Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 238
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета в бях до мола за дънки и има намалени по 17лв в H&M . Ако някоя дама има нужда Simple Smile)

# 316
Аз също бих послушала голямото дете, стига да не е нещо супер странно и детско. 😀 Сега ни питат "Ама как така ще е Тодор, пък ще му се казва Теди?!?!?!?" и гледат изненадано 😀 Ами, така, големият така казва, значи така ще е. 😀
Моят големия е Теодор и до 8 г. му казвахме Теди....сега на 9г. му било детско и се запознава Тео Wink

# 317
  • София
Ох мами какво да правя, изписаха ме днес от болницата, уж всичко е наред обаче от около 30мин имам контракции, не са особено болезнени, но ги има. Пих си магнезия и изпих 2 ношпа, чакам да ме отпусне. Дали защото стоях много време седнала от болницата до вкъщи не е много близо, после преди да се прибирем спряхме на едно две места аз не съм слизала от колата. После докато хапна нещо и вече час и повече лежа, но имам контракции. Да се връщам ли в болницата не знам... Там ми вливаха изокор и гинипрал. Казаха да пия желязо, че ми е малко нисък хемоглобина.

# 318
  • София
Момичета , някоя ако поема желязо и витамин Д, бихте ли споделили какво точно пиете. Искам да си взема различен вид от smart hit.

# 319
За желязо аз пия Хемферум. Чувствам се много добре.

# 320
Аз желязо пия Сорбифер, преди пиех Ферофолгама, но не се оказа моето и имам голяма опаковка, която подарявам, но за сега не съм намерила на кого да я дам. Витамин Д взех Калцихол, защото е с по-приятен вкус и всеки ден по 3 капки приемам.

# 321
  • София
А някои комбинирани витамини ? Аз ФО сега пиех биозин мама , АГ ми каза да си взема витамин Д и желязо. В момента гледам pregnacare max в които има всичко нужно. АГ не конкретизира какво да взема .. евентуално на 31ви като се видим за тонове ще я питам за конкретно.
Ако някоя мама пие нещо комбинирано също нека сподели ❤

# 322
Ох мами какво да правя, изписаха ме днес от болницата, уж всичко е наред обаче от около 30мин имам контракции, не са особено болезнени, но ги има. Пих си магнезия и изпих 2 ношпа, чакам да ме отпусне. Дали защото стоях много време седнала от болницата до вкъщи не е много близо, после преди да се прибирем спряхме на едно две места аз не съм слизала от колата. После докато хапна нещо и вече час и повече лежа, но имам контракции. Да се връщам ли в болницата не знам... Там ми вливаха изокор и гинипрал. Казаха да пия желязо, че ми е малко нисък хемоглобина.
Почивай повече просто, нормално е да има контракции, ако много те заболи ще отидеш, но щом са казали, че всичко е наред... Успех ти пожелавам.
Желязо пия малтофер сиропчето, защото имах няколко шишета вкъщи, доволна съм. Витамид Д взимам вигантол имам и на джеймисън капките, имам на таблетки май на Допел Херц. Но витамид Д ендокриноложката, каза че сме го наваксали... Не знам как, като не го пия редовно, явно от витамините. Аз взимам от които има, пиех пренатал, миналия път нямаше взех прегнакеър с омега..

# 323
Витамин Д - Вигантол, Желязо - Сорбифер. Въпреки че пия и комбинирани витамини от 3 месец (Елевит), в средата на бремеността желязото ми падна, тъй че надали ще успеете да вдигнете много с комбинирани. За витамин Д съм позлавала няколко различни вида таблетки и капки, но Вигантол най-добре ми подейства на мен. Ако пиете други добавки или лекарстава консултирайте се с какъв часови интервал да ги приемата спрямо желязото, защото има значение.

# 324
Комбинирани пия Елевит от началото на бременността, но те не помагат за големи липси, въприки че ги взимам тях бях в сериозен дефицит на витамини, желязо и съответно нисък хемоглобин. Вецев ми каза, че тези витамини като са в коктейл все едно нищо не взимам един вид и е най-добре отделно. Аз пия всичко на разстояние едно от друго и вече толкова неща се налага да пия преди раждането, че не ми останаха свободни часове за хапчета, а кардиолога сигурно ще даде нещо да нормализирам пулса и вече не знам кога ще вмъкна още 1 хапче.

# 325
В комбинираните витамини са нищожни количествата и с тях не могат да се запълват липси и дефицити. Въпреки това аз си пия прегнакеър, както и имунолактон. Само B12 и фолиева киселина пиех отделно в метилирани форми, защото имам мутация, която пречи на усвояването им.
Сега заради ковид пия около 10 вида допълнителни витамини като всичките са поотделно.

# 326
А някои комбинирани витамини ? Аз ФО сега пиех биозин мама , АГ ми каза да си взема витамин Д и желязо. В момента гледам pregnacare max в които има всичко нужно. АГ не конкретизира какво да взема .. евентуално на 31ви като се видим за тонове ще я питам за конкретно.

Биозин е имуностимулант не е витамини Simple Smile . Аз пия Прегнакер от 3ти месец горе долу,  нямам дефицити, в 6 месец имах паднал хемоглобин и ми изписаха малтофер фло таблетки с вкус на шоколад 2×1 пиех ги с храна, за да не ми дразни стомаха и без млечни продукти при приема. За 1 месец се възстанови хемоглобина. Витамин Д мисля не ми е изследван. Та си пия Прегнакер обикновенния( макс и плюс не ми понесяха да ги пия Joy, много хапчета) биозин мама и мултипробиотик за жени.

# 327
Аз преди още да забременея, като споделих за плановете ни с АГ, ми изписа Прегнакер Консепт( пих го 2 месеца и чудото ни си случи) след което минах на Прегнакер Макс  и го пия и до ден днешен. Допълнително към момента не ми се налага да пия нищо в норма са ми всички показатели.Вземам Биозин Мама чисто профилактично за имунитет, витамин С по 1-2 от 100мг( малките хапченца) и магнерота.
То си е и до организъм разбира се.

# 328
  • София
Аз пия само Елевит, когато спрях фолиевата и магнезий и но-шпа. Миналата седмица питах АГ да ги продължавам ли всички и каза да. Може би в 9 месец ще ги спре 🤷♀ Вие знаете ли докога се пият?

# 329

Най-добре е да са отделно, защото се усвояват най-добре. Аз пих желязо ферофолгама нео, но не успя да вдигне достатъчно хемоглобина и сега приемам тотема ампули. Отделно пия prenatal+dha и магнезий. Сега с тоя ковид очаквам да ми се увеличат лекарствата.
Не знам дали казвах в четвъртък бяхме -, но днес правихме домашни и са +. Честито ни.. В понеделник ще се чуя с АГ и ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт