Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 009
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Авирона уж има някаква подпомагаща функция, но не е лекарство, равносилен ми е на биозин мама, второто даже ми е по-подходящо при бременни. При много ковид болни го изписват май повече за успокпеное, защото ако му отворите листовката и съьържанието не е впечатляващо.

# 511
Всички болни пожелавам скоро да отразяват и дечицата да им минава пневмонията! Hug

Аз авирон включвам след контакт с много хора или ако аз се почувствам леко отпаднала още в 2ри месец питах АГ дали при нужда могада го пия тя каза да разбира се, той не е лекарство в него има спирулина. След 24 съм доста по - добре. Той не е нищо особено както казва Алмонд просто подпомага имунитета в началото на вирусно заболяване, но в никакъв случай не е магьосник. Аз съм доволна, ако няма почвам резиста протект. Аз си пия биозим мама нон стоп и ми е добре с него. Аз като бях с ковид пиехме с ММ аспирин протект по 1 на ден. Но не съм била бременна. Като забременеях свекървата прати Натаспин, каза че него мога и аз да го пия ако се наложи, дано не се налага. Simple Smile

Аз избягвам новини вече (когато говорят за ков и вакс... ) тези депресии не искам да ги слушам.  Мм се е наплашил също и не ми дава да излизам, защото ако недай боже дам +тест при влизане за раждане ще ми вземат бебето за 2 седмици... а това ми се ще да го избегна. Лошото е че сега не знаем и от кого да се пазим... нали все пак в магазини влизаме в аптеката също...

Аз помня като бях ученичка че по това време на година всв бяхме поне 1 седмица грипна/дървена ваканция имаше многоо сняг и здравите си играехме на вън в снега...Беше прекрасно

# 512
Аз го карах още март месец и само тогава пиех аспирин протект и още нещо кръворазреждащо, но не се сещам кое вече. През цялата ми бременност д-димер и црп са ми много високи, но АГ нищо не предприемаше. Последният път израждащият АГ каза, че все пак ще е хубаво да коригираме малко стойностите и ми изписа Натаспин за 20 дена 2х1 и след това само по 1. Това се случи в 33 седмица, тоест не е казвал нищо за спиране преди раждането, а и на мен ми се струва, че трябва преди 36 седмица да се спре все пак. Другият път ще го питам пак.

# 513
И аз заради ковид не излизам изобщо. Правя си само една кратка разходка около 20тина минути навън, на въздух. Мъжа ми не е контактен с много хора, та дано се опазим. Ваксинирани сме, но вече 9 месеца минаха от последната ваксина, така че мн не разчитам на това. Моите приятелки са ги пуснали хоум офис и много се радвам, от сутринта си говорим, много е приятно. Иначе само се чудя какво да правяЗ.

Днес пък като се разхождах леко ми се зави свят, мерих си кръвното нормално е. Миналата седмица пък бях на кръвни изследвания, урина, микробиология всичко уж е нормално. Какво е това виене на свят.. дали е нормално..? Също така с наближаването на 8мия месец някакси съм доста по изморена. Малко все едно пак съм в първото тримесечие, постоянно ми се спи.

# 514
Аз като преполовилила 8 месец, ще ти кажа, че нон стоп ми се спи... а като легна едвам заспивам Simple Smile най ужасното ми е че нощем ми изтръват ръцете.. и се подуват... кръвно ли е какво е нз.. Халката от ММ за рожденния ми ден вече не влиза на нито един пърст хахха. Като походя и започва да ми опъва нещо ниско долу... бебто се върти на както си пожелае и май това е най - болезненото... ръчка ме навсякъде. Много я обичам и нека си стой на топло до термин... ама да идва март... ако пък не я усетя 1-2ч да ме тероризира се притеснявам дали е добре... Преди ви четях за хълцането, ама моята беболинна започна от 1 седмица да хълца активно поне 3 пъти на ден я усещам.. нямам търпение за преглед вече.

Тук имаше мами дето се следят с мен в Надежда, въпроса ми е в основния пакет влиза ли стерилна урина? Пише със седимент ама аз нз какво е това?
 Вземане на кръв за лабораторни изследвания: трикратно

ПКК (10 показателя): двукратно

Изследване на урина със седимент: шесткратно

Изследване на глюкоза: еднократно

Микробиологично изследване на влагалищен секрет: еднократно

Преглед с ултразвук: четирикратно

Проследяване на тоновете на плода (NST): петкратно
Това е включено.
Пирам защото АГ иска преди следващия преглед да пусна стерилна урина, а аз с този пик не искам да вися по лаборатории.

# 515
И на мен постоянно ми се спи и го правя де 😁😄 По цяла нощ спя спокойно с 1-2 ставания до WC ,но някакси имам чувството, че на сън отивам и се връщам и продължавам да спя. Сутрин след като изпратя сина ми и мъжа ми и пак спя 1-2 часа,следобед пак 🤷‍♀️
Кръвното ми е ниско почти всеки ден (110-70) днес на ЖК го измериха 100/60 ,но така е по-добре отколкото да е високо.
С миналата бременност в същите седмици бях с 2 номера по-големи ботуши и с високо кръвно,за което се наложи да лежа 1 седм. в болницата.

