Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 217
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
След Ковид ,който прекарах началото на декември се чувствам много изморена и аз.Често се задъхвам след малък физически труд,все едно съм бягала и току що спирам.Също много ми се спи и сутрин след като изпратя сина ми и мъжа ми и пак лягам.Доспивам си още 2-3ч, но е толкова странен и необичаен сън (все едно съзнанието ми иска да се събуди,а не може) През нощта си спя непробудно, следобед също АКО легна и пак се унасям.Преди бременността и Ковид не бях така и не обичам да спя 🤷‍♀️ Дразня се на себе си и се чувствам непълноценна в къщи!

Комплект за изписване аз си сглобих 2 варианта и не съм решила с кое ще е, не е една марка,но цветово е Ок.С момичешките дрехи избора определено е по-голям и разнообразен 🥰😊😍

Искам аз да ви попитам как почиствате плюшените музикални играчки? 🤔 В пералнята може ли?Не са с батерии,а с връвка ,която се дърпа.

# 361
  • София
Аз няма да обличам специален комплект за изписване. Разгледах ги - почти нищо не ми харесва. Повечето са много шарени. Аз купувах дрешки от Next, H&M, Waikiki и Вис Виталис като най-плътните са от Некст и Вис Виталис. Ще му сглобя нещо след като ги изпера. Така или иначе са в сходни цветове - бяло, сиво и бежово и много малко сини. За отгоре му приготвих одеалце и космонавт. Вероятно ще е в космонавта, който също е сив и по-плътна шапка взех от Некст бяло и сиво, че в H&M ми се сториха много тънки. Каквото и да облека няма да се вижда под космонавта. Вкъщи не искам никой освен таткото като се приберем - вече отрязах роднините да не си правят такива сметки. Няма кой да го види с какво е облечен, а под космонавта също няма да се вижда, затова няма да обръщам специално внимание.
Приятелката ми пере плюшените играчки в пералнята, но след това някои спират да писукат 😂

# 362
И моя комплект е от Angel Baby, надявам се да стане, 56-ти размер е, ама ми се видя малко умален или съм забравила всъщност какво представлява началния размер.

Аз сега си измъкнах сутиените за кърмене от предното раждане - ами хич не ми стават Joy Да кажем, че след раждането малко ще намалеят гърдите, ама с кърменето няма да е кой знае колко. Та предния път съм носила 85C, сега това изобщо не може да се закопчае. 90 ще поръчам, но се чудя за чашката C или D. Като гледам стария ще се вмъкна криво вляво в C, ама на косъм, щото е без банели. И сега се чудя дали е твърде голяма разликата между C и D, някоя мама с подобен размер, ако може да ме посъветва много ли е голяма разликата Thinking

# 363
Аз поръчах няколко сутиена преди да успея да намеря такъв, който донякъде ми става, а именно най-големият размер от Н&М. По мои наблюдения разликата в чашките не е никак голяма и съветът ми към всички е да си вземете по-голямата чашка. Колкото и да намалеят гърдите след раждането, все пак ще се пълнят с кърма. Голямата чашка ще събере и по-големи и по-малки гърди, докато малката не може Simple Smile

И моя комплект е от Angel Baby, надявам се да стане, 56-ти размер е, ама ми се видя малко умален или съм забравила всъщност какво представлява началния размер.

Аз сега си измъкнах сутиените за кърмене от предното раждане - ами хич не ми стават Joy Да кажем, че след раждането малко ще намалеят гърдите, ама с кърменето няма да е кой знае колко. Та предния път съм носила 85C, сега това изобщо не може да се закопчае. 90 ще поръчам, но се чудя за чашката C или D. Като гледам стария ще се вмъкна криво вляво в C, ама на косъм, щото е без банели. И сега се чудя дали е твърде голяма разликата между C и D, някоя мама с подобен размер, ако може да ме посъветва много ли е голяма разликата Thinking

# 364
Искам аз да ви попитам как почиствате плюшените музикални играчки? 🤔 В пералнята може ли?Не са с батерии,а с връвка ,която се дърпа.

Изпрах ги на ръка и веднага в сушилнята. Нищо им няма. Свирят както преди.

