Голямата тема за малките масла - 24

• 39 760
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
Арган купувам от Алтея, доволна съм от него.
В друга тема момичетата бяха хвалили този продукт против косопад:

иначе съставът му може да послужи за ориентир:

# 181
  • Пазарджик
Здравейте момичета.
Предстои ми пътуване със самолет и то много дълъг полет. Много се притеснявам и искам да питам има ли масло което мога да взема и да си вдишам на борда за успокоение?

# 182
Здравейте момичета.
Предстои ми пътуване със самолет и то много дълъг полет. Много се притеснявам и искам да питам има ли масло което мога да взема и да си вдишам на борда за успокоение?
Извън темата, но пробвайте с капки Rescue на Бах за тази цел

# 183
Здравейте момичета.
Лавандула е ок, стига да ви допада, защото си е силно. Аз си капвах на китката и периодично си подушвам, издържа дълго време. Хубаво ми е и иланг-иланг, но пак с уговорката, да ви харесва аромата. Ако не ви допада и насила вдишвате, няма да има същия положителен ефект.
Редактирам се да добавя гераниум и розово дърво, много приятни и успокояващи.

# 184
  • Пазарджик
Благодаря, ще си взема да пробвам маслата. А трябва ли да са разредени в базово масло или мога директно на китката. А какво ще кажете за ментата.

# 185
Благодаря, ще си взема да пробвам маслата. А трябва ли да са разредени в базово масло или мога директно на китката. А какво ще кажете за ментата.
Аз слагам директно 1-2 капки на китката или сгъвката на лакътя, не ме дразни директния допир. Ако усещате парене или зачервяване, което не ми се вярва, може да намажете малко бадемово масло на кожата и после да капнете.
Ментата е стимулиращо и много агресивно влиза в носа ( при хрема е екстра).
Въпреки всичко, изберете това, което ви мирише най-приятно! Много е важно действието и личното усещане, да са в хармония! Heart

# 186
Според мен не е много удачна идеята за масла на борда - не всеки обича силни миризми, а не е като да можеш да си смениш мястото.

# 187
Може да се мирише директно от шишенцето, така ще е по - дискретно, а ароматът се усеща достатъчно. За такава ситуация препоръчвам масло от бергамот.

# 188
А такива шишета разрешават ли се в ръчния багаж?

# 189
  • София
Разрешени са течности до 100 мл, но е хубаво наистина да се помисли и за околните. Етеричните масла са силно летливи и миризмата със сигурност ще се усети не само на съседната седалка. Както Дидичка писа по-горе, не всеки обича силни миризми, а някои хора могат да бъдат и свръхчувствителни, и да получат гадене, световъртеж, или дори задух.

# 190
  • София
Според мен  можете да си направите ролче с 10 мл базово масло и да добавите 1 или няколко ЕМ и с ролчето да мажете китките и деколтето. Едва ли ще се усеща по-силно от обикновен парфюм.

За мен релаксиращи и успокояващи са маслата от портокал, горчив портокал, лавандула, лайка.

Ето и една смес, препоръчана от ароматерапефт специално за проблеми с летенето
45 к ЕМ Майоран (Origanum majorana)
15 к ЕМ от Лицея (Litsea cubeba)
75 к ЕМ  Горчив портокал Citrus (aurantium ssp. amara)

Разредете с 10 мл базово масло, така че да ви е приятен аромата. Хората споделят, че добре да се прилага поне 1 час преди полета, 2 часа - още по-добре.

И още една - прилага се по няколко капки на китките и на слънчевия сплит
20 капка Ylang Ylang
60 капка Римска лайка
20 капки сладък портокал
10 капки  Лицея (Litsea cubeba)
100 капки/5 мл базово масло от арган

Рецептите са взети от този сайт https://www.compagnie-des-sens.fr/

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 15:24 от pkrassimira

# 191
Повлиява ли косопадът ямайското черно рициново масло?

# 192

За ямайското не знам,но при мен мн помогна масло от репей и обикновено рициново масло

# 193
  • София
Моят се повлия от комбинацията черно ямайско рициново и масло от ему плюс етерично от розмарин в 2% концентрация.

# 194
  • Варна
Топ любима комбинация. Сега ме присети да си поръчам пак Ему. Масчицата Joy е чудесна и за лице между другото като последен етап на нощната рутина.

Общи условия

Активация на акаунт