Голямата тема за малките масла - 24

• 39 762
  • 367
  •   1
Отговори
# 165
Нийм при мен даде много добър ефект за кожата навремето ✌ логично е и за косата да помогне 🍀
Дифузер никога не съм ползвала, но си паля свещичка под арома лампа и цялата къща ухае 🌺

# 166
  • Варна
Моят дифузер е без филтри. Съвсем глупав тоя със солната лампа на Лидл. Супер си е https://www.lidl.sk/assets/9a577671a2cb7c0ec65462742f12e534.jpeg

# 167
  • София
Дифузерите имат скорост на изпарение. Аз си взех два - един от алиекспрес и друг от Мохана(не е този моят, но го давам защото е най-мощен https://mohana.bg/product/aroma-difuzeri ). На този от алито няма параметри, на другият са 45мл/ч. На мен ми е ок, но имай предвид, че аромата ще зависи и от качеството на маслата, пък и някои етерични масла са много по-силни - например 5к лавандула срещу 5 капки камфил.

Не е добре да се ползва загряване на маслата, отделят се някакви не хубави субстанции. Дълги години и аз така загрявах етерични масла в купичка с вода над свещичка.

# 168
Не се бях замисляла за изпаренията, а аз даже дишах лавандула, евкалипт и мента, като бях болна...

# 169
  • Варна
Не е проблем,че си ги вдишвала. И аз се надвесвам над дифузера понякога когато съм с главоболие или запушен нос.... Преди да станат масови дифузерите години наред съм ползвала аромалампа,а тя си е точно загряване на масла на водна баня. Масово ароматерапевтите препоръчват инхалации с масла в гореща вода.

# 170
  • София
За съжаление няма достатъчно проучвания за влиянието на етеричните масла при нагряване. Тъй като аз търся терапевтичните им свойства, не само ароматните, то нагряването им съм го изключила като опция. Чувала съм съвети от ароматерапевти да не ползвам аромалампа, защото етеричните масла излъчват опасни вещества при нагряване.

# 171
Предполагам зависи и от маслата, да са изцяло натурални, защото има много смесени със синтетика масла... аз мислих, че това са лечебни практики от едно време, дори в аюрведа се комбинират, за да се допълват или неутрализират по определени свойства, и се прилагат и в дифузер освен в масаж или вана

# 172
Дифузирането на масла в аромалампа, дифузер, слагането им във вана и т.н са един от най - безопасните начини за използването им, доколкото знам.
Разбира се, в съответна концентрация, а при алергии, бременност, малки деца и домашни животни употребата им въобще не се препоръчва.
На моето куче му сълзят очите от дифузера, дори от две - три капки и го ползвам вече само в спалнята, а на приятелка нито котките, нито кучето реагират.

# 173
  • София
Има масла подходящи и при бременни и малки деца, отделно има също за домашни любимци.
Като най-безопасно е дифузиране в ултразвиков дифузер, следва атопична употреба в подходящо разреждане ( разреждане се прави и при детокс ваничките) и последно е вътрешен прием.

# 174
Здравейте!
Нахлувам в темата да попитам мога ли да заменя горчицата в маска за коса със синапено олио?
Доколкото знам горчицата е точно това, синапено олио.
Купих си от Зоя рициново масло и синапено олио за да ги втривам в скалпа и за маски за разтеж на косата.
Четох, че са много подходящи точно за това.
Рициново от години си го ползвам.
Но за синапеното не съм много наясно.
Пише, че също така се отразява добре на себорея, пърхот, хидратира скалпа, а аз съм с такива проблеми и затова го взех.
Реално искам да правя вариация на така полулярната маска с горчица, но понеже не намирам на прах, реших, че мога да я заменя със олиото от синап.
Пробвах с горчица от буркан, но някъде четох, че задължително трябва да е на прах, в което не намирам логика.
С какво още мога дс смеся тези две масла в маска за коса?

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 22:11 от Caroline_Bingley

# 175
  • Варна
Здравейте!
Нахлувам в темата да попитам мога ли да заменя горчицата в маска за коса със синапено олио?
Това, което съм чела е, че индийките редовно използват масло от черен синап за косите си. А горчицата на прах, според съдържанието, е точно прах от черен синап. Така че може да си го ползвате. Иначе горчица на прах продават по русте магазини, ( напр. Берьозка).

# 176
Здравейте!
Това, което съм чела е, че индийките редовно използват масло от черен синап за косите си. А горчицата на прах, според съдържанието, е точно прах от черен синап. Така че може да си го ползвате. Иначе горчица на прах продават по русте магазини, ( напр. Берьозка).

Точно и моята логика е таква.
Благодаря!
Знам, че в Берьозка има, но съм в провинцията. И реших, че с такова масло ще ми е в пъти по-лесно.
Вече направих маската- 2с.л.синапвно масло, 1 с.л.роциново масло и няколко капки стимулант на Икаров.
Косата ми стана невероятна, даже и балсам не съм слагала.
Може би и шампоана значение, защото ми прави косата много хубава, но в факт, че е страхотна косата сега.
Ще споделя след време има ли ефект за растеж.

# 177
Здравейте!
Търся масло за масаж и face yoga и така попаднах на тази тема.
Идеята ми е да го ползвам като последна стъпка от вечерната ми рутина.
С чувствителна кожа съм,която леко се запервява,комбинирана към суха е.
Нямам акне или белези,само пигментни петна от бременността ми.
Може ли да препоръчате подходящо масло или готова смес от масла за тази цел.Целя по скоро хидратиране и да става за околоочен контур.
Гледах маслото от коноп наедна корейска марка,но не съм сигурна дали става за околоочен контур,на описанието не е отбелязано.
Другото масло което гледах е баобаб,но впоследствие видях,че се води с комедонен индекс 2 и се отказах.
Жожоба и той се води с 2 и съвсем се обърках,затова се обръщам към вас за помощ.

# 178
Здравейте, на всички! От съвсем скоро започнах да се интересувам от маслата, главно търся да намеря помощ при борбата с косопада. Доста препоръки има за маслата от жожоба, арган, сладък бадем, гроздови семена, мента и розмарин. Въпросите са ми 2. Някой прави ли си подобна смес и дали има препоръки и по-важното как избирате продукта? От това, което прочетох в темите Rivana и Икаров не се препоръчва, но има ли сайт или марка, на която мога да се доверя без да разбирам особено? Ще се радвам на помощ за по-бюджетни варианти, но все пак да не са с никакъв ефект.

# 179
  • тук-там
Аз съм си направила маска с основа арган и по 10 капки розмарин, лавандула, чаено дърво и още малко като база рицин. Арганът си купих от Мароко.

Общи условия

Активация на акаунт