Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 690
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, не може ли да ви донесат нещата допълнително, вместо да се натоварвате ?
Аз мисля да ми носят вода, храна, ако нещо се сетя и дрехите за изписване.

# 616
Може да носят, но по веднъж на ден. При мен, ако мъжа ми е на работа - ме чака гладен ден.  Единственото, което ми роди главата, е да питам доставки по домовете дали ще дойдат в родилното.

# 617
Точно това се мъча да се сетя, знам, че беше препоръчително водата да е малко шише, за след секцио защото в началото може да има трудност от вдигане на по тежко шише(да те опъват шевовете, да те боли) аз ще нося няколко малки води после може да си ги допълвам от там, не мисля, че ще ми е проблем. За храна и аше захранване, но с кисело мляко ли беше само филийка с нещо ли беше... Трябваше да е меко за да може да има изхождане преди изписването.... Което при мен на чужди места е проблем, едва успях нещо там... За да се води, че няма проблем с червата

# 618
Аз ще раждам секцио в Шейново , а  последно като лежах храната меко казано не ставаше , та ще разчитам на доставка, защото няма кой да ми носи , не съм от София . На всеки етаж има диспенсъри за вода, така че може да се пълнят шишета.
В един уеб Бинар за кърменето гледах ,че след раждане първите 10 дни не трябва да се консумират млечни продукти , за да не развие лактозна непоносимост бебето , ако се кърми .

Може да носят, но по веднъж на ден. При мен, ако мъжа ми е на работа - ме чака гладен ден.  Единственото, което ми роди главата, е да питам доставки по домовете дали ще дойдат в родилното.

# 619
  • София
Това за млечните продукти няма общо с кърменето. От личен опит ще ви кажа, че ако не искате хранителни алергии всичко идва от захранването, не от кърменето.
Пазила съм диета по време на кърмене, но честно казано нямаше ефект. И по едно време ми писна и почнах да ям всичко, вкл. да пия кафе. Всички видове алергени също съм яла, детето ми няма хранителни алергии.
След секцио може да се яде само лека храна, кисело мляко, сухари, бисквити, никакви манджи и тестени изделия. Банани, сокове също не може.

# 620
И аз ще си взема протеинови барчета, обикновени бисквити, солети и стек малки минерални води 500мл  и сламки( водата малка за да не тежи, като се вдига и сламката, за да няма оливане, ако не мога да се изправя напълно първия ден два) - приятелски съвети от вече минали през раждането мами, както секцио, така и нормално раждали.

# 621
Аз след раждането умрях от глад. Не ми стигаше това ядене и това е. Имах шоколад и  1 кг бадеми който изчезна за 2 дни-ядките много засилват кърмата. Сега със сигурност ще се заредя пак с шоколад, ядки, солети и подобни, някакви десертчета.
За кърменето и млечните да спиделя моя опит-хапвах си нормално кис.мляко и сирене,но един ден много ми се доближиха границите на кръвното и цял ден се наливах със солен айрян и на следващия ден малкия целия се изпъпчи с  малки гнойни пъпчици по лицето. Беше на 30 дни. Няма алергии, храненетето трябва да е разнообразно без да се прекалява с нищо

# 622
Това за млечните продукти няма общо с кърменето. От личен опит ще ви кажа, че ако не искате хранителни алергии всичко идва от захранването, не от кърменето.

За това мога да поспоря. Една позната се принуди да премини на диета, защото бебето й имаше лактозна и глутенова непоносимост. Разбра го още на 1вия месец. Бебето повръщаше почти след всяко кърмене. Наложи се да не консумира цели групи храни.

На друга имаше кръв или пяна при изхождане по голяма нужда. Пак не беше захранено. След потупване по рамото от сума и лекари от нашия град, че много се вглъбява, на 5тия месец успя да намери специалист, който правилно й определи диагнозата.

Аз мисля, че просто си има по-чувствителни деца към някои неща. Не зависи и от захранването, а си е до организъм.

# 623

За това мога да поспоря. Една позната се принуди да премини на диета, защото бебето й имаше лактозна и глутенова непоносимост. Разбра го още на 1вия месец. Бебето повръщаше почти след всяко кърмене. Наложи се да не консумира цели групи храни.

