Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 739
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз четох мнения от майки, че на Канпол не са удобни и си взех засега само следродилни превръзки и от най-големите нощни. Иска ми се да си взема и някакви гащи за еднократна употреба. На картинка изглеждат удобни на Chicco Mamma Donna или на Bella mamma. Някой ползвал ли ги е и там отговарят ли си размерите?

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 11:09 от gigi91

# 571
Аз не съм купувала голям пакет с памперси, взех 50бр ама са 2-ка 😄 .Ориентирах се по кг на етикета (от 3-6кг) Забравила съм със сина ми на какъв номер заложих в началото,но той се роди 4кг/53см и си беше едро бебе.Свали около 50-100гр до изписването.  Сега като ви чета може и да взема 1-ца за в болницата.За мен взех 5бр еднократни гащи и превръзки за родилки на Canpol.Първия път използвах памперс гащи и пак ми беше удобно,а положението беше страшно.Може и такива да взема 2-3бр.
За изписването сглобих 2 различни варианта,които съдържат-боди с къс ръкав ,чорапки ,ромпър и отгоре космонавт. Ако е студено и духа имам и там имам избор от едно меко одеалце или порт бебе.

За кошарите съм на едно мнение с Есенна магия.Имахме голяма дървена кошара,трансформираща се в легло,бюро и скрин .ОБАЧЕ като започна да се изправя и да пада назад няколко пъти така си удари главата (имаше обиколници) ,мушкаше ръце и крака между решетките.Махнахме я и взехме сгъваема,там колкото и да пада няма опасност да се удари.
Сега пак ще заложа на сгъваема,която имам прибрана обаче е на едно ниво.И  за първите 3-4м реших и взехме малка кошара люлка с колелца.Искам да мода да я местя,за да се наспиват таткото в спалнята и баткото в неговата си стая. Слагам и снимка,като обиколниците и балдахина ще ги махна 🤷‍♀️

# 572
И аз си бях взела Canpol първия път, но ги отворих още вкъщи. Моите бяха L размер и едвам ги докарах догоре. Не знам изобщо на някой стават ли му техните размери. Отделно ми се видяха твърде несигурни, "хартиени" и хлабави и се отказах да пробвам с друга марка и направо си поръчах от H&M.

Дървените легълца са много хубави, но за моите условия не са подходящи, няма какво да го правя после. Към 1.5 г. започна да спи на нашеъо лехло, не се е изхлузвал и падал никога. И съответно му взехме след това детско легълце на Икеа от разпъващите се, в което ск спи и сега, а сгъваемата кошара прибрахме.

# 573
Гащи ще си взема другата седмица от лидл, защото ми се видяха достатъчно дълбоки и ще са над операцията. Първия път не съм купувала еднократни гащи и сега също няма да си купувам, каквото се изцапа безвъзвратно, просто ще изхвърлям. Момичета имайте предвид, че първия ден когато теча е най-голям в болниците казват да се седи с лигнин, а не с превръзка, защото гледат какво е кървенето. А и за секциото първия тоалет го правят санитарка и акушерка и те слагат само лигнин отдолу. Не забравяйте да си вземете еднократни чаршафчета за под седалището, на мен като ми останаха си ги използвах вкъщи за бебето върху повивалника. За превръзки аз първия път използвах обикновени нощни превръзки, бях купила и няколко броя за след раждане, но така и не ги използвах, сложих една, беше ми като памперс и я махнах, а и както казах вече на 2-3 ден теча не е чак толкова много и с честа смяна не се цапаш и обикновени нощни превръзки са достатъчни. По принцип това е моя опит със секцио, знам, че при нормално е възможно лохиите да са по-силни. Памперси ще взема на пуфис сензитив размер 1, пакетите им не са много големи.

# 574
Аз тъй като качвам много кг по бреме на бременност си взех още в началото дълбоки памучни гащи от уайкики и след раждането ще си изкарам с тях и след това хвърлям- така направих и предния път. Аз след нормално също не съм имала много течение. След 3я ден си бях с обикновени превръзки.
Ще взема памперси 1ца само за болницата памперс премиум кеър. В движение ще преценя размера за вкъщи.

# 575
Аз съм взела от еднократните гащи на Канпул, размер Л, но не съм ги отваряла. Попринцип съм размер ХС/С, но през бременността преминах на М и понеже бях чувала, че са умалени и затова взех Л. Обаче точно преди 2 седмици и гащите М започнаха да ми стягат, така че спешно поръчвах Л и за всеки случай взех едни ХЛ, че да имам под ръка, ако до края на бременността много порасне този корем и сега не знам тези еднократните дали ще стават въобще. Аз съм си взела едни памучни, които отпред не притискат корема и стоят под него, тоест не са много дълбоки, но мисля да взема 2 чифта за болницата и от тях. Отделно майка ми ми е изпратила едни, които са като боксерки, дълбоки и ластични, пък се водят еднократни санитарни гащи, но ми се струва че могат да се ползват повече от веднъж, така че и от тях ще си взема. Взела съм превръзки за родилки, но съм сложила и нощни превръзки в багажа. Пак мама ми е изпратила еднократни чаршафи, но един голям пакет и се чудя колко бройки да взема за болницата.
Памперси ми е изпратила 1 малък пакет 1-ца на Чико, който ще взема за болницата. Аз съм си купила 100 броя на Памперс Премиум кеър, пък ако ми останат ще дам на някоя мама след мен. Номер 2 имам 2 малки пакета пак от мама, но не съм сигурна кои марки бяха, че не съм им обръщала толкова внимание, просто ги прибрах в гардероба.
Да кажа, че бях на тонове и направо искаха да ме задържат, че имах контракции и бяха високи тоновете. Обаче докторът каза, че щом не ме болят контракциите, да си стоя вкъщи, пък ако има нещо да звъня. Тоновете също се успокоиха, а се качваха само като бебето се движеше, а то пък доста се движеше и риташе, че явно не му хареса как го вързаха и стегнаха. Така че днешното преживяване ме мотивира да изгладя и подредя дрешките по-скоро, защото вече нищо не се знае, може пък да му се излиза на широко по-рано. Другата седмица ще го измери доктора, чакам да ми даде час за следващите тонове и вече и на ехограф да го видим. Аз на бебето му повтарям само да изчака да дойде февруари, че да се подготвим напълно за него и да се води доносено. Днес съм 34+4, така че да има търпение поне до 36.

