Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 274
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Днес съм добре момичета, благодаря ви, че попитахте. Ще си почивам повече, няма да се натоварвам толкова много с детето. В крайна сметка ще говоря с лекаря да си пия магнерот пък каквото такова.. и днес мъжа ми е втора смяна на работа и съм сама с детето вкъщи цял ден, но ... вече съм свикнала.

Да ви кажа в последно време се чувствам леко потисната и напрегната ..  по телефона ми се обажда единствено майка ми и баба ми да ни чуят как сме, как е бременността, детето как е ... свекърва ми даже не се сеща да се обади да пита дали сме живи .. мнооого рядко се случва това чудо. Усещам, че изобщо не се радват, че ние ще имаме второ дете ... като цяло никога не ми е пукало за това нещо, защото от нейна страна има разделение между децата и внучетата по отношение и вече съм свикнала дс не забелязвам ... не знам сега защо така ме е ударило на емоции ... имам нужда някой да дойде да поседи 2-3 часа при нас или цял ден, защото аз водя разговор само с детето по цял ден ... (бебешки разговор, все пак е на 2г и 8м) ... не получавам помощ от никъде, освен от мъжа ми .. надух ви главите, ама извинете .. ако има някое друго мамче като мен, споделяйте, понякога олеква ..

# 286
Аз си поръчах този течен препарат за бебешките дрехи от ремедиум. https://remedium.bg/frosch-baby-waschmittel-techen-perilen-prepa … -x1500-ml-66300/p от както каката се обрина от тео бебе вече българска козметика не ползвам.

Аз мисля да пробвам на Амалина: https://amalina.eu/product/palnitel-prah-za-prane/

Някой купувал ли си е? Отзиви?

# 287
Таня, радвам се, че си добре вече. Почивай повече. Аз съм в твоето положение. По-цял ден съм сама, изключвам това, че сега детето е със сополи и кашлица и не е на градина. Само с него си говоря. ММ е на работа до 17:30, но докато се прибере да вечеряме, понякога заспива още към 20:00ч от преумора. Повечето време си говори с приятели ( защото през деня не може, а и всеки е на работа ). На мен ми е тегаво, защото имам нужда от нормален разговор с възрастен. Бяхме на почивка за 3 дни в Елена, но аз се чувствах зле и си стоях в стаята. Та това е... Оплаках се и аз.
И да споделя, че почти всеки ден ми тече кръв от носа. Много е кофти. Дори и сега съм с главоболие. На всичкото отгоре вече нищо не ми става. Ходя с два блузона и няколко чорапогащи. Това е от мен.

# 288
И аз съм така дами, само дето си говоря сама 😅 и с телевизора/по телефона през деня. И на мен ми е тегаво периодично през деня, после ме хваща шубе, после ме удря емоцията и така всеки ден 😁
Вчера си разнообразих, бях на тонове за първи път (30+6 седмици) всичко беше ок, полежах си, натисках едно копче, когато усетя движение от бебо и така 😊 Младежа е 2030кг, което си е повечко, но нека е голям и силен, важното е че всичко към момента му е наред.

# 289
Кременуша кръвта от носа от какво е? Да не е кръвно или просто капилярите са слаби вече от бременността. Танче същото и при мен, мъжа си взе поука за играта на телефона, защото го наказах малко, на Иванов ден брат му ни беше поканил на имен ден и аз отказах да отида с него (което за нас си е кофти, много сме свикнали да сме си заедно за всичко навсякъде) и той го преживя кофти, сега пак щрака, но каза, че е осъзнал, че е прекалил и поне с това сме ок(ще видим до кога) ноооо аз пак съм си сама, двете ми най най близки момичета и кума ми, който е толкова важен за мен.... Е още мъчат да имат деца, имат проблеми за, което много страдам с тях, а и това малко или много ни разделя. Не са го показали, но аз знам, че е нормално ние имаме едно дете, сега напът е второ, а при тях не става... Съответно нямам с кой да говоря, другите с които общувах с първата бременност, вече не са ми близки. Промениха се много, ние предполагам също.... Просто методите ни за отглеждане на деца много се различават и това явно ни раздели. (само те имат деца, никъде не ходят, няма почивки, няма разходки, децата пред телефоните, пакетите с вредна храна вечно в ръцете на детето, в детски кът никога не се оставят децата без тях.....) Ние не сме хора на крайностите, но има някои неща, които просто не одобряваме. И малчо сега си го оставих тук да ми е малко компания, но няма с кой да говоря.... Нещо ме страшнее все повече от раждането, чудя се бременните имат ли право преди раждане да взимат нещо билково успокояващо.... Иииии последно, каааак си мечтая да запазя гърдите си в този вид в който са сега(не ми се случи първия път) по големи, по стегнати по красиви.... Това е единствената промяна в тялото ми, която намирам за красива, от както съм натрупала 15 кг 🙄😄😄😄