На друга имаше кръв или пяна при изхождане по голяма нужда. Пак не беше захранено. След потупване по рамото от сума и лекари от нашия град, че много се вглъбява, на 5тия месец успя да намери специалист, който правилно й определи диагнозата.

Аз мисля, че просто си има по-чувствителни деца към някои неща. Не зависи и от захранването, а си е до организъм.

Сега като чета се сещам,че и моя близка имаше този проблем с кръв в акото при кърмаче, обаче нея я накараха да спре кърменето и минаха на специално АМ заради същата алергия към лактозата

# 624
При нас  в болницата 24 часа след секциото се пие само вода, след това само кисело мляко и на третия ден дават картофено пюре. Като се сетя предния път как умирах от глад и това картофено пюре ми се видя най-вкусното нещо на света.

# 625
На мен при първото секцио, първо ми даваха само вода и то по много мъничко, колкото да си натопя устните. Когато ми дадоха да ям ми казаха кисело мляко, банан, малко бисквити, някаква лека супичка. Задължително ми казаха да пия ябълков сок. И тогава заради белтъка, трябваше да ям извара по 200 гр на ден. Носеха ми храната, защото в болницата беше ужасна, но аз бях толкова притеснена, че нормално ядене имах чак вкъщи като ни изписаха. Тогава не бях яла мнооого часове, на 28.04 сутринта в 7ч бях хапнала малко мляко с бисквити, после ми изтекоха водите, правиха ми клизма, вечерта направиха секциото, на 29.04 ми дадоха само вода да пия и то мъничко и храна видях чак на 30.04 ... 🤦‍♀️
Честно казано тогава даже и за храна не мислех, но си спомням, че като хапнах малко кисело мляко и банан направо ми се разтрепери всичко 😁 и сега няма да е по-различно ... ще е планово секцио и до колкото знам от предишната вечер ти забраняват храната.

# 626
Честно казано и аз след раждането изобщо не бях гладна, предполагам комбинация от адреналина, болките след като ме отпусна упойката, притеснението, че се роди по-рано и липсата на адекватна помощ с кърменето в болницата. Та хапвах оттук-оттам каквото носеха в болницата и каквото беше донесъл мъжа ми, но за нормално хранене нямах желание, чак вкъщи. Сега се надявам да е по-различно.

# 627
Имах шоколад и  1 кг бадеми който изчезна за 2 дни-ядките много засилват кърмата. Сега със сигурност ще се заредя пак с шоколад, ядки, солети и подобни, някакви десертчета.

Предполагам бадемите трябва да са  сурови ,нали?
Печените много ги обичам ама са полезни само за мезе с уискито 😄☺️
Иначе имаме ядки домашни в чували в мазето-бадеми,орехи и лешници. Трябва да си направя един микс и аз за в болницата, не ми е идвало на ум за тях.

За храната в болницата....направо не знам. Аз съм споменавала,че съм много ама МНОГО злояда и карам предимно на суха храна.Веднъж на ден знам ,че дават да се оставя багаж при охраната на входа на болницата (има голям стелаж за целта) Пише се името,отделението,стаята и санитарките ги разнасят по някое време.Ще си взема и аз бисквити, солети,кроасан и шоколад в сака да имам на първо време.

# 628
Не във всички болници е разрешено вече да се внася багаж и храна, заради Ковид. Доста странно ми се струва човек да може да си поръчва за в боницата в тази обстановка. Най-добре проверете, за да няма нови забрани. Аз също съм чувала, че много дами носят протеинови храни и мислех на тях да наблегна.

# 629
В болницата, в която ще раждам пише, че са забранени свижданията. Та не зная дали ще дават да се носи багаж. Даже родили са ми казвали, че от входа си носиш сама багажа. Не пускат никого. Аман от този ковид.
Момичета от вчера имам някак чувството, че корема ми е омекнал. А бебето си е доста активно. Даже за мой "късмет" имам чувството, че се обърна с караката надолу. Гледам да не се филмирам, ама съм на преглед чак на 3.02. Някой с подобна ситуация (с мек корем)?

Общи условия

Активация на акаунт