Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 263
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Таня, как си? Аз онази вечер бях така. Седнах на дивана, започнах да дишам дълбоко и след време ми мина. И аз се разревах от страх, че ще раждам. Сега само гледам да си седя. Пия само витамини и желязо поради анемия. Като поседя повече от 10 минути на крак и започва да ме боли. Важното е да отминава с почивка.

# 271
Поуспокоиха ме малко като легнах и пих лекарствата. Определено съм се натоварила прекалено много... ние в 16ч изленахме с детето, пазарувахме, после прибрах украсата, пусках пералня и сушилня, прахосмукачка, съдомиялна, готвих и подреждах играчките му ... явно доста съм се преуморила. Бебето в момента изобщо не е спокойно .. но поне сега няма толкова силна болка и почти изчезнаха контракциите.. благодаря ви за подкрепата момичета. Аз естествено шашнах и мъжа ми ... той веднага иска да ходим на спешен кабинет, но честно казано не ми се виси в тази ситуация с ковид по болниците.

Ако има нещо, отиди на частно в Селена или друга Аг в Пловдив. Да не е обща болница.  Дано не се налага де.

# 272
Танче, радвам се, че си по добре. За калция и магнезия, понеже пиех магнезий на допел херц с добавка калций, ендокриноложката нали ми каза да го спра, да не стане много твърда главата на бебето, после и тук ми го казахте, нали и моите и на бебето костите трябва да са меки за самото раждане. После я разпитах и тя обясни, че винаги е хубаво да се приемат заедно в тясна връзка били, магнезия спомага за отделянето на калцитонин(май беше) хормон който стимулира производството и на калции... Съответно за това сигурно са ти го спряли за да не ти се увеличава и калция... Но според мен през ден да пиеш, няма да е проблем... Още повече, аз като ще съм секцио, не знам има ли значение колко са ни твърди костите и на мен и на бебето.... Не знам,. едва ли е само заради раждането де.... За името остава си Микаел... Знам, че е странно и на мен ми е странно, но аз смятам, че то(бебето) си идва с някакво име, а не че толкова аз го избирам. Просто една вечер ми изплива в ума и вече не можех да приема друго име.. За първия ми син пак така едно мислих, после второ и накрая просто знаех, че е Андрей без да съм харесвала кой знае колко.... Та Микаел ще е сега, нямам търпение, вече даже ми звучи красиво

# 273
Ели, моя калций е в недостиг, имам и схващания на костите на ръцете. Лекаря ми каза, че ще са ми нужни вливки на калций след раждането, сега не можело да пия никакъв калций защото щял да повлияе върху пулса на бебето. Не става въпрос за хранителни добавки калций, те нямали такова действие, а за ампули калциев глюконат. И аз ще съм секцио, каза ми след операцията, че ще се направят вливките калций.

# 274
Танче почивай сега и никакво претоварване повече. Според мен не е трябвало да ти спират магнезия.

Относно помощта за майки-студентки, тя се получава от социалните. Може и да има нови правила, те промениха доста неща. Аз работех и учех, когато я получих, но беше по старите правила.

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1212

Ето новите правила. Сега виждам, че е за неосигурените, което е много глупаво (също не искам да обидя никой). В крайна сметка всеки си плаща семестрите и т.н.

# 275
Ние се оказахме много нерешителни за името. Баби и дядовци са много либерални и никой не настоява за имена, букви, казаха каквото си изберем. Колебаем се между Теодор и Симеон. Май и двете са станали доста популярни, прегледах публикувани свободно списъци на деца приети в детски градини и ми направи впечатление, че в почти всяка група имат деца с тези имена. А имаше и група с 4 броя Александровци Simple Smile

# 276
Момичета, чета за тези еднократни помощи и нямам никаква идея от какво мога да се възползвам и какво и кога се подава. Може ли някой да сподели чисто документално след раждането какво се прави.
- Знам, че бебето се записва на адреса на майката и акта за раждане се взима от общината на болницата ( нямам адресна регистрация в града) Бебето се записва при лекар след като издадат акта.
- Знам и че бащата има право на отпуск по бащинство, като подава молба до работодателя.
От там нататък за еднократни помощи или детски какво се прави и кога, да не изпусна някой срок? Ако се сещате за нещо друго  ще се радвам да споделите. За първи път се сблъсквам и точно за тези неща изобщо не се бях замислила.