# 290
  • София
Здравейте мами,

За говоренето с други хора , имам няколко приятелки родили наскоро и с тях си общувам повече както и с една мацка от тук. Моите родители и на ММ , ме питат постоянно как съм , имам ли нужда от нещо, но аз съм прекалено самостоятелна - винаги съм била. Взехме си всичко аз и ММ, в момента сме в ремонт ( да при свекърите , но изцяло покрит от нас ) , понеже апартамента е доста голям , ще си обособим половината като отделен хол и спалня. Месят се естествено, но не прекалено.

Днес съм на 3та ФМ и ще ми се пускат какви ли не изследвания , таа пожелайте ми късмет ❤

# 291
За общуването, наистина става по-различно след децата и естествено всеки родител може да си възпитава, както реши децата, но понякога става препъни камък в малка или голяма степен.

Ние също не изпадаме в крайности, обаче ето в каква ситуация се озовах в това лято: аз разрешавам на сина ми да яде сладолед, моя приятелка не дава на нейното. Та в един парк като видя синът ми си поиска, аз се опитах да го забаламосам, обаче вече и другото дете се затръшка и после приятелката ми малко ми се цупи...Мина й после ама сега коя от нас е крива, права, не знам.

Друга моя приятелка беше много близка с нейна колежка, с която живеят в един квартал, разкарваха заедно колички, водеха децата по разни мероприятия...докато децата не поотраснаха и момичето на колежката не се разбираше с момичето на приятелката ми - скубе, бута, дърпа и не веднъж. Съответно тъй като колежката не взимаше кой знае какво отношение двете малко или много се раздалечиха.

# 292
С имената и аз съм в голяма дилема. Ако беше момиче имам фаворит. Но ще е момче и бяха няколко имена, оставих 2 Теодор, на галено Тео или Матей. Баткото като го питам, отговаря Теодор. Ще оставя избора на него☺️. И Давид ми беше в списъка.

# 293
За отношенията с приятели отдавна ви се оплаках и аз в предишни теми 😒
Ние по принцип с мъжа ми не обичаме големи и шумни компании и събирания.Имаме си няколко приятелски семейства с които се събираме и общуваме.Откакто разбраха,че ще имаме второ дете и някакси се отдалечиха от нас.За виждане Ок,да кажем,че ни пазят от Ковид.Обаче и по тел все по-рядко се чуваме...
Но това пък ми отвори очите за съвсем други хора,с които пък се сближихме.
Имам и приятелка, която живее в чужбина. Тя пък по Коледа научи пола на бебето.Без да ми се обади от средата на юли месец,ама и аз се заинатих и не я потърсих.Все пак аз бях в положение да се интересува как протича бременността,а и тя беше човека ,който научи първи след родителите ни още преди да посетя лекар да потвърди.
Както и да е...да не ви занимавам повече.

Името е ясно-Виктория.Не сме го обсъждали,просто един ден ей така казах,че ми харесва. От него момент сина ми й говори по име на корема.Пред роднини : Викито това,Викито като се роди,на Викито да купим ...и т.н.
 Знам,че е супер много разпространено, но не ми е проблем това.А и моето име започва с буква "В" ☺️

Допълвам се:За момиче също много ми харесваха и Вероника, Валерия (но е много трудно за произнасяне от деца) ,Анелия и Емили/Ема

# 294
Момичета някоя от вас да се е спряла на количка buba forester. Намерих я много изгодна и ми харесва на снимките (а съм станала страшно капризна по отношение на всичко за бебето - имена, количка, легло), но нямам никаква възможност да я видя някъде на живо.

