Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 779
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви.
И аз няма да взимам много, особено в началото. Колебаех се за размер, тъй като моя близка ми каза, че е носила 0, а бебето се роди към 3100.

Моето също носеше размер 0, но те са за много малки бебета до недоносени. Моя син се роди 3000гр и спадна до 2400. По- добре си вземи 1ца. Ще му е до мишничките 2-3 дни, после ще са му супер.
При нас има магазини, които дават и на бройка. Питай приятелките. Може и при теб да има.

# 556
Да, май ще взема 1-ца, ако нещо се наложи ще ме донесат и 0.

Още един въпрос имам за изписвавето. Смятам да облека бебето с боди, блузка, ританки, но какво да му сложа отгоре ? Изглеждат ми тънички, а ще е студено. Имам и бебе порт, под него трябва ли да има нещо върху дрешките ?

# 557
  • София
Аз поръчах 1 и 2 малки пакети. За бельо още не съм измислила с какво ще ми е най-удобно. На канпол имат еднократни пакети за родилки и много се чудя за такъв.
https://e-shop.izamama.com/product/10752/komplekt-za-rodilki-lwb4.html

# 558
Аз взех 100бр 1ца премиум кеър 2-5кг също и 2ка взех, кошара имам и дървена и сгъваема на 2 нива Simple Smile не съм взела обиколник, казват че са опасни, а и до 6м те дори не се въртят и обиколника е само за нас . Аз имам и пелена тип одеалце към дрешките и ще взема плюшено одеалце. 
Гащи аз взех едни от лидл за брвменни от този тип
Като само са 3бр и бяха 12лв
 Тези са от другата седмица.  Удобни са хаха макар и ужасни Joy имам и еднократни на Канпол за всеки случай. Купих и превръзки за родилки... ама се чудя да си взема едни пакет нощни.

# 559
Който и да питам ми казва, че тези еднократни гащи не били никак удобни.
Аз си взех един пакет превръзки за родилки, ще си взема и нощни.

# 560
Да, май ще взема 1-ца, ако нещо се наложи ще ме донесат и 0.

Още един въпрос имам за изписвавето. Смятам да облека бебето с боди, блузка, ританки, но какво да му сложа отгоре ? Изглеждат ми тънички, а ще е студено. Имам и бебе порт, под него трябва ли да има нещо върху дрешките ?
С първото дете бях избрала боди ританки шапка ръкавички и отгоре плюшен комплект,одеало плюшено но тънко. Това беше, но аз бях с кожено яке значи е било топъл ден. Сега избрах този комплект от hm а под него ромпър или боди и ританки, но с ромпърчето ще е по лесно, шапка ръкавички и порт бебе което е плътно като олекотена завивка, ще взема и едно много тънко плюшено одеало. Ще го сложа под порт бебето ако ми се стори, че бебчо плува вътре, защото е добре да му е пристегнато(плътничко) иначе знам, че за тези сезони трябва да са 2 "ката дрехи" общо взето спазвам този принцип с нашите дрехи "ако възрастния е с една блуза, бебето е с две за зимата, лятото бебето с една дреха по малко от възрастните или по тънка"

# 561
Аз си ползвах еднократните гащи и си ми бяха удобни. Широчки, олекотени и с нестягащи за мен ластици.
Използвах ги с лигнин, защото първия ден след раждането често сменях лигнина, а ако залепвах превръзка трябваше и гащите да хвърля. Исках да ги ползвам до вечерната смяна при баня. Очаквах, че ще "реките" ще текат 3-4 дни и мислех, че няма да ми стигне всичкото бельо, което имах. (Нямаше и кой да ми идва на свиждане.)
Нещата се промениха при мен до нормален цикъл и преминах на моето бельо с превръзки.

И да допиша предния пост. Като се роди бебето, е нормално да свали едни 10% от теглото си при адаптацията. Ако свали повече, някъде има причина. Вкъщи също е възможно малко да свали за ден-два, но не рязко. После си качват тегло.

Баткото е роден на 14.02. и го облякох така както Ели е описала, но ние сме "ветровития" град и при нас си е студено.

