Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 303
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Вероятно сте получили тези суми преди да променят кардинално условията.
Майката трябва да е безработна, самоосигуряваща се и редовно обучение. Част от парите се получават на части - след първи и втори семестър.
Ще потърся линк ще споделя.
Ето: https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1212
Точка #4 направо ме разби- да не получава обезщетение за бременност и/или майчинство. Тя тази майка-студентка за мен е еднорог 🦄

Сега при нас общината дава  и чисто нови жилища под наем, а условията мамата си тракат- да са съпрузи, безработни от поне 12 месеца и да търсят активно работа, но да са здравно осигурени и децата им да ходят на училище, а и ако са висшисти ще получат първи жилището.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 19:39 от palmi4kata

# 256
Аз малко съм се шашнала .. после ще чета какво сте писали последните 2 страници... одеве събирах коледната украса, пренаредих играчките на детето и в момента готвя, общо взето 2-3 часа не съм седнала изобщо. Обаче усещам доста болезнени контракции и не се чувствам добре... сама съм с детето, мъжа ми ще се прибере чак към 21 часа .. чудя се дали да го викам и да ходим на спешен кабинет или да се опитам само с почивка дали ще ми мине ..  стреснах се защото до сега не са били толкова болезнени и дълги контракциите ... чудя се дали да пия но-шпа.. не пия нищо вече освен витамини, магнерота ми е спрян от миналия петък ..

# 257
Танче, пий нош па и магнезий (по каква причина го спряха?, но едно едва ли ще навреди) И лягай да почиваш. Има ли периодичност в контракциите? Ако не премине, като се върне мъжа ти, идете до спешното за всеки случай.

# 258
Танче, пий нош па и магнезий (по каква причина го спряха?, но едно едва ли ще навреди) И лягай да почиваш. Има ли периодичност в контракциите? Ако не премине, като се върне мъжа ти, идете до спешното за всеки случай.

Лекаря го спря, защото калция ми не е окей, а сега не можело да пия калций ... та не знам каква е връзката, но ми каза да го спра. Ще изпия сега 2 магнерота и 1 но-шпа ... за регулярност не съм засякла, но са на често, болезнени и дълги. Боли ме и ниско долу във влагалището, точно както са родилните контракции.. оф дано да не тръгва толкова рано... т.е. аз да не съм направила беля с толкова много работа наведнъж..

# 259
Танче, подкрепям Алмонд и бих постъпила точно така. Аз и сега като ме среже си взимам но-шпа по едно до две, а магнерота си е 3х2 и не ми е казано да го спирам.

# 260
Танче, успокой се и лягай да почиваш. Ако не минат до час отивай на спешен. Аз бях така след нова година от пътуването и бяхме в хотел с болезнени контракции на 5 мин. Взех но шпа 2 бр и магнезий и след 40 мин бях ок.
Съветвам те да изкоментираш пак спирснето на магнезия

# 261
Като сме заговорили за помощи, ако има майки, които се обучават във висше училище да знаете, че имате право на една хубава помощ от 2880 лв. Сега тази помощ се изплаща на части, тъй като имаше злоупотреби, както се досещате, но си е сума. Аз с първото дете я взех цялата.

Относно помощта за млади семейства с ипотечни кредити, прочетете си хубаво условията, че събрах нерви миналата година. За възрастта има условия например. Аз си платих за издаване на удостоверение за платените лихви от банката, 2 седмици готвих всички документи и накрая не ни отпуснаха помощта, която щеше да бъде забележете 109 лв. Причината да не ни я отпуснат бе, че мъжа ми има дял в жилището на неговите родители, понеже баща му е починал и сега жилището се дели на майка му, него и двамата му братя, демек има някакъв нищожен 1/4 дял от един апартамент, но се води, че има и друго жилище, а ипотекираното трябва да е единствено за семейството, за да получим помощта.

П.П. Тези дни много не съм писала, за съжаление се сблъсках и аз накрая с гадостта наречена ковид19. Бях в болница под наблюдение по преценка на АГ, което беше много добре, защото бързо се справихме за щастие. Сега ще си пия витамините и ще се моля да няма пост-ковид синдром и последствия върху плацентата.

Мая в тези големи месеци нош-па само в краен случай при силна болка. 2 например, но еднократно, защото изглажда шийката.

Хера дано си добре вече Simple Smile.

