Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 006
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
По принцип кръвното ми е 80/50-90/60, пределно ми е ясно, че 125/70 не е високо кръвно, просто за мен е високо. Моя риск от преекламсия след 34 седмица е 1:8.
Симптоми на прееклампсия са киселини (по принцип в края на бременността са нормално явление), гадене, замъгляване на зрението, отоци, високо кръвно. При изследване на урината се открива белтък (албумин) в нея.

# 526
120/80 си е абсолютно нормално кръвно, така че за момента не виждам защо да се притесняваш. Моето си е такова редовно, на АГ въобще не му правк впечатление. Виж ако постепенно започне да става 130-140 и т.н., да.

Багажът ми е полустегнат, трябва да купя и добавя само някои неща, останалите са си вътре, нямам много място, така че се решава дилемата.

Пералните също едва ли ще са повече от 1-2, хайде 3 максимум, това става за ден, така че не ми е притеснено, имаме и сушилня. Предния път ММ пра по спешност в 36-та седмица, докато бяхме в болницата, нямахме сушилня и пак всичко изсъхна.

# 527
MG1722
Направи някоя снимчица на дрешките, които си прибрала. Много яко ги описа, чак аз се изкефих.
Аз изпрах всичко, освен количката и кошарата. Доизграждам последните работи и съм готова. В 33 г.с. съм.
В началото на февруари ще стегна и багажа за болницата и ще дооправя количката и кошарата. Ще поръчам и памперсите и съм готова.
Матрачето тъкмо пристигна от химическо.

Нямам комлектче за изписване, нито тоалети за изписването на баткото и моя. Взех да се шашкам, защото по магазините няма много интересни за мен комплекти. Но пак ще обиколя.

# 528
В Надежда е пакета за ЖК не влиза стерилна урина - доплаща се 35 лева(пусках мин месец). Аз не знаех каква е процедурата, та малко се изложих и мислех, че се дава в болницата Grinning Та хем два пъти се разкарвах, хем излагация хаха

Вчера получих и последните си поръчани дрешки..май съм прекалика с 56 размер, въпреки че те са най-малките купувани. Нищо не съм праlа, разопаковала и тнт. Всичко си е още в кашончетата и май до началото на февруари така ще си остане. Въпреки че моят термин е началото на март и имам от доста време подготвителни контракции и нищо чудно да родя февруари.

# 529
Аз съм се заела да подредя нашите дрехи и вещи след като гардеробните ниши са готови. Доста неща пера, после всичко прибирам в пликове за дрехи от джъмбо и слагам по 1-2бр. ароматизатор за дрехи.  После като вече имам подредба и свободно място ще започна да пера дрешките за бебето. Взех си няколко органайзера за чекмеджета и изгледах няколко клипчета как оптимални да се сгъват дрешките, за да има повече пространство.
Мен много ме притеснява фактът, че бебчо от 3 месеца е в седалищна позиция  без промяна. В 32-ра г. с. съм и до колкото се информирах от няколки статии сега е моментът да започна с упражнения, с които да помогна на малкия да се завърти. На ж.к. съм чак другия четвъртък, дано док. вече не е в болничен.  Миналата седмица бях при друг док., но той нищо не спомена за упражнения, а пък и аз до тогава не се бях информирала. Честно казано само ми се повтаря, че има време, обаче започнах сериозно да се обезпокоявам. Имам чувството, че това секцио е като пандемия и даже умишлено не ме насърчават да правя нещо, за да се размина с естественото раждане. Не ме е страх от секциото, каквото трябва ще премина, но за първо раждане и то на тази възраст наистина се надявам на нормално раждане.

# 530
По принцип кръвното ми е 80/50-90/60, пределно ми е ясно, че 125/70 не е високо кръвно, просто за мен е високо. Моя риск от преекламсия след 34 седмица е 1:8.
Симптоми на прееклампсия са киселини (по принцип в края на бременността са нормално явление), гадене, замъгляване на зрението, отоци, високо кръвно. При изследване на урината се открива белтък (албумин) в нея.
Танче, как си? Може да е било нещо временно. Hands Pray Четох че и покачването на кръвното също е ок с напредването на бременността. Кога си пак на консултация?

# 531
Yoana, мисля че имаш прекалено големи очаквания Simple Smile Тук-таме да се намери някой лекар да ти спомене нещо за упражнения, като цяло повечеро не разчитат на такива неща. Казвам ти го, за да не мислиш, че нарочно те тикат към секцио или е лично отношение, просто са си такива.

