Голямата тема за малките масла - 24

• 39 749
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Маслата от Arona zone са вече при мен.
Но, понеже грабех като невидяла, има масла , с които се сблъсквам за първи път и не мога да се ориентирам.
Това например.
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/fragrance-cosmet … anille-aroma-zone

При Употреба пише това:
ДА ЗНАМ
Този козметичен аромат не е подходящ за използване в електрически дифузери, но можете да го използвате в мистери, за атмосферен аромат, като добавите около десет капки към резервоара за вода.

Може би е от превода, но какво е "мистери"?
И , ако не става в дифузна лампа, то дали ще мога да използвам в тези, в които се слага вода и свещ отдолу? (Но май всъщност са на еднакъв принцип)

Това е аромат, а не етерично масло, основно се ползва да се добавя към козметика (кремове, тоалетни млека и т.н), както и към домашно приготвени парфюми, защото е разтворим в спирт. Разбира се, може и да се дифузва.

Има дифузери, които директно изпаряват маслата - не е подходящ за такива. И въобще никое масло не е подходящо да се загрява със свещ, независимо дали е разредено с вода или не, защото температурата променя състава му.

Ароматът е подходящ за такъв, който има резервоар за вода и прави като финна мъгла
https://www.atron.bg/products/%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D0 … nt=43429533286621

# 211
Здравейте, какви масла сте прилагали при невродермит, атопичен дерматит?
Имам спомен, че съм смесвала масло от чаено дърво, лавандула, но ще се радвам на повече мнения. Благодаря!

# 212
  • София
Здравейте, какви масла сте прилагали при невродермит, атопичен дерматит?
Имам спомен, че съм смесвала масло от чаено дърво, лавандула, но ще се радвам на повече мнения. Благодаря!

За атопичен дерматит много неща съм пробвала - базово масло от пореч и вечерна иглика, защото съдържат гамалиноленова киселина, масло от карите - защото защитава горния слой на кожата, различни ЕМ, бизаболол, който успокоява, но за съжаление - нищо не помага за изчезване на обривите, само облекчение на сухата кожа и сърбежа. При нас обикновено се обострят през зимата и през лятото са по-добре, но има постоянно пикове и спадове и не мога да установя какво им влияе. Отскоро ползваме и медицинска козметика - хидратиращ балсам и измиващ гел, като пак са само за облекчаване на сухата кожа.
Бях купала 3 различни вида флорални води от ina essentials   - лайка, жълт кантарион и бор, мисля, но тийна каза че от тях повече го сърби и щипе и не продължихме с тях.
Може да се пробва с елиминационна диета, повече сън и спокойствие, прием на Вит Д (след изследване за дефицит) и омега 3. Избягване на изкуствени материи, включително завивки, прахове за пране и въобще препарати (но това вие сигурно го знаете).

Успех!

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 12:41 от pkrassimira

# 213
Етерични масла не ползвам, заради дерматита.
Но съм включила вода от лайка в грижата за лицето и съм доволна. Мазала съм с какви ли не масла - бадемово, рициново, от макадамия, от авокадо, от нар, от вечерна иглика, от овес, от невен, от кайсиеви ядки, от жожоба, но най-много ми помага кремът за лице.
Прах за пране ползвам, но изплаквам 2-3 пъти прането.

# 214
  • В къЩи.
Здравейте.
Уморих се да търся перфектния лосион за тяло,който хидратира и овлажнява кожата,но да не е прекалено гъст и тежък и да втривам 30 мин докато попие...
Пробвах да добавям бебешко олио,но не е това което искам.
Бихте ли ми казали,кое масло ще е най- подходящо да добавям към лосиона?

# 215
  • София
Течен вит.Е.
Много добре хидратира кожата смесен с лосион за тяло

# 216
Майка ми иска да й поръчам това масло , за да го приема вътрешно.
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/huile-essentiell … re-bio-aroma-zone
Обаче аз никъде не виждам да е упоменато,че става за вътрешен прием.
Моля ви , дайте ми няакви насоки.

# 217
Майка ми иска да й поръчам това масло , за да го приема вътрешно.
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/huile-essentiell … re-bio-aroma-zone
Обаче аз никъде не виждам да е упоменато,че става за вътрешен прием.
Моля ви , дайте ми няакви насоки.
Пише, че е хранителен клас-значи може да се приема вътрешно, но съсирва кръвта-да се знае това!

# 218
Здравейте, бих искала да си поръчам масло от тамян ,за да си мажа Щитовидната жлеза. Гледах в Дотера, но са ми много скъпи. От къде другаде мога да поръчам. В арома зона не открих тамян.

# 219
Алтея органикс. Останала съм с впечатлението, че лесно се намира. Моето го взех от аптека Ремедиум на случайна фирма.

# 220
От българските - Алтея или Катеко, но бих позвънила да питам дали отговаря на изискванията за лечение.

# 221
  • София
Здравейте, бих искала да си поръчам масло от тамян ,за да си мажа Щитовидната жлеза. Гледах в Дотера, но са ми много скъпи. От къде другаде мога да поръчам. В арома зона не открих тамян.

Когато търсите масла в чуждестранни сайтове, е най добре да изписвате латинското наименование, за да избегнете ситуация от типа "загубени в превода"

Ето и тамян в аромата
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/huile-essentiell … oliban-aroma-zone

# 222
Аз поръчах маслата, включително тамян от тук:
https://givelin.bg/product/organichno-eterichno-maslo-ot-tamian

Доволна съм от продуктите, но не ги използвам често да си призная.

# 223
  • Пазарджик
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате масло което би помогнало да детето за по лесна адаптация в ДГ. Тя е на 6 но и предстои местене в друга група, а много чувствителна и още от сега плаче, че не иска.

И да ви попитам освен маслата на Дотера други може ли да се пиемат вътрешно?

# 224
По - скоро потърсете хомеопат, има и в аптечната мрежа билкови сиропи и чайове с успокояващо действие, личната лекарка най - добре ще ви упъти.
Не бих давала масла за вътрешен прием на дете.

Общи условия

Активация на акаунт