Аз исках да ползвам тази помощ, ама са променили наредбата и тя наистина е за майки еднирози Simple Smile аз уча магистратура редовно, ама тъй като съм на работа нямам право.  А реално, хем работя хем уча, хем бебе ще имам... ако на една таква мама не се полага нз. Без да засягам малцинствата... ама тези помощи са само към тях са насочени. Ясно е че щом сме решили да имаме дете имаме и пари за началото като дойде, ама ако не се стимулира работещите учещи, нз кого... дълга тема не искам да засегна никоя мама.

Танче, как си успокояват ли се малко нещата? Почиваш ли? Дано не си се претоварила... но в тези късни седмици по - малко натоварване, аз като прибирах украсата на почивки действах... защото си се оказа изморително .
Ако са фалшиви контракциите нош па би трябвало да ги успокой . Ох дано си изчака твоя юнак.

# 262
Tanq6, на мен ми е предписан Салбутамол - сироп за кашлица, но не повече от 5мл, докато отида на лекар, ако е много зле. Знам, че и други го пият. Папаверин също, но не ми се е налагало да пия и не знам какви са минималните дози.
И почивка от сега до поне утре сутрин. Стискам палци да се успокоят нещата.

# 263
Таня6, вчера цял ден имах контракции продължителни и болезнени, привечер  започнаха да зачестяват и станаха на 7-10 минути. Много се изплаших , дори се разревах от страх , защото ми е рано да раждам :Д . Общо взето както си виках не ме е страх, изведнъж изпаднах в дива паника. Пих едно но-шпа и магнерот и нещата се успокойха. Днес също имам , но не са толкова на често. Пия 3х2 магнерот и 2х1 алеракт , но няма спесение. Лежах и в болница в 5ти месец.

Пробвай с но-шпа, магнерот и лежане и ако не се успокоят идете да те погледнат.

# 264
Аз карам магистратура, но задочно и значи не влизам в условията 😀😀 с първото бях редовно

# 265
Аз карам магистратура, но задочно и значи не влизам в условията 😀😀 с първото бях редовно
Ти си задочно, аз съм в болничен  Joy няма за нас помощ Simple Smile

# 266
Иначе има еднократни помощи за преди и след раждане по 250 и 150лв, ако не ме лъже паметта. Ако не са променили и техните условия вече. Те, мисля, се полагаха на всички.

# 267
Тази помощ е за майко които за завършили училище и са приети студентки редовно и в този период забременяват и раждат. Те реално ще взимат само 100 лв социално  майчинство само първата година и това е помощ за тях. И пак има условие-ако не завършиш парите се връщат.
Ние с ММ имам брак, детето е записно на моя адрес. В нашия град няма проблем с градините и училищата,но майките пт голямите градове да обърнат внимание на това, колкото и далечно да ви се струва.
Еднократната помощ от спциалните е 250 лв първото дете и 600 лв за второ

# 268
Калция и магнезия си пречат взаимно за усвояването.
Ако има контракции по-добре да се пие магнезий, чак към 36-37 седмица се спира. Щом има проблем с калция, тогава яж повече млечни продукти, но с разстояние между тях и магнезия 2-3 часа и всичко ще е наред.
И аз вчера имах няколко болезнени контракции, въпреки че пия магнезий. Имах много газове, че ядох боб и от тях се дразни матката и явно от това ми се появиха тези контракции, защото определено не се бях претоварила. Като цяло имам много подготвителни контракции, които са доста неприятни, но вече не ме стряскат. На мен ми е много дълга шийката, така че нека я смъкват, че с това едро бебе не ми се преносва, а с радост бих родила след около 3-4 седмици, преди да е станало 4 килограма.

# 269
Поуспокоиха ме малко като легнах и пих лекарствата. Определено съм се натоварила прекалено много... ние в 16ч изленахме с детето, пазарувахме, после прибрах украсата, пусках пералня и сушилня, прахосмукачка, съдомиялна, готвих и подреждах играчките му ... явно доста съм се преуморила. Бебето в момента изобщо не е спокойно .. но поне сега няма толкова силна болка и почти изчезнаха контракциите.. благодаря ви за подкрепата момичета. Аз естествено шашнах и мъжа ми ... той веднага иска да ходим на спешен кабинет, но честно казано не ми се виси в тази ситуация с ковид по болниците.

Общи условия

Активация на акаунт