Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 37 973
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Babyboo, съгласна съм с Таня попитай го направо "докторе, какво смятате за планово секцио, имам опасения от естествено раждане и предпочитам секцио" Дори да не е привърженик ще ти отговори ясно, за да можеш да се ориентираш. С първия ми син термина ми беше 23.03. Свободна дата беше 13.03 на мен ми хареса числото и се съгласих(не исках аз да избирам напълно датата) на 12.03 ме приеха, вечерта ми тръгнаха водите явно от много емоции и аз глупачката си мълчах и стисках крака цяла нощ (да не се напикам) понеже момичето с което бях в стаята ме направи луда, че съм се била напикала и да не съм занимавала персонала с глупости(как може да си помисля, че е права) .... Детска ми работа... На сутринта на тоновете сестрата изпадна в ужас с какви силни контракции съм (аз почти нищо не усещах... нали се стискам) и ме вкараха първа за секцио. Всичко беше наред. Видях си бебето, целунах го, в ренимация пак го гушнах малко, на другия ден се кърмехме вече..

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 22:15 от Eli Zdravkova 615285

# 541
Babyboo, както са ти казали, говори с лекаря отсега. По начина, по който ще ти отговори ще се ориентираш накъде клони. Ако оставиш за доуточняване в последния момент, може да останеш изненадана.

# 542
  • София
А знаете ли при положителен тест за Ковид при постъпване в болницата за раждане задължително ли е секцио?

# 543
Доктора си ме пита как искам аз казах секцио и той каза ок, от 1-10ти март си избери дата и действаме, термина ми е на 18ти март по принцип. Изобщо не може да ме трогне или засегне какъвто и да е коментар за начина на раждате- както си пожелая, така ще родя( стига да може разбира се) Тея с компетентните мнения и теории не ме трогват грам. Живи и здрави да са бебоците, раждане ли е-раждане е и точка.

# 544
Решението за раждането си е абсолютно лично! Аз съм раждала нормално и предпочитам и сега да е така, но по никакъв начин не съдя жените решили да раждат секцио. Най-важното е човек да се чувства добре и да гушка здраво бебче на финал!

# 545
А знаете ли при положителен тест за Ковид при постъпване в болницата за раждане задължително ли е секцио?
Не мисля, че е предпоставказа секцио

# 546
MG би ли показала кутиите от Джъмбо? И при мен мястото е супер ограничено, та се чудя кое как и накъде да размествам.

Ох, уж почнах лека полека подготовката и пак съм до никъде. Толкова неща трябва да се купят още, а аз се разламагам, но мисля да си дам срок до средата на февруари да съм готова с абсолютно всичко от багажа за болницата до козметиката на бебка.

# 547
Така... И аз днес изпрах дрешките на бебка. Общо взето една пералня 😁 Утре ще изпера одеалцето за изписването, хавлийката за баня и чаршафите. Всичко е сгънато и подредено.
Днес се усетих, че не сме купили обиколник за леглото и ваничка за къпане, така че тези дни и това ще набавим.
Утре мисля да стягам багажа за болницата, но от там ми искат дълбоки памучни гащи. Гледах доста, но честно казано изобщо нямам идея какво да взема. Такива тип "бабешки" ли трябва да са? Вие какви сте купили?

# 548
Така... И аз днес изпрах дрешките на бебка. Общо взето една пералня 😁 Утре ще изпера одеалцето за изписването, хавлийката за баня и чаршафите. Всичко е сгънато и подредено.
Днес се усетих, че не сме купили обиколник за леглото и ваничка за къпане, така че тези дни и това ще набавим.
Утре мисля да стягам багажа за болницата, но от там ми искат дълбоки памучни гащи. Гледах доста, но честно казано изобщо нямам идея какво да взема. Такива тип "бабешки" ли трябва да са? Вие какви сте купили?
Обиколник може и да не ти е спешен, разгледай много спорни мнения има относно дали е добре да се ползва. Ползвах за кратко със сина ми, когато започна много да се върти и да се блъска в дървеното легло, другия вариант е да не се ползват всичките му части, за да няма опасност от задушаване. За гащите аз си взех памучни бикини(обикновенни гащички) и такива еднократни за след раждане, даже превръзките са обикновенни нощни, не знам дали ще взимам специални следродилни

# 549
Моите бикини са от H&M,водят се за бременни и са дълбочки, нямам представа на това ли се вика "бабешки". Приличат на тозинмодел, но са ми от предната бременност, та не съм сигурна дали са съвсем същите https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0754792011.html

# 550
Аз си взех от тези и те са на HM, случайно попаднах на тях в магазина, нямат шевове по края, материята мн ми допада, нося си ги през цялата бременност и си купих да си имам още някой чифт и за болницата.

# 551
Момичета, какви пелени взехте като размер, колко броя ?
Аз още пазарувам, не сме взели дори легло и кошара😁
Каква сгъваема кошара ползвате вие ?
И какви памперси да взема за болницата 0 или 1 ?

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 07:48 от SunshineP

# 552
Аз взех 100бройки Pampers premium protection 1, когато се наложи ще минем на 2.
Иначе имаме 2 сгъваеми кошари на  lorelli. Едната е  San Remo, на две нива и т.н., а другата е  Noemi, но е само на едно ниво. И от двете съм много доволна.
Имахме и дървена кошара ot av mebeli. Много хубава беше, с четири чекмеджета, люлеещ механизъм и т.н., по наш дизайн, но той много се удраше в нея и се събуждаше, отделно, че е много обемна. За това рвшихме сега да не я ползваме с бебето.

# 553
От тези, 1 бр:
Скрит текст:
Не съм ЗА презапасяването, предвид това че не знаем със сигурност колко ще използваме в началото, дали няма да умалеят бързо, а пък това е леснодостъпен продукт.

# 554
Благодаря ви.
И аз няма да взимам много, особено в началото. Колебаех се за размер, тъй като моя близка ми каза, че е носила 0, а бебето се роди към 3100.

Общи условия

Активация на акаунт