# 532
Всичко ми е изпрано и съм ги завила отгоре с една пелена да не се прашат в гардероба са.. Само спалния комплект ще изпера накрая и мисля да ги изгладя дрешките. Това ще им е гладенето само на първите. Иначе само ще минават през сушилня. Количката изпрах още миналия месец бях ви снимала, сега е на 2 части покрита с големи пликове. Кошарата ще я сглоби може би мъжа ми, а може и като се приберем, тя е за 5 минути(да не се праши от кучето) ... Нали този път решихме да не сме с дървената а само със сгъваема. Йоанка относно секциото, каквото дойде... Аз все повече осъзнавам, че не съм имала никакви предпоставки за секцио първия път(уж тесен таз, но накрая вече влезе в норма, но ние вече се бяхме настроили, мъжа ми щеше да е по спокоен... Иначе доктора каза "Ели няма жена която да не може да роди нормално, въпроса е с колко последствия" ) разбирам, че на много от лекарите им е по лесно(честно казано не ги съдя и не съжалявам) по скоро може би този път трябваше от по рано да се поинтересувам за например някакво водно раждане или с Олга или нещо подобно, но мисля, че щом не съм, значи не съм го искала достатъчно. Имам страхове някакви, в това време имам хубави спомени от секциото.... Не знам, каквото стане... Около 15 16 март ще е ако не подрани сам бебчо...

# 533
И аз изпрах всичко на бебчо, подредих го и стои затворено, не отварям гардероба с неговите неща, за да не се прашат, колички и кошари са изпрани и прибрани в пликове за да не се прашат и те. Днес си оправих и куфара за болницата( имам един малък/среден като размер) и само остава вода да си взема и протеинови барчета, солетки иииии толкова. Влезнах в 8мия месец, първо раждане ми е и за да няма шаш и паника, ако младежът тръгне да напуска квартирката предварително, всичко да ми е  готово и да изхвърчаме към болницата 😁

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 23:16 от Martini_m

# 534
Танче, как си? Може да е било нещо временно. Hands Pray Четох че и покачването на кръвното също е ок с напредването на бременността. Кога си пак на консултация?

Тъкмо си мерих кръвното сега е 100/70. Ръцете са ми все така подути, ама поне нямам високо кръвно.  В петък съм на консултация, вече ме вика през 2 седмици.  Ще му кажа на лекаря, пък до тогава дано се сещам по-често да го меря кръвното.

# 535
https://www.e-lactancia.org/
Много рекламират този сайт в едно онлайн училище за мами. Може да се провери конкретно лекарство дали е съвместимо с бременността или кърменето.

# 536
  • София
Тъкмо щях да питам, кога смятате да се подготвяте с пране и т.н на всичко. И аз исках да е сега ( влизам и аз в 8ми тъкмо ) , но ще е след най-рано три седмици. Надявам се да си изчака, макар че вече започнах да сънувам как раждам и лека паника да не се роди по-рано започна да ме обхваща хахах

Момичета за пулс и кръвно като предпоставка за секцио, трябва да има решение от кардиолог или ? Аз до сега не съм следила, но по принцип цял живот съм с ниско кръвно и висок пулс. Преди време бях дори на хапчета (конкорд) , но ги спрях още преди да забременея. Сега се усещам, че се будя със сърцебиене.
Също така аз искам да си настоявам за планово секцио, след като си държа на него, нужно ли е каквото и да е друго като предпоставка?

# 537
Тъкмо щях да питам, кога смятате да се подготвяте с пране и т.н на всичко. И аз исках да е сега ( влизам и аз в 8ми тъкмо ) , но ще е след най-рано три седмици. Надявам се да си изчака, макар че вече започнах да сънувам как раждам и лека паника да не се роди по-рано започна да ме обхваща хахах

Момичета за пулс и кръвно като предпоставка за секцио, трябва да има решение от кардиолог или ? Аз до сега не съм следила, но по принцип цял живот съм с ниско кръвно и висок пулс. Преди време бях дори на хапчета (конкорд) , но ги спрях още преди да забременея. Сега се усещам, че се будя със сърцебиене.
Също така аз искам да си настоявам за планово секцио, след като си държа на него, нужно ли е каквото и да е друго като предпоставка?
Зависи от лекаря, но в България сме все пак, обикновенно няма проблем и голяма част от лекарите са съгласни, по лесно е пак казвам за тях. Кога ти е термина?

# 538
  • София

Зависи от лекаря, но в България сме все пак, обикновенно няма проблем и голяма част от лекарите са съгласни, по лесно е пак казвам за тях. Кога ти е термина?

До момента всички мои познати, които родиха в близките 4 месеца, са искали секцио, докторите са ги убедили някак за естествено и накрая след часове болка и напъни са им направили реално секцио. Аз искам да си го спестя това ( моля майките,които са против планово секцио да се въздържат от коментар, знам че има много такива навсякъде ).
Термина ми е на 23.03 , като на 07.02 ми е първият час с доктора,който ще ме изражда. До колкото знам 10тина дни преди термин е достатъчно. Ако стои до тогава бебока.

# 539
Babyboo разучи за лекаря който ще те изражда дали е за нормалното и дали има жени които са си поискали секцио без медицинска причина при него. Някои лекари си държат на естественото раждане, а други си намират нереални причини за секцио. Много си зависи от лекаря. Според мен най-добре си говори в прав текст с него. 😊

Общи условия

Активация на акаунт