Голямата тема за малките масла - 24

• 39 785
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Здравейте. От скоро се интересувам от етеричните масла и моля за съвет маслата на Македа или Вивасан да избера. Имам на Алтея. Чудя се цената ли да ми бъде водеща - колкото по-висока, толкова по-качествено. Приемам и други предложения.

# 137
  • София
Здравейте. От скоро се интересувам от етеричните масла и моля за съвет маслата на Македа или Вивасан да избера. Имам на Алтея. Чудя се цената ли да ми бъде водеща - колкото по-висока, толкова по-качествено. Приемам и други предложения.

Най-напред е важно да уточните и да си дадете сметка за какво ще ползвате маслата.
Ако е за козметични цели - българските ЕМ са чудесни. Имайте предвид, че не всичко, което предлагат Алтея са тяхно производство - по-голямата част със сигурност внасят. При тях ме дразни факта, че на сайта им няма информация за произхода на всяко отделно масло. Също така, когато са за козметични цели не се следи стриктно да няма смесване на културите - тоест като си купите ЕМ от лавандула, то може да е извлечено от няколко вида лавандула.
------------------------------
Ако е за терапевтични цели, според мен трябва да се насочите към други производители/вносители на ЕМ.
Македа явно са вносители, нищо не можах да открия за чуждестранната компания, нито къде са позиционирани, нито друга информация. Сега им писах мейл, ще видя какво ще ми отговорят.
Вивасан, твърдят, че продуктите им са произведени в Швейцария, аз силно се съмнявам всички ЕМ да са произведени там.
Аз бих ви препоръчала
https://www.aroma-zone.com или българският еквивалент https://arometera.bg/
pranarome, tisserand
https://www.oshadhi.bg/collections/eterichni-masla

# 138
Искам да ги ползвам с терапевтична цел.
Арома-зона позволява ли смяна на езика?
А Катеко дали са добри?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 13:27 от Бреза

# 139
  • София
Искам да ги ползвам с терапевтична цел.
Арома-зона позволява ли смяна на езика?
А Катеко дали са добри?

С катеко лично съм говорила. Отново едната част са тяхно производство за козметични цели - като Алтея. Другото е внос. Ето това са техните продукти.
https://kateko.bg/pdf/productlist.pdf

За Арома-зона - може през гугъл да превеждате сайта, нямат освен на френски. Може да пробвате през атлтернативния сайт, който предлага техни продукти - там има подбробни описания на бг. Ако имате затруднения с френския - мога да помагам.

Ето и отговора на Македа за техните масла.
Маслата Makeda Botanics, са 100% чисти етерични масла, без съдържание на
синтетични или химически вещества, съдържащи всички молекули и природни
елементи, необходими за ефективна ароматерапия. Всички чисти етерични
масла Makeda Botanics, могат да се приемат вътрешно, защото нашите масла
са най-висок терапевтичен клас и притежават сертификат за качество и
досие за безопасност. Вътрешният прием на ЕТ масла, трябва да се
консултира и контролира от лекар, тъй като те са високо концентрирани.

Растенията, които използваме се отглеждат върху почва, която
не е третирана с пестициди и химикали, а тяхната беритба и последваща
обработка се случва без експлоатация на труд и носи печата Fair Trade.
Всяко етерично масло MAKEDA Botanics е сертифицирано по произход,
качество и терапевтично действие от три независими европейски
лаборатории и носи печата на международната организация за органичен
стандарт Cosmos Organic.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 13:27 от pkrassimira

# 140
В Златна рибка пише, че маслата на Македа са терапевтичен клас, дали е вярно не знам.
Аз се интересувам за маслата на Екомаат, дали са хубави, знаете ли нещо?

# 141
Момичета, кажете това масло нормално ли е да изглежда така:

Много е твърдо. Трябва ли да се загрее примерно на водна баня?

# 142
LaCumparsita, точно така изглежда какаовото масло.
Има твърда консистенция и при температура около човешката 36, 37 градуса се стопява.
А аз днес си купих ЕМ от ДМ, тяхната марка MIVOLIS и Proffisimo.
Много емоционално ги взех.
Няколко вида, а те са доста евтини, което ми е нетипично, като цена за масла.
Аз ползвам етерични и био масла на Алтея .
Момичета, ползвали ли сте тези варианти на ДМ?
Все още не съм пускала тази есен дифузера, за да имам преки наблюдения, но досега не съм чела мнения във форума за посочените по- горе марки.

# 143
  • here and now
На мен Proffisimo не ми допадат. Тези на Ривана са по-добри. В аромалампа съм ги ползвала.

# 144
Всъщност и аз от ДМ го взех това.
Имаше и други марки. Доста ме поблазни едно от моринга, че много ми харесва аромата, но не знам как да го ползвам.
Какаовото базово ли беше? Взех го да си го слагам в къната.

# 145
  • here and now
Базово е да. Аз лятото мажа върху слънцезащитата и тена става много по-приятен.
За друго не съм го ползвала.

# 146
Здравейте, отдавна не съм писала тук. Малко бях занемарила използването на масла, но сега, с настъпване на студовете, възнамерявам да съм по - редовна.
Появиха ми се няколко малки кафяви петна на едната ръка( старост - нерадост) и събрах няколко рецепти, които ще споделя, ако на някого е интересно.
В една от тях има масло от сандалово дърво, имате ли някаква идея кое да ползвам от предлаганите в България?
едната смеска:
5 к. тамян
6 к. гераниево масло
6 к. лимон( парно дестилирано, а не пресовано)
В 30 мл. смес от 1:1шипково, арган или сусам с облепихово масло.

Второто е:
3к. куркума
4к. санталово дърво
3к. семена от морков
8к. сладък портокал
В 30мл. 1:1 шипково със сусамово.
Престояват 12 - 24 часа и се ползват по 4 до 8 капки на мазане, подходящи са и за лице.

# 147
  • Хасково
Дайте рецепа за лосион за измиване на лице с акне с кастилски сапун. Благодаря!

# 148
Здравейте, записвам се и аз за темата. Още не съм достатъчно запозната с марки. Но изкарах и аз сезонния грип, и се сетих, че имам аромалампа, та сложих една смеска на Икаров против грип - евкалипт, лавандула, лютива мента, и още нещо имаше. Помогна ми да сишам по-леко през нощта. Но не знам какво мислите за марката.
Иначе сега отново с ароматерапевтична цел, търся нещо антидепресивно. Отказвам цигари, т.е нивата на серотонин и допамин в мозъка в момента са много ниски… работя вече трета година в изолация, и съм и в процес на интервюта за работа. И есента (късият ден и лошото време) обикновено ми влияят на настроението. Отделно и много ми се разбута сънят с това спиране на цигарите, непрекъснато се будя нощем. Единственото хубаво нещо е добър апетит за качествена храна и много пресни плодове. Но тези настроения - както съм добре, и много лесно се раздразвам от нещо и се вкисвам. Извинявам се за дългото отклонение де… гугъл ми препоръчва масло от Гераниум.

# 149
  • Варна
Гераниумът наистина е позитивно масло,иланг-иланг,лимон,портокал,лимонена трева. Аз напоследък много ползвам жасмин. Влияе ми супер позитивно,но не става за дифузер тъй като не е чисто масло,а е разтворено в арган. мажа китките,слепоочието,тила....

Общи условия

Активация на акаунт