Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 34 436
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • Враца
Mety, какво усещаш за да мислиш, че се е обърнало с главата надолу?
Аз споделих, че съм в 34та седмица и бебето беше седалищно точно на прегледа, за първи път, миналия беше с главата надолу. Надявам се да е било просто моментно и да се завърти както трябва, защото аз по движенията изобщо не мога да преценя как е разположено.

# 646
Моята беболина е в главично предлежание от 7ми месец мисля към 27-28 седмица. Усещам я как се върти, понякога ме събужда от шутове или подпиране .. гръбчето на прегледите е от дясно при мен а крака и ръце от ляво. А знам къде и е главата когато хълца Simple Smile сега е леко е дясно не е на изходна позиция Joy Joy
Сега съм 34+1. На 28 ще си я видя на доплера и тоновете.
После на 3ти съм на ЖК и вече ще говорим за раждането, защото ще съм в 9ти месец.

Сега се лекувам, че нещо започнах да кашялам отпаднало ми е... и темп малко вдигам... няма да правя тестове, защото с никой не се виждам... и съм си в къщи, а и нямам ковидни симптоми.  Според мен в понеделник много ме надуха на раходката... и от 1 седмица ям сладолед Joy и заспах и отвита оная нощ... та добре се подредих... Нямам болки в мускулите и слабост, имам си обоняние, глава не ме боли носа ми е окей не тече, не е запушен. Пия си чайчета с мед, лукчета и авиронче с биозин мама Simple Smile. Дано мине бързо.

# 647
Mety, какво усещаш за да мислиш, че се е обърнало с главата надолу?
Аз споделих, че съм в 34та седмица и бебето беше седалищно точно на прегледа, за първи път, миналия беше с главата надолу. Надявам се да е било просто моментно и да се завърти както трябва, защото аз по движенията изобщо не мога да преценя как е разположено.
Не съм сигурна, че се е обърнала, само предполагам. Вчера имах много силни движения и то около пъпа от двете страни. А днес ниско долу са по-силни побутванията от преди. Та така си въобразявам. Дано да греша.
Има няколко упражнения за обръщане на бебето:
https://www.youtube.com/watch?v=s-szODdpg8A
https://www.youtube.com/watch?v=DbAQzuw0kS8

Сетих се нещо важно, поне за мен. При предното раждане принципно бързо се изправих, но имах леко придутпване, което мина мног бързо с вълшебните свещичкиПрофенит. В някои болници дават, но не струван много и аз мисля да се подсигуря в багажа с една опаковка.

# 648
Момичета, забравила съм за спирта, но мисля, че беше 90% преди да е паднало пъпчето и 70% след? Разреждаше ли се този от 90%, май не?

# 649
Да, такъв е спирта и не се разрежда. Аз не помня да съм. 💖

# 650
И моето бебе е главично от известно време. Моето е с гръб отдясно и ръце и крака отляво, съответно все там ме удря и рита. Главата му е започнала да слиза и се напипва много лесно. Също и като хълца се усеща от къде идва. С дупето понякога ми удря силно под ребрата, чак въздуха ми изкарва. Аз съм 34+5, но бебо е голям и вече мисля, че искам в началото до средата на февруари да раждам. Днес е малко по-муден, пък хълца за трети път в момента и ми драска с ръка нещо в ляво, което е малко неприятно.
От въпросните свещички съм си взела, въпреки че би трябвало да дават в болницата, но пък реших да се застраховам ако ми се правят на интересни.
Ако разредиш 95% спирт, може да получиш 70%  или по-малко и тогава какъв е смисъла от това, че е бил 95% в началото? Трябва да е силен, за да изсушава пъпчето, особено ако го намокрим с вода при къпане.

# 651
Там където се усеща хълцането не трябва ли да е коремчето? Хълцането е съкращение на диафрагмата и реално се мърда гръдния кош. На последния преглед, когато док му гледа корема запомних горе-долу къде замерва и беше там където хълца. Но може и да бъркам.

