Преместване от ВТУ В ШУ

• 736
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!
Накратко ще разкажа случая си. Уча Приложна лингвистика (с първи език АЕ) във ВТУ, но желая да се преместя в Шуменския университет с Английска филология, за да мога следващата година да премина в задочно обучение (изпуснах срока за Задочната форма в ШУ).
Говорих с учебен отдел на ШУ първо. Обясниха ми много подробно какви документи трябва да взема, до кога трябва да ги представя и че след като ръководството им ги съгласува ще ми кажат какви изпити ще трябва да държа като приравнителни при тях (ако има такива). Изрично ми казаха да не се притеснявам, защото първо ще уредя цялата документация по преместване при тях и след това мога да отида и се отпиша от ВТУ. Което ме устройва напълно.
Тук идва момента, когато звъня и в учебен отдел на ВТУ, за да съгласувам издаването, на необходимите документи. Само, който си е имал работа с тях знае колко са "отзивчиви". При което първата им реакция беше, че това е невъзможно и за да го направя трябвя първо да завърша 1ви курс. Всъщност така и пише в сайта им по въпросите за преместване.
Опитах се да обясня, че в университета, в който искам да се преместя това не е проблем и преместването може да се случва и между семестрите. И отговора, който получих беше "Ми добре тогава , ела се отпиши!"
А като цяло планът ми беше да изчакам поне изпитът си по английски, за да мога да използвам оценката от него, която да бъде призната във ШУ и да си спестя поне един изпит. Пък и по този начин преместването там би се осъществило по бързо.
Та въпросът ми към вас е, някой знае ли дали това, че във ВТУ сроковете за преместване са след завършена учебна година би било пречка за моето преместване, след като университетът в който искам да се преместя няма такива изисквания и по техния правилник мога да го направя след всеки семестър?
И също така имам ли някакви задължения в случая към ВТУ и могат ли да ми откажат преместване?

Благодаря на всички предварително!

# 1
  • В страната на мечтите.
Аз уча във ВТУ и единственото, което мога да кажа е че няма никаква организация на нищо и никога. Бих те посъветвала да отидеш в деканата и да поговориш с Ценка Иванова, която е декан на филологическия факултет. Тя винаги ми е помагала, когато имам проблем с университета и даже и да не може да ти помогне перфектно знае къде да те изпрати. Доста хора се отписват от нашия университет още след първата година или даже преди края и не мисля, че ще имаш проблем. Успех.

# 2
  • Пловдив
Аз се чудя защо се обясняваш с ВТУ. Отиваш на място, искаш да ти издадат съответните документи. Какво има да се обяснява кое е възможно и кое не е? Може пък за чужбина да ти трябват. Тях какво ги интересува?
Все едно да отида за акт за раждане, защото съм спечелила зелена карта и някой в общината да ми обяснява, че това е невъзможно и да ми откажа да ми издаде документ.

Общи условия

Активация на акаунт