Голямата тема за малките масла - 24

• 39 766
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала тук. Малко бях занемарила използването на масла, но сега, с настъпване на студовете, възнамерявам да съм по - редовна.
Появиха ми се няколко малки кафяви петна на едната ръка( старост - нерадост) и събрах няколко рецепти, които ще споделя, ако на някого е интересно.
В една от тях има масло от сандалово дърво, имате ли някаква идея кое да ползвам от предлаганите в България?
едната смеска:
5 к. тамян
6 к. гераниево масло
6 к. лимон( парно дестилирано, а не пресовано)
В 30 мл. смес от 1:1шипково, арган или сусам с облепихово масло.

Второто е:
3к. куркума
4к. санталово дърво
3к. семена от морков
8к. сладък портокал
В 30мл. 1:1 шипково със сусамово.
Престояват 12 - 24 часа и се ползват по 4 до 8 капки на мазане, подходящи са и за лице.
С цитрусите трябва да се внимава, защото са фоточувствителни. Съответно се препоръчва излагане на слънце след 12часа. Аз бих добавила и слънцезащита на ръцете, независимо, че слънцето е слабо.

# 151
  • Варна
Първият микс ми звучи повече от добре. Ползвам подобна смес,но не е с лимон,а с лимонена трева/маточина/ и базовите са без шипковото.

# 152
Здравейте момичета, бих се радвала вещите от вас да дадат едно рамо със съвет.
Ползвам масла от скоро, като в момента основно масло от нар  в дните, в които не мажа стандартна козметика. Харесва ми как се отразява на лицето ми.
В момента съм замислила да си забъркам комбинация от няколко: арганово, бадемово, шипково, зърнастец, нар, и овес. Искам да добавя етерични тамян и морков. Трябва ли общата концентрация на ЕМ да е 1%, и има ли някои от изброените, които така да се каже не си пасват?
Ще се радвам и ако ми предложите влагозадържаща алтернатива на шеа, защото кожата ми хич не се разбира с него, или поне аз все още не съм уцелила дозата.

# 153
  • София
@Cygnus_i
1. Не знам с какъв тип кожа си, но не бих ползвала такава комбинация от базови масла. Например аргановото го препоръчват обикновено за коса. Може да има негови фенове за лице, но  аз бих пропуснала. Ако те кефи от нар, остани с него. Или открадни идея за масло от скъпарските марки. Обикновено маслата се предлагат като серуми.
2. За задържане на хидратацията ти трябва нещо като емулсия, тоест крем. Аз бих подсилила с етерични масла някой крем за лице, който ми харесва.
3. Аз не гледам проценти, по-скоро се съобразявам броя капки ЕМ на 10мл флакон да са ок. За възрастен се падат 10 капки на 10мл. И отново правилото е доста генерално. Има ЕМ, които могат и нерязредени да се ползват, например тамян.
За всеки случай преди да мажеш на лицето направи тест на сгъвката на ръката за поносимост.

Примерен списък на подходящи ЕМ:
Скрит текст:

# 154
  • Варна
Cygnus_i подкрепям казаното от @Cygnus_i Heart. Твоят микс базови с кеф бих го намазала на скалпа си. Всъщност го правя редовно де Grinning. Наясно си,че маслата сами по себе си не хидратират. Те са подхранващата част на всеки продукт.
 Чисти масла не мажа по лицето си отдавна,но с кеф обогатявам готови кремове с етерични....че и с базови .

# 155
Благодаря момичета. Този микс( с малко разлики) е “вдъхновен” от едно масло за лице, което получих като подарък от една приятелка, на което цената е около 80 евро за 30 мл.
Учудващо за мен добре ми се отразяваше на кожата(видимо добре на сутринта)в дните без ретинол, и затова реших да си забъркам нещо.
Разликата е, че там вместо масло от овес има масло от чия(което не харесвам), и има етерично лавандула(която не понасям) и не ми се купува шишенце за 5 капки,които бих ползвала.

# 156
Благодаря момичета. Този микс( с малко разлики) е “вдъхновен” от едно масло за лице, което получих като подарък от една приятелка, на което цената е около 80 евро за 30 мл.
Учудващо за мен добре ми се отразяваше на кожата(видимо добре на сутринта)в дните без ретинол, и затова реших да си забъркам нещо.
Разликата е, че там вместо масло от овес има масло от чия(което не харесвам), и има етерично лавандула(която не понасям) и не ми се купува шишенце за 5 капки,които бих ползвала.

Може ли да снимаш състава на това масло подарък от приятелка?

Аз си направих в неделя бленд от масла авокадо+арган+ ЕМ тамян, безсмъртниче, гераниум за измиване 1ва стъпка.
Направих и серум , който е сходен но базовите са авокадо и шипково масло. Останах много учудена колко леко и ефирно е шипковото масло.

# 157

Това е състава. Марката е Naked &Thriving.

# 158
Ихаа, на каква интересна тема попаднах! Веднага бързам да се запиша и ще следя с голям интерес! Heart Eyes
Също така да ви споделя и аз от къде се сдобивам с базови и етерични масла: https://zelen.bg/category/bazovi-i-eterichni-masla

# 159
  • Пазарджик
Привет момичета. Обмисля да си взема дифузерите на Levoit. Имате ли мнения за тях? Сега за зимните месеци какво бихте препоръчали да слагам. Имам дете на 5 и тези вируси и настинки ни побъркват.

# 160
  • София
Levoit имат овлажнители. Те са и арома дифузери. Разликата с обикновения дифузер е в количеството вода, което изпаряват. Нямам опит с такова устройство.
Добре е маслата да са съобразени със състоянието на детенце - препоръчват различни комбинации при кашлица, запушен нос и т.н. Ако трябва да избера няколко основни масла ще взема цитрус (лимон, лайм или портокал), тамян, лавандула, някое дървесно (ела, бор, кипарис), задължително чаено дърво, мента.

# 161
  • Пазарджик
А кое е по- добре да се използва. Само дифузер или и овлажнител? За запушен нос какво бихте препоръчали?

# 162
  • Варна
Дифузерът го пускам всяка вечер аз като сменям маслата според настроението. Задължително Лавандула. Трепе бацилите и е подходяща и за малчовци. Може мента,евкалипт и разните блендове специално за респираторни проблеми.

# 163
Здравейте, любителки на маслата! Напоследък косата ми създава проблеми - започна да капе. Реших да почерпя знания и опит от вас и прочетох доста от мненията в тази тема. Купих си масло от нийм, розмарин и кокосово. Ще започна да си правя маски и се надявам на добър резултат.

# 164
Моля ви, препоръчайте ми някой по-мощен и качествен дифузер? Стаята ми е по-голяма( около 30 кв м ) и затова ми трябва нещо, което да се усеща.
 А има ли дифузер без смяна на филтри? Никога не съм купувала и затова такива лаишки въпроси Blush

Общи условия

Активация на акаунт