# 576
Танче, не навсялъде се иска лигнин, явно в твоята болница е било така просто. Аз предния път раждах в държавна болница, кой каквото си донесе, те нямаха консуматкви. Съответно нито една майка не си е носила лигнин вместо превръзки. Сега ще раждам в болница, където дават направо превръзки, пак никой не ползва лигнин. Честно казано нямах и представа че това нещо още някъде съществува и се предлага, да не говорим какви са му попиващите способности и закрепващите такива. След нормално раждане аз си изхарчих пакета с превръзки за родилки, който не беше голям и след това минах на нощни. Не съм имала аварии върху бельото и нощниците, докато съм била в болницата, т.е. кървенето не е чак толкова уау, 2-3 дни с превръзки за родилки и след това нормални решават проблема.

# 577
Sim23 ще раждаш първа май, момичеее! Стискам палци още малко да поседи бебето на топло.
В моята болница е задължителен лигнина. Ползвах го за всичко - слагах го върху шкафове под измитата посуда, за бърсане... много бързо попива.

И аз моите гащи съм ги взела 1 размер повече от това , което нося по принцип. Само със сутиените нямам късмет. Никой не прави размер А за кърмачки😆, В ми е голям. Ще съм със спортни.

# 578
И други мами си ходят по месец с чести контракции, така че се успокоявям с това, че може да не съм първа. Grinning
А ти пробва ли на живо сутиени за кърмачки? Защото и аз съм с малки гърди, сега почти не виждам да са се уголемили, пък като пробвах в магазина не взех най-малкия както обикновено. То аз и корема си не го виждам чак толкова голям, пък и днес акушерката ме пита дали съм сигурна, че ми е чак тогава термина. Grinning В общи линии всички ми казват, че ми е много голям корема, а аз само като мина покрай огледалото виждам, че наистина си е голям, но иначе не ми се струва толкова. Гърдите също въобще не ми се струват пораснали, то и покрай корема съвсем се губят, но пък само по тях ми излезнаха стрии, така че явно са пораснали все пак. Така че виж на живо сутиените, аз взех 1, че да не се променят нещо след раждането и тогава ще си взема още няколко.

# 579
  • София
За памперси мисля да взема , pampers premium protect 1 , от 2-5 кг, в една група от Англия ги има 144 броя за 46 лева. Мисля, че ще ми свършат работа за начало пък ако останат ще ги дам на някоя мама.

Още се чудя с какво да е облечено на изписването, търся от тези пухкавите космонавти мечета , но не ги намирам вече никъде. И отново се чудя дали за две минути ако го увия в двете одеала няма да му е добре.

Аз взех превръзки за родилки , не съм взела още подплънки за кърма , бельо не знам .. ще търся бельо за бременни тези дни с висока талия. Имам две нощници за кърмачки, и за отгоре ще си взема един суичер. Било доста топло в болницата. Дори мисля да си взема сух шампоан за в болницата , понеже не ми се мъкнат сешоари и т.н.
За тези еднократни чаршафи, от къде и какви взимате ?

# 580
Доста ме заболя корема, по-скоро сякаш ме боли яйчник. Ниско е и е като при цикъл, но само от едната страна. Хем боли на интервали, хем постоянно.
Туко що пих но шпа. Ако не ми мине дали да ходя към болницата??
Еййй, хем съм раждала, хем тотално не помня.
Ако мине от но шпа значи няма как да са родилни контракции, нали?

# 581
  • София
Да, ако ти мине е фалшива тревога. Може да е дебелото черво, ходиш ли редовно по голяма нужда? Аз като пиех малтофер много ме болеше и имах разстройство. Точно както го описваш ти като болка.

]
Доста ме заболя корема, по-скоро сякаш ме боли яйчник. Ниско е и е като при цикъл, но само от едната страна. Хем боли на интервали, хем постоянно.

# 582
Какво е Малтофер?
От два дни започнах да пия Тотема ампули, заради нисък хемоглобин.

# 583

Мда, ако мине не е страшно. Яйчник не е те сега са горе под ребрата Joy

Малтофер е желязо, като тотемата, при мен водеше до запех обаче... не до разстройство

# 584
Аз буквално съм пускала сълза от болка и то заради запека, в началото. Така мл се бяха прераздули червата, че едни 24ч се видях в чудо. Но шпа и парацетамол тогава през няколко часа ме спасиха, докато приключи драмата.
Еднократните чаршафи ги има във всяка аптека някакви левчета са пакетите от по 10бр, аз взех тези. За бебчо също съм взела за вкъщи такива.

Общи условия

Активация на акаунт