Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 34 432
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Там където се усеща хълцането не трябва ли да е коремчето? Хълцането е съкращение на диафрагмата и реално се мърда гръдния кош. На последния преглед, когато док му гледа корема запомних горе-долу къде замерва и беше там където хълца. Но може и да бъркам.

Миленка, да не те плаша, ама и ние така - с никой не се виждаме и хоп ковид. Имаме си вкус и обоняние за сега, болки не сме имали. Аз се шегувам, че го пускат по водосточните тръби вече....

Ами и аз вече се чудя да си взимам ли тест..  щото на много хора им излизат отрицателни по 2 -3 теста и чак на 5-7 ден положителен... а да давам пари за тестове само, нз... просто сега няма нищо общо с боледуването ми от Ковид... някак като ларингит го усещам... ама не съм лекар. А не искам и да ходя при ЛЛ там се чака с часове. Какво ще ме посъветвате?
Някой спомена, че  омикрон удрял на ларингит, но не знам, ако не ходите никъде и се чустваш добре не бързай. Реално предстоят събота и неделя пък ако усетиш, че не е просто настинка ще направите тестове за да знаете да пазите другите...
Bubbles какво ти е на зъбчето, усещам и аз мъдрец, че ме боли. Забавих приема на флуорин а знам, че е супер препоръчително за бременни. Нямаше вчера в аптеката. Утре ще търся да изпия една опаковка...

# 661
Там където се усеща хълцането не трябва ли да е коремчето? Хълцането е съкращение на диафрагмата и реално се мърда гръдния кош. На последния преглед, когато док му гледа корема запомних горе-долу къде замерва и беше там където хълца. Но може и да бъркам.

Миленка, да не те плаша, ама и ние така - с никой не се виждаме и хоп ковид. Имаме си вкус и обоняние за сега, болки не сме имали. Аз се шегувам, че го пускат по водосточните тръби вече....

Ами и аз вече се чудя да си взимам ли тест..  щото на много хора им излизат отрицателни по 2 -3 теста и чак на 5-7 ден положителен... а да давам пари за тестове само, нз... просто сега няма нищо общо с боледуването ми от Ковид... някак като ларингит го усещам... ама не съм лекар. А не искам и да ходя при ЛЛ там се чака с часове. Какво ще ме посъветвате?
Някой спомена, че  омикрон удрял на ларингит, но не знам, ако не ходите никъде и се чустваш добре не бързай. Реално предстоят събота и неделя пък ако усетиш, че не е просто настинка ще направите тестове за да знаете да пазите другите...
Bubbles какво ти е на зъбчето, усещам и аз мъдрец, че ме боли. Забавих приема на флуорин а знам, че е супер препоръчително за бременни. Нямаше вчера в аптеката. Утре ще търся да изпия една опаковка...

Ели никъде не излизам Sad ММ пазарува, аз съм казала и на познатите и на майка ми че няма да се виждаме поне 1 седмица. В понеделник направих дълга разходка от Плиска до Полиграфическия комбинат с блузка и пролетно яке... и пак до Плиска абе едни 10000 крачки (уж грееше слънце, ама се оказа бая духовито) после изпих и една оранжада... та май сама си го причиних и вечерта един сладолед и така 5 дни си ядях сладолед. За това изчаквам да видя ще има ли подобрение или ще се влошавам и ще преценя, че тоз Омикрон явно наистина е във водата... излизането ми до сега беше до магазина пред блока за хляб...и на разходка, когато времето позволява.

# 662
До сега 15тина мои познати с Ковид със симптоми-хрема, леки болки в гърлото, може болки по мукулите и температура 37,5-38 за 4-7 дни, нямат загуба на вкус и мирис, положителен тест на 3-6 ден след предполагаемия контакт или първи симптоми. Поне минава по- леко този вариант, към момента де 🙂

# 663
За облекчаване на болката от зъб много добре действа клеева тинктура (прополис) По 1-2 капчици върху зъбчето или с тапмпонче се напоява и се маже венеца.Аз понеже винаги си го имам в аптечката и ни е спасявало не веднъж.
Дано да минава бързо.

Миленка,дано не е Ковид, но доколкото помня го беше карала преди да забременееш. Хубаво е да се провери ,защото е минало време.А относно това ,че не излизаш не е гаранция. Моята баба беше трудно подвижна,много я пазихме!Всичко си имаше като продукти,само съсед носеше пресен хляб през ден и го подаваше през оградата.Той я зарази.
Не знам от опаковката ли?!Така че никой не е застрахован, дори и да не излиза и да няма контакти.
Стискам палци да не е такова!Ама и да е,все пак ти си си взела достатъчно мерки.И това ще мине ❤

# 664
Бях аз на консултация. Бебчо си е все така седалищно 😁 върви добре, всичко е наред, обаче тъй като говорихме за доста неща и лекаря забрави да ми каже колко тежи, а и аз забравих да попитам. Показа ми личицето му на 4D и все едно видях образа на големия ми син 🥰
Баткото пък е нещо болничък с лека температура, водих го на лекар и има само леко зачервено гърло. Честно казано и мен леко ме наболява гърлото.
За гърдата лекаря каза, че било някакъв вид мастопатия и заради високия пролактин се е увеличила.
След 2 седмици ще ми даде документите за да отида и да си запазя дата за секциото. Във вторник пък ще ходя на изследвания в болницата и да ми напишат 45 дневния болничен, който започва от утре.

