Голямата тема за малките масла - 24

• 39 685
  • 367
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не бих използвала масла в близост до очите. Това, което винаги ми е помагало,  е редуването на компреси от лайка и  сода. Кипвам вода и оставям да ври около 5 минути. Разделям в две чаши- в едната разтварям чаена лъжичка сода, а в другата запарвам лайка (ако е насипна, трябва да се прецеди допълнително).  След като изстинат, започвам да правя компреси с памучета, напоени в разтворите, като редувам на около час лайка и сода. Държа компреса около 5 минути върху затворения клепач на болното око.
Hands V

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 00:12 от Шапокляк

# 91
  • София
И аз в никакъв случай не бих използвала ЕМ масла за очи. Ако имате флорални води (без алкохол),тогава да, но както е отбелязала Шапокляк, чаят от лайка върши чудеса (и ечемици премахва)

# 92
Много ви моля за такива очни проблеми въобще да не прилагате някакви масла или тн. Това е нещо сериозно и трябва да следвате терапията на очния си лекар. Казвам го като човек, който е работил в тази сфера. Такива неща съм виждала от хорската глупост, че още не мога да си обясня как им е хрумвало да си слагат такива " натурални терапии" на очите.
Едно е да пиете билки за стомах, бъбреци и прочие, а съвършенно друго да си навредите на очите. Не правете такива неща, там работата е много финна и после не може да се "поправи" лесно, както хората често си мислят!

# 93
  • София
Lale_Lili, съветът, който дадох, е по препоръка на очния лекар, който ме следеше като дете. Прилагам го почти 30 години вече, затова и си позволявам да го напиша тук.
Hands V

# 94
  • София
Много ви моля за такива очни проблеми въобще да не прилагате някакви масла или тн. Това е нещо сериозно и трябва да следвате терапията на очния си лекар. Казвам го като човек, който е работил в тази сфера. Такива неща съм виждала от хорската глупост, че още не мога да си обясня как им е хрумвало да си слагат такива " натурални терапии" на очите.
Едно е да пиете билки за стомах, бъбреци и прочие, а съвършенно друго да си навредите на очите. Не правете такива неща, там работата е много финна и после не може да се "поправи" лесно, както хората често си мислят!

И е така и не е така.

Заведох дъщеря ми на очен лекар, тъй като имаше ечемик.
Веднага й изписаха антибиотични капки с кортикостероид, въпреки че изрично казах на очния лекар, че не искам кортикостероид и това го разбрах последствие чак в аптеката. Еми не - благодаря.

След две седмици с копреси сутрин и вечер с топъл чай от лайка + пиене на чай от коприва, ечемикът си се резобира от само себе си.

Вярно е, че могат да се получат много проблеми от неправилно третиране, но не всички натурални терапии са лоши. Същото е и с пиенето на билки и ЕМ. Това че се приемат вътрешно, също може да навреди. Например мащерката (дори и като чай, но употребяван ежедновно и големи количества) може да бъде токсична за черния дроб. За това си трябва четене и търсене.

# 95
  • Варна
Промивах няколко дни с чай от бял равнец и с вода от лайка и от вчера включих мазане около очите смес от базово масло и лавандула. Днес е много по-добре, почти нищо няма.

# 96
Имам един въпрос, тъй като използването на масла за лицето ми е новост… имам вече бръчици по челото, между веждите и около устата. Взех си масло от шипка и е много приятно, но… имам смесена кожа и в момента боря пъпки и пори, та се чудя дали маслото е причина за обострянето ми тези дни (нанасях го по цялото лице). Другото, което четох е, че не трябва да се ползва лятото заради фоточувствителността. Аз го слагам само вечер. Не ми се иска отсега да почвам слънцезащита, защото всичко с фактор ми запушва порите ужасно и съвсем ще се опъпчасам.
Ако шипковото масло не е ОК за в момента, какво бихте ми препоръчали за бръчици, което да не запушва порите? Може би няма да е лошо всъщност да мажа само в зоните с такива линии, а не на цялото лице?
И каква точно е последователността? Аз слагам първо серуми на водна основа, после маслото, после хидратиращ крем или изобщо не слагам крем. Това за крема на едно място пише едно, на друго - обратното. Обърквам се 😩.
Иначе - взех си на Балевски, комбинирано е с безсмъртниче. Направо съм възхитена, толкова приятно мирише и кожата ми става много мека.

# 97
Mila, има една таблица за комедогенност на маслата, шипката е с индекс 1 - ниско ниво на запушване на порите, така да се каже Grinning Аз обичам рициново масло, въпреки, че е супер гъсто, не ми създава проблем. Серуми не слагам, може флорална вода, а крем, след маслото абсурд. Няма нужда и обезсмисля идеята, да не се ползва химия, но всеки си познава кожата, де Blush

# 98
Използвате ли рициново масло за косата и как?

# 99
  • София
Правя смес от рициново масло, розмарин, бадемово, лютива мента, репей и камелия - мажа корените и седя така поне 2 часа. Обикновено гледам да спя така и на сутринта измивам.

# 100
  • Варна
За дължините го добавям в еластисайзъра на Кингсли,за скалп си правя едни шотове с етерични и базови...
В ампула на Напура смесвам 5мл. ЯЧРМ,с малко облепиха и черен комион добавям 2к. розмарин,1к. безсмъртниче,1к гераниум и каквото друго ми дойде на ум от колекцията етерични.да станат 5-6капки.

# 101
Благодаря, ще почна да правя тия маски с рициновото масло, че от морето доста ми се изсуши косата.

# 102
Здравейте дами ! Искам да попитам дали има значение какво рициново масло се използва за приложение върху миглички и маски за коса ? Аз си взех рициново масло купро .

# 103
Аз ползвам масла в рол он шишенца. Поне 3-4 вечери в седмицата мажа децата с различни комбинации. Мажа рани, гъбички, гърло и въобще каквото се сетиш свързано с банално отглеждането на деца. За по сложни неща не съм пробвала.

Аз мисля че Дотера са с прекрасно качество и когато има голяма промоция както сега си струва да се вземат. Аз се регистрирах така миналия Януари и след това цяла година ползвах стартовия пакет и даже до половината не съм го изразходила, а ползваме много. След това цяла година купувах масла от други производители, някои по-добри, други по-лоши от Дотера. Преди 2 дни купих стартовия пакет за приятелка, за да се възполва от безплатното масло от тамян.
Моля за линк. Сега започвам да разучавам темата и да се информирам.

# 104
  • Варна
Качеството си има цена винаги,но малко са ми преекспонирани и те и Вивасан. Ползвам вторите по простата причина,че имам регистрация и ги вземам заедно с някой добавки. Чаеното им дърво обаче няма аналог.
 Да кажа само,че производителят от който вземам корсиканско безсмъртниче Stuck Out Tongue Winking Eye е готов с дестилацията на новата реколта. Има и масло и флорална вода. 10мл. масло- 35лв. 200мл. вода 10лв.

Общи условия

Активация на акаунт