Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 723
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Babyboo би ли споделила коя е групата, ще се чудех от къде да поръчам памперси, мислех от емаг, но тези ми изглеждат доста изгодни.

# 586
Аз взех единицата по 14,60лв. за 52 броя, което излиза с няколко стотинки на брой по-евтино. От bubu.bg ги поръчах и смятам и двойката да са от там, че мисля че и те излизаха по-евтино при тях. Мисля че сега промоцията на софармаси е подобна, но в повечето им аптеки казват, че нямат.

# 587
Днес говорих с още една приятелка, тя пък ме посъветва да си взема еднократни гащи, та може би ще взема. Само че нещо не мога да се ориентирам колко ще ми трябват от тях и от превръзките. И в моята болница искат да си нося лигнин. Трябва да взема и чаршафи, но ми казаха по голям размер за мен, има ли по аптеките по-голям от 60×60 ?

Поръчах си кошарата. Спрях се на тази. Ще вземем и дървена, но тя ще е когато я преместя да спи сама.

Някой питаше за плюшени гащеризони :

https://visvitalisbg.com/product/rainy-bebeshki-zimen-gashterizo … he-48-80sm-kafyav

# 588
Babyboo би ли споделила коя е групата, ще се чудех от къде да поръчам памперси, мислех от емаг, но тези ми изглеждат доста изгодни.

Аз купих от Софармаси 13.50лв за пакет премиум кеър 1ца 52 бр тоест 156 ще са 40.50. Прецених че 100 са окей за началото защото са за 2 седмици и при доносено бебе са достатъчни... защото всички мами казат че в горната граноца на кг почват да пускат. Simple Smile
Иначе това е групата. Ама вече от Англия цените не са това което бяха.

# 589
И аз мисля за Памперс 1ца , но имам чуденка Памперс Премиум Кеър или Памперс Пюр протекшън? Ако някоя мама има мнение от опит, бих била благорарна да сподели.
За еднократните гащи на Канпул( май така се чете) аз си взех и добре че, от любопитство отворих едни, за да ви дя все пак какво е това “ еднократни гащи”. Взех си М, защото всичкото ми др бельо е М, ами тези гащи ми станаха, само че само до коленете 😁 тааа, ще ходя и ще си взема не знам XL, ластика им е кофти стегнат и ще видя има и едни като боксерки пак техни, та ще избирам на място, да имам една кутия и пт тях в куфара.Та съвет за тях-внимавайте с номерацията 😁
Значи Simple Smile Относно памперсите. Взех два различни пакета Pampers Active Baby и Pampers Premium Care.
Презумцията ми беше един за родилния дом и един за вкъщи. Преди няколко дни си направихме експеримент с памперсите - като изляхме по малко вода- може би 100мл. Е Pampers Premium Care се изложи здравата. Отвън и двата сухи , но отвътре беше хипер мокър и си представих на дупето на бебето. Тааааа за мен  си направих извод че няма да ползвам Pampers Premium Care а Pampers Active Baby. Пробвайте преди да прецакате дупетата Simple Smile

# 590
2 години сме ползвали Pampers premium и не съм виждала подсечено дупе никога, дори леко. Реших веднъж да купя друг вид и... подсечено и то много. Аз съм доволна от този модел, както и от  Pure серията, но е доста по-скъпа.
Имайте предвид, че памперсите се сменят доста често.

# 591
Момичета, да се оплача, излезна ми хемороид. Рсботя от нас, и седя по цял ден на кухненския стол. Нямам много движение. Отделно, че кашлям повече от месец. Явно всичко накуп и сега ми е много дисконфортно и боли. Отделно, че се ядосвам защо не спрях малко по-рано работа. Утре ми е последния ден и излизам в 45 дн болничен. Хубаво си мислех поне тази седмица да си взема, но не. Сигурно нямаше да се появи. Оплаках се.
Памперси не съм купивала, но ще взема един пакет 1. После ще преценим. Спомням си с баткото като наближи горната граница на кг и започват да пропускат. Дори, ще сменям размер, когато достигне минимума за размера,  аз по-сигурно.
Взела съм легло некст ту ми. Имаме дървена кошара от баткото. Чудех се дали в началото да я вадя, но се сетих, че няма къде да повивам. И може да я извадим и да си слагам повивалник отгоре, а и през деня може да си спи в нея.

