякога във фейса, ама - нà, не станаха нещата с него, а с ММ. Но това се неща, които не можеш да обясниш на външен човек.

# 339
  • Paris, France
Направо е тъжно колко хора не поглеждат втори път, заради една пъпка на носа. Лично съм била свидетел на ситуации, в които "предлагащият повече" във всяко отношение,  е бил отхвърлян поради неясни причини.
Та кой точно може да определи дали някой е стойностен или не? Човек с нулева стойност за един, може да е целият свят за друг.

Не е тъжно някой да не ме погледне втори път заради пъпка на носа. Тъжно би било да ми прави мили очи, да излиза с мене 5 години и накрая да избухне, изреждайки пъпки на носа, дето ги нямам, тегло, ръст, прическа, обувки и каквото му дойде на ума, което е видял от самото начало, но вече му е нетърпимо.

Успешните ми връзки са винаги били с мъже, които знаят какво искат, не отстъпват на изискванията си, харесвали са ме искрено и ни е било приятно заедно, независимо за 15мин седмично или 15 часа дневно сме заедно.

Не разбирам какво те учудва. Този с нулевата стойност за един, да иде и да си намери човек, за когото ще бъде целият свят!

# 340
  • София
Трябва дебело да се подчертае, че днес връзките мъж жена не са на мода.

От едната страна стои жената в обкръжение на своите приятелки - гледаща към държавите Италия, Испания и Гърция за почивки и забавления, и другата част от живота й магазините и онлайн сайтовете за дрехи. Тук се прави кроса 100 метра спринт, коя като се облече, ще изглежда по-хубава от другата. Мъжът, като обект на цел и желания е на 3-то...5-то място, може и да липсва. Simple Smile Все пак времето споделено с приятелки на пазар, на плаж, е пъти по-добро от това с някакъв кандидат мъж. Пък и жените, и глупавите поумняха и захитряха. Компанията на мъж означва - 9 месеца бременност, кърмене, край с приятелките и парцалките, почти 20 год грижи. Това е порядъка днес. Ще спрат завинаги селфитата от безгрижните екскурзии с най-добрите приятелки (и те също free) от чужбина, общо взето ще е извън играта. И тук е голяма лъжа - тя обявява, че иска връзка, но реално не иска и не търси.

От друга страна е мъжът. С не много задоволително заплащане, позабравил как се гонят жени. Той стои на фотьойла, попръцква в къщи и следи жените, само забележете през app-a. До там му стигат уменията и способностите. Вижда жена с надути джуки, извито дупе, грим, мигли като ветрила, фенка на спорта (само във фитнеса) и си казва, "ех....само да имах..." И той търси връзка, но само на думи..

# 341
  • Пловдив
Може и да си прав. Едно дете наистина те вади от играта поне за няколко години.

# 342
Много се впечатлих, че описанието на съвременната кифла е между 2 и 3 пъти по-дълго от това на съвременния байо. Байо не ходи по магазини, екскурзии, не си прави селфита и не си го мери с аверите. Байо би се счупил от грижи през бременността и следващите 20 години отглеждане.

# 343
  • Paris, France
Скрит текст:
Трябва дебело да се подчертае, че днес връзките мъж жена не са на мода.

От едната страна стои жената в обкръжение на своите приятелки - гледаща към държавите Италия, Испания и Гърция за почивки и забавления, и другата част от живота й магазините и онлайн сайтовете за дрехи. Тук се прави кроса 100 метра спринт, коя като се облече, ще изглежда по-хубава от другата. Мъжът, като обект на цел и желания е на 3-то...5-то място, може и да липсва. Simple Smile Все пак времето споделено с приятелки на пазар, на плаж, е пъти по-добро от това с някакъв кандидат мъж. Пък и жените, и глупавите поумняха и захитряха. Компанията на мъж означва - 9 месеца бременност, кърмене, край с приятелките и парцалките, почти 20 год грижи. Това е порядъка днес. Ще спрат завинаги селфитата от безгрижните екскурзии с най-добрите приятелки (и те също free) от чужбина, общо взето ще е извън играта. И тук е голяма лъжа - тя обявява, че иска връзка, но реално не иска и не търси.