# 665
Иии както казах, че си имаме вкус и обоняние, така на вечеря осъзнах че не усещам какво ям. Grinning Мириса е много, много, много слаб - едва долових аромата на омекотителя от бутилката... Grinning И ММ е така.

Ели, дълга история... Мъдрец е и при мен. Накратко - с кариес, пулпит. Не искам да рискувам сега да го вадя, че е е горен. Ще търпя още малко. Зъболекаря го затвори с лекарство, уж да издържи, ама пак наболва от време на време. Angry За флоурина и зъболекаря ми спомена.

Ред, мерси за съвета, ще пробвам!

Танче, бързо оздравяване на детенце!

# 666
  • София
Безсъние + киселини = любима комбинация 😒

Не знам при вас как е, но на мен киселините са ми само като легна на страни и то не всяка вечер. Бебока се мърда, прави кълба вътре, дори някои са леко болезнени.

Бързо оздравяване на болните 🍀

# 667
😂😂😂 И аз смуча и седя в леглото като кукувица. Сина ми спи и се мята като риба на сухо... Дълга нощ ще е.

Прах за пране - Ариел бебе

# 668
  • sofia
И аз се събудих.

Аз имах проблеминс един зъб и много ми помогна Апис мелифика. 3-4 пъти по 4-5 гранули - препоръчвам го

https://apteka.framar.bg/30001427/апис-мелифика-15-сн

# 669
Еййй каква групичка сте заформили, хайде добро утро и от мен 🤣 Тази вечер като по-чудо нямам киселини, но пък ме мъчи безсъние. Вече със сигурност няма да мога да заспя, така че след малко ставам поне закуска да направя. Баткото от вчера спи при баща си, пък аз вече съм в детската. Така или иначе като се роди бебка ще съм тук с нея. Така поне те ще могат да се наспиват вечер, без да ги будим 😁

# 670
Момичета, ново 20 DisappointedDisappointed Relieved… Бельото ми мокрее и не знам дали не са води… Всичко започна след по-сериозно изкашляне… Беболина не е много активна (усещам я, но доста по-слабо от вчера…може и да се филмирам), а коремчето го чувствам твърдо, имам и леки и непостоянни болки ниско…
Лошото е, че съм с + ПСР и не знам към кого да се обърна. Чакам да стане по разумен час и да почна да "тормозя" АГ.
Къде да отида при нужда…?
Направо съм ужасена. Стискайте палци, да устискаме още… Hands Pray

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 05:25 от Novache21

# 671
Новаче, как си? Ако стане напечено звънни на 112.

# 672
Novache, да те успокоя, теърде вероятно е да е урина. Аз имах упорита кашлица и когато кашлях всичко ставаше мокро. АГ каза, че в този период на бременността и с второ мускулите отслабвали и било нормално. Каза да сложа нормална превръзка и ако при изкашляне не се задържа в нея, а изтича извън, да ходя да ме види. Също каза, че води са, ако източат в спокойно положеное, примерно легнало, седнало. Ако е само когато кашлям, по-вероятно не са. Каза, че има домашни тестове за изтичане на околоплодни води, но аз обиколих 5 аптеки наоколо и никъде не намерих, явно не се търси и не доставят. Също за периода на кашлицата ми увеличи магнезия и каза да не пропускам. След 2-3 дни и без това имах преглед и отидох да ме види, всичко беше наред.
Все пак тъй като няма как да знаеш какво е и знам колко си притеснена, а префполагм и бебче по-малко се движи (и при мен беше така, доакато бях с кашлица), звънкай на АГ нищо че е рано, той ще ти каже какво мисли и дали може да те прегледа или да те насочи някъде. В Майчин дом знам, че има ковид отделение за бременни и е възможно там да могат да те прегледат. На 112 се съмнявам да са адекватни освен да те панират допълнително, но може и да опиташ, ако никой друг не вдига. Пробвай първо на АГ дори и да е рано и второ пробвай с Майчин дом да се свържеш, ако се наложи, а може и АГ да ти каже къде.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 06:43 от Анонимен

# 673
Това с мокрото бельо и на мен ми се случваше, но след кихане( защото не съм кашляла)И на мен Аг ми каза за ежедневни превръзки, хем ако има някаква промяна в цвета на каквото и да е-лесно ще я отчета.
Иначе Novache , момичетата са прави свържи се с Аг и му обясни, стискам палци всичко да е от кашлицата, защото няма много много как да се стискаме вече в крайните месеци и са си неприятни , но нормални неща.

# 674
Аз имам предвид нормална превръзка, не ежедневна, при мен ежедневната нищо не задържаше при положение, че от кашлица бях на път да си "изкашлям дроба" и 1 път повърнах...Кофти опит, ама това  беше положението, бременна и болна Sad

Общи условия

Активация на акаунт