Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 106
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Не пречи да пуснеш какво ви трябва, който може - ще помогне. Аз имам доста неща за седми клас на pdf. Ако нещо съвпадне, ще ти пратя. Доста учебници са достъпни свободно в нета, но без опция за печат ( не че е невъзможно да се свалят, но отнема време).

# 166
Е те трябва да декламират урока ли?
Ами това винаги си е зависело от конкретния учител още откакто аз ходех на училище. Малкият например си харесва много учителката по физика, защото не ги кара нищо да учат наизуст. Формулите са си по големите табла в кабинета. Няма проблеми да хвърлиш поглед към тях и да си ги припомниш, ако не се сещаш в момента как беше точно. Трябва обаче да можеш да обясниш кое, защо. На него му харесва така.

# 167
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Явно сте прочели. Редактирах се, че обърках групите. Става дума за 10-токласничката. Тези учебници изгоряха и става дума за каката.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 22:26 от ninanb

# 168
При нас новото е че ще сменяме училище.Значи то толкова се събра че днес преля чашата дет се вика.Толкова ги дразни всички учители че 7деца са онлайн и половината часове минават да убеждават и заплашват децата.Чак днес набора несе стърпя и на госпожата по история и вика ,,аз съм непълнолетен и родителите ми решават,,Имаме ден два да решим дали да го преместим на село или в града до нас точно има едно училище с по 1 паралелка .

# 169
  • в страната на чудесата
Ми чудесно и е отговорил. Мести го.

# 170
  • София
ston, на мен също така ми харесва и при нас е така. Обаче много родители и учители страдат по прословутото "разказване на първа точка от урока" или научаване на определенията в потъмненото каре на учебника дума по дума.

Нина, аз пък не те прочетох та ще отида да погледна в 10-класната.

Радост, съчуствам ти, но наистина може да се окаже по-добре. Обмисли го де, в аспекта на ДО на което явно сте. Доколко в другото училище ще обучават или поне няма да пречат.

# 171
  • София
Радост,
Много кофти ситуация баш по никое време. Няма ли как да говориш с директора на училището да си укроти учителите? Ако си го изкарват на детето, може би местенето ще е по-добър вариант.
И ние у дома се изредихме тази седмица с някакъв вирус, който при мен започна с лек гърлобол и два дни обилно капеща хрема и яко главоболие. Правих тестове и първия ден и вчера - все отрицателни. Днес хремата спря  и се чувствам по-добре. При мъжа ми по същия начин - премина за 3 дни. Не сме вдигали Т. Всеки от нас си направи чинно по два теста на различни марки и всичките (-). Но очевидно върлува и нещо друго освен Омикрона.
Наборката е на лагер, всички деца се тестваха преди заминавамето, за да имаме някакво спокойствие. Изобщо нямам идея по какво и колко учи. Следващата седмица заминавам при нея, за да я следя по-изкъсо. Биг брадър пък минава онлайн, защото имат болен съученик. В заповедта, която ми прочете не се споменаваше, че класът е под карантина, а само че преминава на ДО. Това означава ли, че е свободен да излиза?

# 172
  • София
По принцип не означава. Училището не е институцията, която поставя децата под карантина. Затова в заповедта поше само ДО. Но децата само от един клас минават ДО ако са под карантина. Така че индиректно можеш да си направиш извода, че детето ти е под карантина и не е добре да се шляе в “радиуса” на училището.
Но съвсем формално не сте уведомени за карантината и на практика няма как да ви глобят.
В две думи:
1. следващата седмица нама да го допуснат до олимпиадите в неговото училище;
2. ако ти трябват болнични, можеш да звъннеш в РЗИ или да се занесеш до там и да попиташ. Ако детето е под карантина имаш право.

Нина, напиши и тук кои учебници ти трябват, да потърсим pdf или електронни. Има издателства, които си ги публикуват на страницата.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 06:00 от Валя*

# 173
  • София
Мерси за разясненията Валя,
Той се чудеше дали може да ходи на разходка на Витоша, или да кара колело,  например, или трябва да бъде залостен у дома като класът му е в ДО заради болния съученик. Ще видим и РЗИ дали ще изпратят допълнителни предписания за карантиниране.

# 174
  • София
Едва ли ще пратят от рзи.
Първолачката беше ДО зарафи болно дете. Само от класната имаше съобщение от кога до кога е до. Нищо друго. Да не говорим, че някой по веригата се беше о...л, липсваше инфо в система и родители не можеха да вземат болничен. Все пак говорим за 1 клас...
Така че, аз лично, не очаквам друго към съобщението от класната на наборката.
Моята има бая да учи покрай срочното оформяне, та едва ли ще има време да щъка. Да не споменавам и нейния мързел...

# 175
Ние събота и неделя ще се отдадем на волейбола. Само по ФВС е с неясна оценка. По другите предмети е ок. Ще правят и контролно по литература, но оценката щяла да бъде за втория срок. Не съм сигурна колко е коректно това, но вече ми е все тая.
Колегите ми капят от нещо с хрема и кашлица. Тестват се, уж не е ковид, но да видим. Тази седмица 4 броя окапаха. Писна ми да се тествам, да се стресирам и да го мисля.

# 176

Стедният успех на випуска при нас се движи 5.45-5.50
А при вас?

И при нас е толкова - в момента е 5.48.

# 177
  • София
Е те трябва да декламират урока ли?
Ами това винаги си е зависело от конкретния учител още откакто аз ходех на училище. Малкият например си харесва много учителката по физика, защото не ги кара нищо да учат наизуст. Формулите са си по големите табла в кабинета. Няма проблеми да хвърлиш поглед към тях и да си ги припомниш, ако не се сещаш в момента как беше точно. Трябва обаче да можеш да обясниш кое, защо. На него му харесва така.

И моят син е влюбен във физиката и много харесва, че госпожата ги кара да мислят, а не просто да зубрят. Затова и ни се иска да попадне в подобно училище след 7-ми клас, където не просто да зубрят, а да мислят и не само да ги натискат да учат ненужни неща, които после ще забравят.
Иначе и нашият има много оценки, по математика и Бел са по 6 оценки.

# 178
Среден успех на класа 5,04. За мен това не е много висок, предполагам сме с най-ниският от всички седми класове.

# 179
Прегледах и аз статистиката-среден успех на класа-5,22.
В тиймс г-жата по бел пуска домашните и видях,че е вписала ,че на нво-то ще бъде заложено не само отделна част или глави от дадено произведение,а цялото такова,е сега това така ли е или нещо ги е подплашила.Иначе днес писа преразказ и съм доволна от прочетеното.Има малко повторения,но времето е спазено и не липсват моменти.Старае се диването когато и където си реши.

Общи условия

Активация на акаунт