От друга страна е мъжът. С не много задоволително заплащане, позабравил как се гонят жени. Той стои на фотьойла, попръцква в къщи и следи жените, само забележете през app-a. До там му стигат уменията и способностите. Вижда жена с надути джуки, извито дупе, грим, мигли като ветрила, фенка на спорта (само във фитнеса) и си казва, "ех....само да имах..." И той търси връзка, но само на думи..

Много е вярно, но не е съвсем ново. Поколението на баба и майка ми е искало същото, но транспортът е бил безумно скъп, примерно, било е много опасно да се пътува сама, не са знаели по 2-3 западни езика като нас, не са имали лесния, евтин достъп до информация и комуникация, който сме имали ние. Баба ми и дядо ми, родени преди малко повече от век си умряха без да притежават мобилен телефон. Когато се появиха мобилните телефони, дядо ми вече носеше пейсмейкър, от старите, които не можеха да функционират в близост до такива устройства. Баба ми не виждаше смисъл някой да и дрънка.

Мъжът не е бил цел за много жени от моето поколение, но пък мъжете ни бяха средство, ако не за Гърция, Италия и Испания, то за Куба, Доминикана, шопинг в Ню Йорк и Париж.

Сегашните западни жени и това не ги блазни. Дъщеря ми изобщо не се вълнува от пътуване, бижута, дискотеки. В нейните планове съпруг не съществува, а от малка е сигурна, че не иска деца. Ми прекрасно! Поне знае какво иска.

Синът ми гледаше руси с дупе и джуки, но е наясно, че по улиците дупе и джуки имат само негърките и естествено руси с тен почти не съществуват. Чатнал е, че русите с джуки и дупе струват кинти, много кинти и са на тек или на час, не по-дълго от това. Те не щат и цяла нощ да прекарат с един и същ, дори и да им плати десетократно сумата за час. Той иска да има две деца и да си играе с тях, но знае, че е скъпо и нещо не се интересува от връзки. Секс или връзка с по-обикновено момиче, обаче не ще. И така живеят много от състудентите му.

Много се впечатлих, че описанието на съвременната кифла е между 2 и 3 пъти по-дълго от това на съвременния байо. Байо не ходи по магазини, екскурзии, не си прави селфита и не си го мери с аверите. Байо би се счупил от грижи през бременността и следващите 20 години отглеждане.

Синът ми не ходи по магазини и екскурзии, не си прави селфита изобщо, нищо не публикува в социалните мрежи и не си го мери с аверите, с които отдавна не се среща. Не иска кола, не иска шофьорски курсове, нищо не иска. Не иска да се изнесе и да живее сам. Предложихме жилище в близко предградие, да плащаме режийните и пак не ще.

Мъжът ми не си го мери с аверите. Ходи по магазини по принуда и всеки ден ни носят по нещо от Амазон. Има prime човекът и си поръчва каквото му трябва. Дъщеря ми поръчва също, а синът ми не.

Съученици на сина ми бяха решили да си кърпят дрехите и чорапите за да не замърсяват природата, че памукът не се разлагал и тровел птичетата. Гордееха се с това, че не купуват дрехи.

Сегашните са масово като оная Грета, каква беше.

# 344
Неве, твоите не откриват топлата вода с лесния живот при мама. Справка - СО. Мъжът ти е изключение. Повечето от вашето поколение и нататък за семейство не стават. Комай и предишните не са ставали, но жената е изкарвала по-малко или никакви пари, не е имало къде да иде и си е мълчала. Сега жените имаме малко повече избор и с мъж стандартът ни на живот се влошава. Като тука изобщо не говоря за шопинг и екскурзийки, влошава се още на битово ниво - големи перални, големи съдомиялни, големи тенджери боб яхния, големи сметки за ток. Къщната работа нараства, нервите също, а в масовия случай най-много да делнете сметките и да измие чиниите веднъж в месеца, ако е било едностепенно меню от салата и вино, а не нещо мазно, и те пита ма що се сърдиш. Факторът 'дуднещи свекъри' и в 2022 го има, даже го има в тежката форма 'живот под един покрив с дуднещи свекъри'. За разкош и брак и деца не ще. Под мъжка работа разбира секс. Женската работа все още е слугуване от-до. Коя нормална жена ще си загуби времето с такъв?

Общи условия

Активация на акаунт