# 592
Благодаря за съветите, момичета! Цената няма значение, искам да е максимално нежен памперса към бебешката кожа, защото и козметиката, която съм решила да ползвам е високо качество и така ще се опитам максимално да щадя бебчо от към всичко което го докосва особено първите месеци, първия сблъсък с нашия свят да е омекотен така да го кажа 😊

# 593
Най-щадящ и нежен памперс е  Pampers Pure, в комбинация със същите кърпички или подобни на waterwipes и всичко що е само вода.
Но Пюр памперсите са много добри наистина!
Аз ще се придържам към протект, защото около нас в квартала трудно намирам Пюр всеки път, а не винаги ми се занимава с доставки

# 594
Най-щадящ и нежен памперс е  Pampers Pure, в комбинация със същите кърпички или подобни на waterwipes и всичко що е само вода.
Но Пюр памперсите са много добри наистина!
Аз ще се придържам към протект, защото около нас в квартала трудно намирам Пюр всеки път, а не винаги ми се занимава с доставки
Благодаря ти! Същата комбинация ми препоръча и една приятелка, но реших и в групата да попитам. Явно е “печаливша” комбинация.

# 595
Мисля, че ще ти харесат, наистина Пюр са по-добри и от протект. Сега се замислих за болницата може да си взема малко пакетче от тях и аз.

# 596
Аз не съм купувала голям пакет с памперси, взех 50бр ама са 2-ка 😄 .Ориентирах се по кг на етикета (от 3-6кг) Забравила съм със сина ми на какъв номер заложих в началото,но той се роди 4кг/53см и си беше едро бебе.Свали около 50-100гр до изписването.  Сега като ви чета може и да взема 1-ца за в болницата.За мен взех 5бр еднократни гащи и превръзки за родилки на Canpol.Първия път използвах памперс гащи и пак ми беше удобно,а положението беше страшно.Може и такива да взема 2-3бр.
За изписването сглобих 2 различни варианта,които съдържат-боди с къс ръкав ,чорапки ,ромпър и отгоре космонавт. Ако е студено и духа имам и там имам избор от едно меко одеалце или порт бебе.

За кошарите съм на едно мнение с Есенна магия.Имахме голяма дървена кошара,трансформираща се в легло,бюро и скрин .ОБАЧЕ като започна да се изправя и да пада назад няколко пъти така си удари главата (имаше обиколници) ,мушкаше ръце и крака между решетките.Махнахме я и взехме сгъваема,там колкото и да пада няма опасност да се удари.
Сега пак ще заложа на сгъваема,която имам прибрана обаче е на едно ниво.И  за първите 3-4м реших и взехме малка кошара люлка с колелца.Искам да мода да я местя,за да се наспиват таткото в спалнята и баткото в неговата си стая. Слагам и снимка,като обиколниците и балдахина ще ги махна 🤷‍♀️

Вие вече сте си взели легло люлка де, но аз да кажа за сгъваемата кошара се продават и отделно нива, който се чуди... Аз си взех от вис виталис, защото и моята е само с едно ниво. Хубаво е второто ниво стабилно слага се матрака в него и е за новородено високо да е бебето. Еднократните гащи не знам каква марка са, ще видим колко ще ползвам, памперс гащите за родилки не ги открих никъде... Изобщо се чудя да взимам ли и превръзки за бременни или само нощни... То със секциото хубаво те изчистват... Миналия път бях като със слаб цикъл около 8-10 дни... Добре, че си постегнах багажа за да видя това порт бебе, както е пухкаво как ми зае много място, та ще видим какво как ще побера, осъсзнах, че ми трябват по свободни джапанки и пантофи та хидих нови да си взема... Пак не са най свободни но... Дано не се подуя много.. Набутах почти всичко даже си пресипах в малки шишенца препарат за бебешки шишета-гъбка, шампоан, душ гел... Лудница, а има толкова време за къде се стегнах... 😄😄😄
Допълвам се.... За козметика аз пък знам обратното, че се започва от по нисък клас за да не се изнежва бебето, ако не е ок тогава висок клас. Аз като цяло съм против стерилните неща и свръх изнежването, за това все мисля, че и сина ми се размина от доста проблеми с кожата и здраве и т.н
За памперси нямам хубав спомен от пампер, ще пробвам с пуфис най доволна съм била от тях пък ако не са ок ще пробвам други.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 15:34 от Eli Zdravkova 615285

# 597
Това за козметиката си е точно така! Първо по-обикновена, немедицинска, а ако има нужда - тогава.
За Пуфис.. много бързо пропускат, това е моя опит.

# 598
  • sofia
Може ли да ми кажете pampers harmonie и пюр едно и също ли са?

# 599
Момичета вие избрахте ли при кого и в коя болница да раждате? В голяма дилема съм между Майчин дом и АГ Варна… навсякъде има и добри и лоши отзиви, както и за всички доктори. Надявам се за нормално раждане, засега имам показания че такова е възможно, но все по често се случвало да се разберете с док. за нормално и в последния момент да те срежат 🙄 Съжалявам, че София ми е толкова далеч, ще ми е трудна организацията за там.

Общи условия

Активация на акаунт