Миленка, да не те плаша, ама и ние така - с никой не се виждаме и хоп ковид. Имаме си вкус и обоняние за сега, болки не сме имали. Аз се шегувам, че го пускат по водосточните тръби вече....

# 652
Какво се усеща, когато хълца ?
Аз изобщо не мога да се ориентирам по движенията какво прави и кое къде му е 😁

# 653
  • София
Аз като бях на ФМ го видях да хълца и по същия начин го усещах там, където е коремчето.
SunshineP Различава се, защото движенията са по-слаби, с еднакъв ритъм и на едно и също място. Усещаш туп-интервал-туп-интервал-туп.. и т.н.

# 654
Там където се усеща хълцането не трябва ли да е коремчето? Хълцането е съкращение на диафрагмата и реално се мърда гръдния кош. На последния преглед, когато док му гледа корема запомних горе-долу къде замерва и беше там където хълца. Но може и да бъркам.

Миленка, да не те плаша, ама и ние така - с никой не се виждаме и хоп ковид. Имаме си вкус и обоняние за сега, болки не сме имали. Аз се шегувам, че го пускат по водосточните тръби вече....

Ами и аз вече се чудя да си взимам ли тест..  щото на много хора им излизат отрицателни по 2 -3 теста и чак на 5-7 ден положителен... а да давам пари за тестове само, нз... просто сега няма нищо общо с боледуването ми от Ковид... някак като ларингит го усещам... ама не съм лекар. А не искам и да ходя при ЛЛ там се чака с часове. Какво ще ме посъветвате?

# 655

Още малко и ще бъде облечено🙂

# 656

Ами и аз вече се чудя да си взимам ли тест..  щото на много хора им излизат отрицателни по 2 -3 теста и чак на 5-7 ден положителен... а да давам пари за тестове само, нз... просто сега няма нищо общо с боледуването ми от Ковид... някак като ларингит го усещам... ама не съм лекар. А не искам и да ходя при ЛЛ там се чака с часове. Какво ще ме посъветвате?
ММ вдигна температура миналата сряда. Четвъртък сутринта направихме антигенни в лаборатория и бяха отрицателни. В събота само той си направи домашен и беше положителен. В понеделник вече звъннахме за направление за ПСР. Така че е хубаво да се изчака 1-2 дни от първия симптом за антигенен/домашен. Може първо да направиш домашен, ако се чувстваш уверена да го направиш сама. ЛЛ ни каза, че за ПСР трябва да минат 4-5 дни, за да отчете. Ако скоро си боледувала, се съмнявам да е това.  Братовчедка ми го кара в момента втори път, разликата е 1 година между двете боледувания.
Недей да ходиш на място, ако можеш се обади по телефона да ти каже какво да си вземеш и ако трябва да ти даде електронно направление за тест. Не е правилно без преглед, но има голям шанс да ти се скара че с такива симптоми отиваш.

Мен пак ме мъчи зъба, та чак до ухото.

И аз така усещам хълцането - лекичко, ритмично тупкане. Случва се да хълца и да се мърда 😀
Да ви кажа изобщо не мога да разбера какво напипвам... 😅

# 657
  • София
Момичета не знам дали не е обсъждано вече, но на какъв прах и омекотител се спряхте ? Четох, че фрош е хубав , и трябва да е течен и до там 😅

# 658
Тео бебе

# 659
Значи ще изчакам понеделник, да видим как ще съм.  На Мм му няма нищо, поне за сега Simple Smile Ако има нещо един домашен тест и тогава ще звъня на ЛЛ. Тя и без тва е плашлива и като кажа какво ми е ще иска АБ да включи... а аз искам да си го спестя ако мога.

Бейби, аз съм взела на Персил бебе, омекотител не се препоръчва за бебешки дрешки. По натам мисля да взема ДМския за чувствителна кожа.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 20:36 от Milena Stoyanova Ju 638393

Общи условия

Активация на акаунт