# 516
  • София
Колко време преди термин ще перете дрехите и чаршафите за бебето? Аз мисля да си стягам куфара и като влезна в 36 седмица да е готов.
Има ли нужда да пера предварително количката като е нова или е достатъчно да я напръскам с дезинфектант?

# 517
Привет момичета! Нещо много се притесних днес ... цяла бременност съм с ниско кръвно и дори понякога доближавам границите, което си е нормално за мен .. разказвала съм ви, че с първата бременност имах прееклампсия. Днес цял ден ръцете са ми доста отекли (по принцип само сутрин имам леки отоци и след това минават), та преди малко ми щукна на акъла да си измеря кръвното и излезе 125/70 ... шашнах се сега супер много... не съм прекалявала със сладко, кафе или нещо друго ... ще го следя тея дни това кръвно, така или иначе в петък съм на преглед и ще го обсъдя с лекаря. Много много ме е страх да не се повтаря сценария от първата бременност... 😔 за сега не ми е ставало лошо както тогава, но киселините и гаденето се появиха от 2-3 седмици ... което отново е симптом на прееклампсията... направо не искам да го мисля, обаче не мога...

# 518
Според мен колкото и да се пазиш да не се заразиш не знаеш от къде може да ти дойде. Аз се заразих в лабораторията, тъй като не излизах в този период мм и детето и те си бяха вкъщи.бях с маска с дезинфектант, не си пипам очите, носа и устата ама на два часа седях там, никой не ми е кашлял или седял близо до мен. Аз съм си отправила дрехите, чаршафите и сака ми е почти готов в 31г.с, но вероятноста да родя по-рано е голяма

# 519
  • София
Моят куфар също е готов. Аз смятам следващата седмица да изпера всичко. Тогава ще съм в 34 г.с. Включително и нещата от количката, нищо, че е нова.
Раждането може да тръгне по-рано, ако има инфекция без значение каква, дори най-обикновена настинка затова се пазете. Съквартирантите също да ви пазят.

# 520
Моето първо раждане започна в края на 36 седмица - началото на 37 седмица точно заради инфекция и прееклампсия. Сега отново съм с бактерии които с 2 антибиотика не минаха ... постоянно съм на тръни.... багажа ми за болницата не е готов... единствено съм изпрала дрехите на бебето и съм ги подредила, защото не исках да го оставям за последния момент.

# 521
Аз съм в 34 г.с. и всичко почти съм изпрала.
Имам още една пералня с бели дрешки да пусна, както и да изпера комплекта за изписване, който си "направих" сама от ХМ.

Количката мисля да я напръскам само със спирт. Пеленката, която ще сложа върху матрачето, разбира се, ще бъде изпрана и изгладена.

Багажа ми за болница, обаче, не е готов. Всичко е купено, просто е някъде по шкафове и гардероби. Трябва да се хвана и да прибера всичко в куфар.

Всички бебешки дрешки сложих в кутии от Джъмбо. Подредих дрешките настрани и изправени, а не една върху друга. Не можете да си представите колко красиво изглежда. Всяка дрешки се вижда, а и най-важното - събрах огромно количество дрехи в малък шкаф.

# 522
Хем си мисля, че имам още време. Хем като Ви чета се ошашквам, че няма да ми стигне. Мисля началото на февруари (35та) да започна с прането. За количката обаче няма да бързам да я вадя от кашона, за да не се праши от сега. Багажа ще го приготвям и него с дрехите. Общо взеро си давам още 10 дни. Тъкмо да се закрепи и каката.

# 523
Аз приключих с прането вече, остана ми багажа за болницата да приготвя, но това ще стане тези дни. 💖

# 524
Привет момичета! Нещо много се притесних днес ... цяла бременност съм с ниско кръвно и дори понякога доближавам границите, което си е нормално за мен .. разказвала съм ви, че с първата бременност имах прееклампсия. Днес цял ден ръцете са ми доста отекли (по принцип само сутрин имам леки отоци и след това минават), та преди малко ми щукна на акъла да си измеря кръвното и излезе 125/70 ... шашнах се сега супер много... не съм прекалявала със сладко, кафе или нещо друго ... ще го следя тея дни това кръвно, така или иначе в петък съм на преглед и ще го обсъдя с лекаря. Много много ме е страх да не се повтаря сценария от първата бременност... 😔 за сега не ми е ставало лошо както тогава, но киселините и гаденето се появиха от 2-3 седмици ... което отново е симптом на прееклампсията... направо не искам да го мисля, обаче не мога...
125/70 мисля, че не е толкова високо. Дано всичко е наред.
На мен на ранния скрининг ми излезна възможност за развитие на прееклампсия след 35 г.с 1 на 100. Лекарката ми каза, че не е много висок резултат, но все пак да внимавам да не качвам мн кг и от тогава не ям никакво сладко и не пия кафе. Сега съм +6/7 кг. И аз се наплаших.
Моето кръвно беше 100/60 първото тримесечие, сега се е покачило на 110/70, понякога е и 120/80. Пулсът също ми се е покачил до към 80, според моята АГ за сега всичко е Ок. Може ли да споделиш какви други симптоми има прееклампсията, освен кръвното и подуване?

Общи условия

Активация на акаунт