# 562
Момичета, знаете ли защо е силно вероятно изгладена бяла дреха, като я прибереш след време да е пожълтяла... От бебешките дрешки на сина ми имам късмета да няма пожълтели, но може би защото накрая вече не гладех или ако гладех нещо смачкано го правех точно преди обличане. Има едно светло синьо чаршафче цялото е станало на жълти петна и не успя да се изпере. Идеята ми е, че искам да си стегна багажчето въпреки, че е рано. Съответно няма опасност изгладения бебешки комплект да пожълтее нали. Предполагам трябва повече време.

# 563
От приятелка знам,че дрехите пожълтявали, ако се сгънат и приберат още топли след сухилня или гладене и също ако дълго време седят по кашони или пликове . 

Момичета, знаете ли защо е силно вероятно изгладена бяла дреха, като я прибереш след време да е пожълтяла... От бебешките дрешки на сина ми имам късмета да няма пожълтели, но може би защото накрая вече не гладех или ако гладех нещо смачкано го правех точно преди обличане. Има едно светло синьо чаршафче цялото е станало на жълти петна и не успя да се изпере. Идеята ми е, че искам да си стегна багажчето въпреки, че е рано. Съответно няма опасност изгладения бебешки комплект да пожълтее нали. Предполагам трябва повече време.

# 564
  • София
Пожълтяват от гладенето. Ако ще пазите дрехи, само изпрани с прах без омекотители без гладене. Изсъхват и прибирате във вакумни торби без въздух. 😉

# 565
От гладенето. Свекърва ми така беше прибрала на баткото изгладени дрехи и бяха пожълтяли. Тези, които аз си бях прибирала, не бяха гладени и нищо им няма. Жълтите не успяхме да изперем и изхвърлихме, за щастие не бяха много, тъй като повечето дрешки си бяха при мен.

# 566
От Памперсите премиум взех размер 1 и 2 от намалението в софармаси. Размер 0 дори не знаех че има 😁 Но са големи пакети, видях че продават и някакви малки по 20-ина бройки и мисля да взема такъв за родилното. Дълбоки памучни гащи взех от Уайклики намалени и доста удобни, от щанда за бременни. Но ще взема и един пакет еднократни от аптеката тъй като нямам представа кои ще ми свършат по-добра работа.

# 567
И аз имах няколко пожълтели, до патешко жълто. Мислех, че е за дето е връщано мляко, защото все около вратлето са пожълтели.
Вакуумните торби с времето се отпускат, въпреки че и аз много ги ползвам. Явно съм изгладила дрехите и съм ги прибрала, но като беше новородено 50ти и 56ти размер си ги гладих. След това - не.😀

# 568
Аз имам същото бельо от лидъл, което Миленка е споделила в предните коментари. Даже искам да ви кажа, че по принцип си го нося Joy Много ми е удобно, лек и приятен памук, никъде не ме прищъпва, изобщо за мен си е супер и без да съм бременна Simple Smile Отделно си поръчах еднократни бикини и превръзки за бременни. Чудя се единствено дали да не си взема един малък пакет нощни превръзки, дебели за всеки случай.
За легълцето, ние ще сме в началото с кошарка тип next to me. Тези дни даже трябва да я изкарам да видя какво по нея може да се изпере понеже я взехме втора ръка. След това ще преминем на стандартно дървено легло. Него пак го взехме втора ръка, даже жената ми подари един огромен плик с обиколник, одеяло, чаршафи и протектор.
Днес ще ходя в болницата до търся личен док., който има капацитет да поеме бебчо. Буквално ще чукам от врата на врата. Стискайте палци!

# 569
И аз мисля за Памперс 1ца , но имам чуденка Памперс Премиум Кеър или Памперс Пюр протекшън? Ако някоя мама има мнение от опит, бих била благорарна да сподели.
За еднократните гащи на Канпул( май така се чете) аз си взех и добре че, от любопитство отворих едни, за да ви дя все пак какво е това “ еднократни гащи”. Взех си М, защото всичкото ми др бельо е М, ами тези гащи ми станаха, само че само до коленете 😁 тааа, ще ходя и ще си взема не знам XL, ластика им е кофти стегнат и ще видя има и едни като боксерки пак техни, та ще избирам на място, да имам една кутия и пт тях в куфара.Та съвет за тях-внимавайте с номерацията 😁

Общи условия

Активация на акаунт