# 295
Момичета някоя от вас да се е спряла на количка buba forester. Намерих я много изгодна и ми харесва на снимките (а съм станала страшно капризна по отношение на всичко за бебето - имена, количка, легло), но нямам никаква възможност да я видя някъде на живо.
Няма да съм с тази количка, изглежда добре, но съвет от мен да гледате гумите на количките(по снимките ми изглежда и тази количка, че е с тези помпащите гуми) не съм сигурна, не съм я виждала на живо, но повечето ми познати с колички с такива гуми... Ходиха поне по 3 пъти да им лепят гумите. С тези дупки и тротоари е нормално да се пукат. Нашата е с такива, които не се помпат, не знам как се наричат,някакви твърди(ееей казвам ви нямат разрушаване такива гуми) пускам снимка на нашите, като те са вече ползвани

# 296

Виждала съм я, две мои познати са с нея. Гумите се помоат-за мен същи е минус и лично моето мнение е за летния кош. И друг път съм казвала,че не харесвам тои тип летен кош като на всички полски колички.
Иначе като качество и удобство и двете са доста доволни

# 297
Сега я погледнах количката Buba Forester. Хубав модел изглежда. Гумите НЕ са помпащи, пише, че са каучукови, имитират возенето на помпащите гуми. С първото дете имах количка с помпащи се гуми, ами продадох я 🤣 няколко пъти съм мъкнала бебето на ръце и количката със спукана гума.... иначе тази на Буба е хубава и не е с помпащи гуми.
Аз съм си харесала Bebbeto Luca, още не сме купили количка, но се оглеждам и за някакви други, по-изгодни. Ако имате предложения, ще съм благодарна 😊

# 298
За компании и приятели и по-рано сме отваряли тема. Просто човек като създаде семейство. Половинка, а после и дете,му се променят приоритетите, навиците, мисленето. А и живота грабва всички ни. За жалост ставаме Европейци - всеки сам за себе си и никой не се интересува от другия. Семейството е най-важното. Гледайте се, обичайте се. Познанствата са нещо преходно. Въпреки, че говоря така и на мен често ми става криво, че не общуваме с много хора, даже почти с никого. От свекъри не очаквам много. Те и на оървото не се радваха много, защото тъкмо се беше родило детенце на дъщеря им. Мен също не ме долюбват много, така че.... Обичам майка ми, но и тя понякога ми е в повече. Сега детенцето ми е болно у дома, така че денят ми е уплатнен. А като тръгне пак на градина обикновено са ми се насъбрали задачки. Като се прибере таткото тя го търси за игри и не му дава да си говори много с мен. Така ще е. Още 3 години само общуване по бебешки. А като отраснат девойките ми ще видим приятелики ли ще ставаме или ще сме на нож.

# 299
Almond12, естествено, че ти си права във вашата ситуация. Моя син по площадките не трябваше да яде това-онова, забранено от лекар, и ако трябваше да чакам другите да не хранят децата си, за да излезем да играем...отиде тя.

Но и аз съм се нагледала на ситуации от бебе до мама, защото съм дървен философ, или иначе казано кошмара на всяка свекърва и бъдеща снаха - учителка по призвание и професия. Като цяло успявам да балансирам и да се меся, само когато трябва.
 През първото майчинство имах повечко свободно време и създадох доста контакти, защото съм много общителна. И още толкова пострадах, защото по площадките не си избираш хората по интереси, а са всякакви. Опитваха да си вдигат самочувствието на мой гръб, присмиваха се как си гледам детето, макар че "приятелките" знаеха с какво се борим... Токсични. Сега ги слушам от съседните пейки как сами се плюят, когато някоя от тях липсва.🤣🤭😁
Затова се забавлявам по-често сама, но не ми е самотно.

За кръвта от носа - опитай с ксилометазолин капки 0,05%. Спират кървенето още първия, най-много втория ден. Няма да навреди на бебето.Никакви билкови или бабини илачи не ползвай. Аз така си разкървавих носа, за да го отпуша и влоших положението.
Билково успокояващо на мен също ми беше забранено. Споменах, че скоро и аз загубих близък, и започнах мента, глог и валериана. Влияело на пулса на бебето и да спирам.

Общи условия

Активация на акаунт