# 277
За да се възползва от бащински таткото взима от родилното при изписването документ (мисля, че е болничен).
За еднократната помощ от социалните също е след акта за раждане. Трябва да носиш и от банката лист с потвърждение на банковата си сметка.
За детските освен акта, банковата сметка от счетояодствата по местоработите ви на теб и таткото трябва да Ви се изготвят доходите за 1 календарна година назад.

# 278
При раждането, детето се регистрира на адреса на майката, няма значение със или без брак.
 В нашия град също ДГ са кът. При записване вие решавате от името на кого записвате детето. Ако адреса на таткото е по- изгоден и е в района на желаната от вас ясла или ДГ, документите се подават от негово име. Но той трябва да съвпада с адреса на детето.
При нас, майките още след раждането +- някой и друг месец тичат да записват децата на адреса на таткото. Ако е без брак, детето е припознато, даже не търсят обяснения защо се сменя.
Но тогава идва тънкия момент с детските... Не че бащите нямат право на детски, но те често са с по-високите доходи в семейството.

Валерия си е много хубаво име по принцип. Но аз не искам да си вади заключения, че е кръстено на нея. Искам да си има своите хубави черти, а не това да е на баба, онова да е на баба, я което не хубаво - пак мама виновна😊.
С тази бременност, когато й казах, че чакаме бебе, отговора беше "Чакам да ми честитиш!". Пак зад гърба на сина й. ( Викам си "Каквоооо?!?" Но не й влизам в тона и още повече я дразня) Викам:" И аз"😁
Аз понеже очаквах да е момиче бях готова с името. То пък се оказа мъж и ми заминаха мераците 😅😅😅
Та ето ти предложение. На никой. Кръсти я Жаклин Wink Жаки е супер яко име за галено Wink

# 279
С името Жаклин ме изненада синът ми😅😅😅. Смеела се много в градината. Нищо, че той тази година е ходил само 3 дни.
От имената- Теодор ми звучи по-благозвучно на галено. Но и двете са хубави и популярни.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 07:25 от palmi4kata

# 280
И ние много се колебаехме между Тодор (точно на баща ми) или Теодор. В крайна сметка решихме Тодор, вече е рядко срещано, българско и на скъп за нас човек. Баткото му казва Теди, та явно дали ще е Тодор или Теодор, ще му се казва Теди 😀😀

# 281
С името Жаклин ме изненада синът ми😅😅😅. Смеела се много в градината. Нищо, че той тази годгодина
Ми ето...знак си е Wink И моето дете предложи брат му да е Даниел...и ние го харесахме Wink

# 282
Аз също бих послушала голямото дете, стига да не е нещо супер странно и детско. 😀 Сега ни питат "Ама как така ще е Тодор, пък ще му се казва Теди?!?!?!?" и гледат изненадано 😀 Ами, така, големият така казва, значи така ще е. 😀

# 283
  • sofia
Танче, как мина нощта?
Явно нещо нормално ще са тези болки и контракции. Аз снощи имах бая силни менструални и контракции после, та се поизплаших. Истината е, че магнезият ми помогна и съм спала като къпана.
Нека поне до началото на 9м да изкарат бебоците, аз още не съм готова с пране, багаж. Одеало плета, трябва ми още малко време Simple Smile

# 284
Есенна, Теди е супер за Тодор. В крайна сметка, умалителното е такова каквото му изберете вие. Не е задължително да е Тошко, примерно. Така или иначе, по-нататък всеки ще го нарича, както му е удобно. В офиса се обръщат към мен по 3-4 различни начина, а дори името ми не в странно. Grinning

Танче, и аз се интересувам как си?
В 8мия месец не е толкова рядко да имаме контракции, знаете. И аз имам от време на време. Единия ден се бях стресирала, доста от тях. Не са болезнени и ги усещам само легнала. През останалото време не мога да преценя дали имам.

Общи условия

Активация на акаунт