Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 021
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Бързо оздравяване на болните дечица и мами! ❤️
Аз също мисля че трябва да пуснат децата или онлайн или ваканция. Майка ми е учител и има доста болни, както деца така и колеги. Че то преди нас ни пускаха по това време в грипни ваканции, при по-малко заболели и то от сезонен грип.
Аз искам да попитам момичетата, които бяха с ковид или в момента са - изписаха ли ви нещо кръворазредащо?
На нас не ни изписаха нито ЛЛ, нито АГ на мен, а после близък лекар ми обясни, че е добре да вземем 1 аспирин за ММ, но за мен не смее да каже, предвид ситуацията (а и аз без да ми е изписано от АГ-то няма да взема). Та се зачудих и леко панирах...
За момента го караме леко и се надявам да остане така. ММ имаше в началото 24 ч. температура с болки по тялото и главата и после кашлица и хрема, както до момента. А аз започнах с носа, лека кашлица (които продължават) и една вечер вдигнах температура точно за 30-40 мин и спадна. Какво беше това чудо Grinning нека не се връща!

# 496
  • София
ММ имаше Ко-вид, аз си изписах сама Авирон Рапид, тъй като съм била контактна за всеки случай и Натаспин за разреждане на кръвта. Питах тогавашния ми АГ и той каза, че стават. На късната ФМ ми казаха, че ако бременните започнат да приемат Аспирин протект на по-късен етап от бременността, а не от самото начало, има риск от отлепяне на плацентата. ММ тогава пиеше и Аспирин, и Натаспин. Натаспин е хранителна добавка.

# 497
Бързо оздравяване на болните дечица и мами! ❤️
Аз също мисля че трябва да пуснат децата или онлайн или ваканция. Майка ми е учител и има доста болни, както деца така и колеги. Че то преди нас ни пускаха по това време в грипни ваканции, при по-малко заболели и то от сезонен грип.
Аз искам да попитам момичетата, които бяха с ковид или в момента са - изписаха ли ви нещо кръворазредащо?
На нас не ни изписаха нито ЛЛ, нито АГ на мен, а после близък лекар ми обясни, че е добре да вземем 1 аспирин за ММ, но за мен не смее да каже, предвид ситуацията (а и аз без да ми е изписано от АГ-то няма да взема). Та се зачудих и леко панирах...
За момента го караме леко и се надявам да остане така. ММ имаше в началото 24 ч. температура с болки по тялото и главата и после кашлица и хрема, както до момента. А аз започнах с носа, лека кашлица (които продължават) и една вечер вдигнах температура точно за 30-40 мин и спадна. Какво беше това чудо Grinning нека не се връща!
По време на лечение бях на Клексан 14 дни.
Хубаво е да пиете нещо. Като оздравеете пуснете контролни изследвания - ПКК, СУЕ, ЦРП, Д-димер, Фибриноген.
В момента пия Натаспин Н, предпочетох него пред Аспирин протект.
Имайте предвид, че АГ не са наясно с всичко.
На мен самото лечение ми беше назначено от пулмолог.  След като оздравях той ми каза, че мога да продължа дори и с Клексана, но предпочетох хранителната добавка.
Задържително е да приемате нещо и сега Simple Smile
Пожелавам ви бързо оздравяване

# 498
По време на ковид, а и дори 6 месеца след оздравяването е препоръчително да се приема нещо кръворазреждащо (аспирин, натаспин и т. Н.). Обаче бременните жени спират този тип медикаменти 35 г. С. Защото като се влезе в 9 месец се очаква, че всеки момент може да роди. При обикновените хора се спира седмица преди някаква интервенция (операция, вадене на зъб). Защото, ако не дай се Боже стане нещо по-трудно се овладява кръвозагубата.

# 499
Аз бях с Ковид няколко месеца преди за забременея. Никой не ми изписа аспирин, но от преболедували болни, които дори бяха на НМХ разбрах, че е хубаво да пия и приемах 2-3 седмици. Повече според мен не е нужно. След това имах перфектни изследвания - всички си беше в норма.

# 500
Аз бях с ковид сега началото на януари, пиех само авиарон, не ми предписа ха нищо за разреждане на  кръвта. И аз бях разтревожена тъй като четох че почти всички пият. Изкарах ковид леко. Вчера бях на консултация и днес пуснах изследвания с бебето всичко е наред, с изследванията също само Фибриноген е малко звишен. Чакам да ми излезе и микробиологията и да ги пратя на аг но някой може ли да каже Фибриноген при реф. Стойности 3.50 моя е 3.61. Предполагам че няма от какво да се притеснявам но все пак

# 501
Нас ни изписаха с малкия, но се чудя дали да не започна авирон вкъщи, защото там беше пълно с вируси, ковиди, грипове и ме е страх. АГ каза питай личната, а на личната съм и сърдита, защото ме убеждаваше, че детето е добре и не разбра какво му е. На своя глава отидох в болница и хоп детето с пневмония. Бихте ли ме посъветвал нещо?