# 365
  • sofia
Танче, аз колан след секциото на 7 ден започнах да нося, имаше видима положителна разлика. Сега съм взела един по-скъп на Maskateer, специализиран след раждане, но смятам и за тренировки след това да го ползвам.
Планувам първоначално да ползвам стария медицински и после да включа новия

# 366
  • София
А вие мами с какво ще бъдете облечени на изписването?

# 367
Аз съм си взела два клина, които се водят уж за прясно родили и три туники, които са за бременни и ще избирам вече на място, зависи как се чувствам и какво ще ми се стори удобно.

Момичета, да ви попитам, вие броите ли движенията на бебето? Аз съм ги брояла няколко пъти, но определено не знам дали имам нерви да го правя всеки ден, а на доста места чета, че това се препоръчва.

# 368
На мен Аг ми каза, че трябва сутрин, обед и вечер да го усещам т.е през целия ден , не ми е казвал да броя, каза да следя и за кървене, отоци и да следя кръвно всеки ден.

# 369
  • sofia
А вие мами с какво ще бъдете облечени на изписването?
Гледам моя приятелка рокля хубава си облякла, гримирала се.
Аз честно казано съм в къщи от 2 седмици и друго освен анцузи не нося.
Като я видях се замислиц, че си е хубав повод, но най-много дънки да сложа Simple Smile

# 370
Аз като се сетя за първото изписване-нам03.12- освен якето нищо друго не се вижда, а дори не беше пандемия. Да не говоря,че за малко щях да си тръгна по чехли,защото краката ми бяха яко отекли и ме ми ставаха никакво обувки…. Просто нямах търпение да си отида удома.
За бебето взех някои неща от ХМ и сега ще се разходя да потърся порт-бебе или някаква пелена…

# 371
Аз нямам много място в куфара, вероятно с които дрехи отида, с тези и ще изляза или ще взема един резервен чифт. Нося дънки и блузони, така че няма да е специално. Изписване в самата болница също няма в пандемията, в смисъл акушерката сваля бебето на татакото, няма роднини. Най-много да помолим някой да ни направи 1-2 снимки с телефона и това е. На първото изписване нямах търпение да си ходя, но все пак ни направиха 2-3 снимки, на които нищо кой знае колко не се вижда освен колко изтощена съм.

# 372
Аз на първото изписване бях с дънки (за бременни), малко по-официална блуза и... маратонки 😂 беше май месец и беше топло, Мм ми донесе "тоалета". Бях се гримирала малко, косата... просто изкъпана 😂
Сега пак ще съм си с дънки, боти и някоя блуза. Сега имам автоматична маша на Филипс и ако ми остане място може да я набутам в куфара, за 10 минути се къдря с нея.

# 373
Относно комплекта на бебка- сама си го сглобих. Купих едно по-хубаво одеало и това е.
За мен- ами нищо специално. Мисля дънки за бременни и блузон. Аз също съм предупредила всички, че никой не искам на изписването, нито пък в къщи. Само мъжът ми и баткото. Надявам се да се съобразяват с това, защото вчера имах кофти случка. Трябваше да оправим в къщи, планът ни беше да си
останемв заедно тримата... Да, ама не. Моята майка решила да дойде ето така, без предупреждение. Супер много се ядосах. Вечерта я пратих при леля ми. Еми не ми е приятно. Обичам я, но мразя който и да било да решава вместо мен какво да правя в свободното си време. Дори се скарахме за една количка на малкия. Казвам й да не купува, защото има много от Коледа и РД преди 1 седмица. Тя зад гърба ми отишла и купила и казва на детето пред нас - баба казва, че може. Ами подронва ни авторитета по този начин. Накрая й казах, че това, че сме си в къщи не означава, че искаме гости. Още повече с преспиване. И да й е за първи и последен път да идва без предупреждение.
Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да споделя.
ПП- тази вечер свекърва ми дойде. Ще е тук до Вторник. Стоя си в спалнята, защото не издържам никого вече.

# 374
Аз онзи ден ходих в kinderland и оттам взех комплект за изписване, заедно с пелена. Комплекта не е много плътен, но не издържах, защото сега точно има намаление 30% на всичко и ми излезе някъде 30 лв. Целия комплект с пелената. Мисля, че намаленията са валидни до 20.01. а за самото изписване мисля да е завито в пелена и отгоре с порт бебе, което купих пак онзи ден. На мен също ми е първо бебе и още за много неща си нямам идея, но по принцип не съм от паникьосаните, ще питам приятелки за това онова.

Общи условия

Активация на акаунт