Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 103
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Ами нищо особено не се случва и затова не пиша аз Simple Smile Обичайното русло - до обяд на училище, следобед тренировки, вечер уроци. Още едно контролно по БЕЛ направил днес. Остават контролни по физика и английски другата седмица и приключваме срока. Някое и друго изпитване сигурно ще има, но той от устни изпитвания не се притеснява. Там с лекота изкарва шестици. Само тестовете принципно го мъчат и оплита конците.

# 151
  • в очите на дъщеря ми
Няма да споменавам за оценката на класното по математика,  утешавам се с история, БЕЛ и англ.ез.
Оффф днеска си правих тест, от 2/3 дена ми е смотано, а от вчера съм с хрема и кашлица, за сега е "-" пък да видим по нататък..

# 152
  • София
Голямата дъщеря е под карантина от днес. Нейна съученичка, с която са обядвали на една маса днес, следобеда се е почуствала зле и лабораторният тест е положителен. Интересното е, че точно същото дете беше болно и миналата година и то не леко. Не знам дали е ваксинирана, но ако не е значи тестването вчера не я е хванало. А ако е значи, преболедуване + ваксина не ѝ е помогнало.  Може да има проблем с имунитета Sad

При набора ще е напрегнато следващите дни. Има ПИ в неделя, класно по биологията в понеделник, по испански във вторник. Дано останем здрави! Гледам че по химия и физика са го оформили.

# 153
  • София
Наборката и класът й са под карантина другата седмица. Едно дете е с + бърз тест, потвърден от пср.
Сестричето на положителната девойка е при сина. Та сега се ослушвам дали и неговия клас ще ги спрат.

Моята е тъжна, че не е изпитана днес по биология. Пак трябвало да преговаря. Уж др седмца ще я изпитат. Ми ще, като трябва.

А брат й ще се мъчи с ноти по музика. Днес него са го изпитвали, но не са приключили и ще го препитват още един път. Пък пусто, грам не разбирам от музика и ноти. Не мога да помогна. И той като мен - не отлепя. Днес дружно гледкахме клипчета в тубата. И хем кака му твърди, че е лесно, хем не може да обясни разбираемо. УжасТ.

# 154
Gorg0nzola, с теб се гоним по темите Grinning Ние вече имаме няколко познати деца, които не ги е хванал училищния тест и същия ден имат положителен домашен или в лаборатория. Както са споделяли и тук в темата, на училищните тестове, уви, не може да се разчита. Иначе не мога да разбера кой защо и как се заразява, у нас децата си останаха здрави, не са ваксинирани, мъжът ми с три дози си го изкара като вирус.Thinking

Наборката заради карантината изпусна доста контролни, ще видим как ще наваксва.

Ние понеже не сме с школо, там виждат ли се оценките на другите (май не е много редно да се виждат) или има само на кое място е мойто си дете в класа и випуска? При нас и това не се вижда, само оценки, отсъствия, програма и забележки/съобщения.

# 155
В Школо виждам на кое място е в класа, във випуска и в училище. Оценките на другите не се виждат. Има го обаче средният успех на класа, което ми е поне някакъв ориентир за общото ниво и къде е моето по съответния предмет. Интересно е, че има среден успех на училището, което е абсолютно безсмислено, защото средният успех на всички 12 випуска по математика не ми дава никаква полезна информация. Липсва пък среден успех на випуска, нещо, от което има по-голям смисъл.

# 156
Моят е оформен по биология,химия и мат.,по останалите предмети ще чете,ще имат тестове и устни изпитвания.Напрегнато ще е,но важното е,че сме здрави.Нямат карантинирани съученици и класове.

# 157
  • София
При нас още по нищо не са оформени.  Ученето и изпитанията продължават. Младежът ще се бори за 6 по химия, пак ще трябва да се учи , а аз да препитвам. Добре че химията му е от любимите, та няма да е мъка предговора.

Охх... много болни/карантинирани  познати и около нас. Единственото добро е, че минавало леко.

Мамзелче, дано от "-" не стане "+".
На всички болни леко изкарване.

Да си налеем винце и да си пийнем за здраве - лечебна профилактика. Може и малко чесънче за по приятен аромат. Joy

# 158
  • в страната на чудесата
Омикрон проби ваксините и преболедуването. В момента са болни много хора, които боледуваха есента 2020 и март 2021, както и много ваксинирани вкл с бустер.
Стедният успех на випуска при нас се движи 5.45-5.50
А при вас?

# 159
  • София
5,25 е при нас, ама доколко е обективен и реален...

# 160
  • в страната на чудесата
В коя посока мислиш да е изкривен?
При нас е трудно, учителите изискват много. Имат много оценки. Моят син има 10 оценки по математика, 6 по БЕЛ, 4 по физика, като гледам дневника най-малко оценки по музика и физическо - по три...

# 161
Моят има по 5-6 оценки на предмет. 64 оценки показва в момента Школо. 4 теста имат да им връщат. Предстоят и две контролни. Още някое и друго изпитване. Ще завърши първия срок с над 70 оценки при всички случаи.

# 162
  • София
Всъщност да го кажа така: не знам какъв е стандарта. Аз харесвам начина на изпитване и контрол в нашето училище, но като чета тук в някои училища какви са изискванията се плаша. Възможно е учениците от нашия клас да не ги покрият за 6 и дори за 5.25. Т.е. са леко завишени оценките, според стандарта на средно статистически учител. Но пък ако децата в нашия клас са свиканали от ден 1 с изискванията на друг учител, може пък и същите оценки да изкарат.
За момента сравнявам резултатите на сина ми от ПИ в училище и в известна софийска школа. По математика са сходни, сега чакам да видя по БЕЛ как ще са (макар че там школата не е известна).

В интерес на истината аз зубърските изисквания не ги смятам за нужни. Особено като се има предвид, че тези които ще са ИИЧЕ в 8 клас, ще забравят всичко, което са зазубрили по разказвателните предмети до 9 клас и в главите им ще остане само това, което наистина ги е впечатлило и са разбрали. Така че проектите, които се смятат за уж лесни ги намирам за по-удачни от декламиране на урока така както е написан в учебника.

# 163
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Голямата дъщеря е под карантина от днес. Нейна съученичка, с която са обядвали на една маса днес, следобеда се е почуствала зле и лабораторният тест е положителен. Интересното е, че точно същото дете беше болно и миналата година и то не леко. Не знам дали е ваксинирана, но ако не е значи тестването вчера не я е хванало. А ако е значи, преболедуване + ваксина не ѝ е помогнало.  Може да има проблем с имунитета
Gorg0nzola това е напълно възможно. Аз боледувах много леко 2020 по Коледа.
В началото на септември 2021 се ваксинирах с Янсен и на 27 октомври преболедувах отново. Имах 3 валидни сертификати едновременно 🤣😉
 Опс, ако някой е прочел, обърках групите 🤣 Редактирах се

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 22:29 от ninanb

# 164
  • в страната на чудесата
Е те трябва да декламират урока ли?

Общи условия

Активация на акаунт