# 502
  • София
Здраве за болните дечица и мами. Щерката вече е онлайн от днес, много болни учители имало и нямало кой да ги замести. Ей така от вчера 15ч за днес. Понякога си мисля, че директорите си мислят, че всички родители не ходят на работа и могат по всяко време да си останат вкъщи...
Вчера бях за второ мнение относно 3 степен плацента, та докторката много ме успокои, щом водите са в норма всичко е наред. Измери го и се оказа, че не изостава изобщо, а си е в седмицата която трябва една идея по-голям. Вярно е, че и не всеки ехограф мери еднакво, но като чуеш че изостава и се почват едни мисли... Изписа ми протеин, натаспин и още магнезий. Оределено реших при нея да раждам. В петък и понеделник ме праща на запис на тонове, докато предишната изобщо не спомена да ходя на запис. Нещо много ме претупва така го усещам,все едно не и се занимава с мен. Следващия път ще си поискам всички документи под претекст, че ако тръгне по рано да са си в мен.

# 503
Благодаря ви момичета! Както винаги сте много полезни. Heart
Говорих с АГ-то все пак и ми каза, че не е необходимо да пия кръворазредащо. След като изляза от карантина ще ми пуснат изследвания. Надявам се всичко мине наред!

MG1722, аз пия биозин мама и имунактив денк. Двете са имуностимуланти, изписани от АГ-то.

# 504
tinkata123 Този фибриноген, изобщо не е притеснителен. След 28гс стойносто до 6 са нормални, стига да няма други отклонения в кръвната картина или активно заболяване.

# 505
Момичета много съм разтроена днес…. По цял ден по новините слушам за Ковид и постоянно повтарят за болни деца( сигурна съм,че нещата са преувеличени заради дртските ваксини) и много се плаша и депресирам. Вчера ММ ми забрани да излизам от вкъщи което още толкова ме филмира и се събудих с херпес на устните от притеснения.
Пожелавам на всички мами и дечица да се оправят бързо и да бъдат здрави!
Ще пъбликувам една красота което моя приятелка е направила за подарък в родилно отделение и ми стана много мило, дано ви хареса

# 506
  • Враца
И моят мъж от днес е с положителен тест за Ковид! Да видим дали антителата, които имам ще ме опазят. Опитвам да се свържа с ЛЛ да го питам дали да приемам нещо превантивно, но за сега без успех...
Чета, че доста бременни момичета са изкарали Ковид и леко се успокоявам, въпреки, че да си призная съм си притеснена.

# 507
Neda, спри да слушаш новини и да гледаш за ковид! Ако си на работа, ангажирай се с работа, ако си вкъщи подреждай неща за бебето, разглеждай си разни неща или се занимавай с нещо приятно.

Иначе обстановката е притеснителна и за съжаление не е съвсем преувеличена, но ако постоянно слушаш за това по цял ден си е тормоз, така че намери начин да се разсееш Simple Smile

На болните мами и дечица, да минава леко и бързо възстановяване!

# 508
Че има много болни има. Ама Ковид ли е, сезон грип ли е или смесица не се знае със сигурност, но се спекулира много. Ти в тива време (топло, а не нормална зима) е съвсем нормално да върлуват всякакви болести.
MG1722, аз също се чудя за авирона. Пие и биозин мама. Даже от няколко седмици и по 2 на ден. Ама тази хрема не минава, детето дето е болно и деъо все съм по болници и поликлиники, та доста се зачудих и аз за авирона. Чудя се и с кого (личната или аг) да се консултирам или направо да го попвам. Що бременни го пиха. А и не е антибиотик. Надявам се само да помогне. Пиши, ако се чуеш с някои лекар, моля. Иначе много се радвам, че вече сте у дома с детето.

# 509
Днес бях на преглед и абсолютно същото нещо ми каза лекаря ми.Аз пих Натаспин 2х1 и аспирин протект х1 вечер от първия ден на положителния тест.От първото изпих 2 кутии и каза да го спирам (беше около Нова година) , а аспирина да го пия до края на 35г.с.Вируса го карах началото на декември ,без прием на АБ и съвсем леко.

Днес си взех и 45 дневния болничен 😊
Обратното броене започна 😁

По време на ковид, а и дори 6 месеца след оздравяването е препоръчително да се приема нещо кръворазреждащо (аспирин, натаспин и т. Н.). Обаче бременните жени спират този тип медикаменти 35 г. С. Защото като се влезе в 9 месец се очаква, че всеки момент може да роди. При обикновените хора се спира седмица преди някаква интервенция (операция, вадене на зъб). Защото, ако не дай се Боже стане нещо по-трудно се овладява кръвозагубата.

Общи условия

Активация на акаунт