Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 100
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ариана, какво по-различно казахме? Освен последния критерий, за средния успех от 7 клас, който не е балообразуващ, а отсяващ.
Нищо по-различно, ама като чуя за оценките от дипломата и ме избива студена пот 😃. Мерси и на двете за уточненията и текстовете от нормативни актове!

# 136
  • София
Мерси, Дидева! А основните задачи къде са описани като такива? Прегледах сега учебника и не видях такова понятие. Или това са задачите, които са решени с доказателства в рамките на урока?

# 137
Моето дете ми идва да го набия. Очертава се първата срочна 5ца в славната му ученическа история. По ФВС. Драмата обаче се оказа много голяма в неговите очи. Не предполагах, че е такъв бележкар. Вчера се тръшка, пуфтя, вика, сълзи чак пусна. Излиза да упражнява ударите при волейбола. Събота и неделя пак щял да ходи. В понеделник е последния шанс да я поправи. Казах му да я зарязва тази петица. Не, достойнството му страдало. В къщи е военно положението. За мен няма никаква драма. Че даже и 5ца му е много. Факт е, че няма никакви спортни данености и хич не му се отдава спортуването. Оммммммм.

# 138
Някои школи дават нещо като помагало, което съдържа такива основни задачи. Качвах едно на Регалия в няколко групи. После някой го премести и в пощата. Може още да е там. Мисля, че и в някои учебници на места е използвано това понятие, но не съм сигурна.
Най-простото разграничение е, щом не е теорема - в първа част мога да го ползвам наготово, но във втора задължително го доказвам.

# 139
Аз има файла с Основни геометрични задачи. Ще го кача. Всъщност може и да го има в папката математика с материалите, които бях качвала. Линкът е в първия пост. Не помня какво точно бях качила. Ако го няма, ще го добавя.

# 140
Здравейте майка съм на седмокласничка и тази година се пържим на огъня.Седя Ви постоянно, но досега не съм писала. Матурите са пред вратата и за сега се готвим усилено. Тя е доста целенасочена и от сега е решила какво иска да учи. Медицината е желанието й (за сега).
Харесала си е две гимназии в Пловдив. Едната е СОУ" Патриарх Евтимий", а другата е Хуманитарната Гимназия. Бих искала да попитам дали някой от Пловдив или някой, който има опит в тези училища може да ми даде информация за тези училища. Кое бихте препоръчали за по- добра подготовка по Биология и Химия.
БЛАГОДАРЯ ВИ

# 141
Ако някой може да ми даде линк към ПДФ на този сборник по математика , ще съм много благодарна!

# 142
  • Пловдив
Фамиии, не знам на коя викаш хуманитарна, но ако визираш Благоев, мисля че тя е по- добрата за медицина. Не им знам много новите имена.

# 143
  • Майничка
Хуманитарната е точно Благоев, но паралелката с профил природни науки е съвсем нова, още един срок няма, дето се казва.

# 144
Здравейте. Извинявам се, че така нахлувам в темата. Бихте ли ми препоръчали на кое издателство да взема помагала/тестове за НВО?

# 145
Tickles, ако знаех че ще се случат така нещата при нас, щях да го обмисля този вариант, но кой да предположи че ще стане от зле по - зле. А и до колкото знам, детето може да мине на домашно обучение, само ако има здравословен или някакъв друг по - сериозен проблем. Тук в България не съм чула за такова обучение да се провежда.
Все пак да ходиш на училище, е хубаво, трупаш много преживявание, освен че се обучаваш. Аз нямаше да разбера за ситуацията в която сме, ако не беше това нещо, така разбрах доста неща.

От вчера по Мат. са със заместваща учителка, днес им казват, че учителката по Мат. и тази която заместваше по А , са болни, щели да се тестват. Да видим след това дали ще ни информират, че не ни съобщават такива неща от доста време. Днес и няколко деца отсъстваха, едното доколкото знам от няколко дена, защото май му се бил забил перон в крака, а другите защо, идея нямам.

Рени много лошо, горките родители, Господ сили да им дава. Ей туй правят тези отгоре, не им пука, голям ли е малък ли е, важното е да са навън и на тълпи, да джиткат където си искат, явно смятат че с тестването ще предпазят децата. Населението ни се топи, и то доста бързо.

На болните пожелавам да оздравяват бързо, на здравите да останат и да бъдат здрави.

# 146
  • Майничка
Има самостоятелна форма на обучение, форма "домашно обучение" в България няма.

# 147
Домашното обучение е неформалната страна на  традиционното. А иначе сега това било хибридно- слушатели.

# 148
  • София
Аз вчера не успях да отида на родителска среща, но за щастие имах възможност да заявя разговор по телефона с учителите. Успях да се чуя с математика, БЕЛ, музика, химия и физика за сега. Така научих, че моят щял да се явява и на олимпиада по химия. Аз много се смях, защото нали съм ви казвала, че в 4-ти (та даже и в 5-ти) клас не знаеше магнита дали хваща желязо, дърво или стъкло. Като му разказах след това и ме погледна възмутено: "Ти защо си мислиш, че не се справям добре по химия?" Припомних му защо. И той отговори, че сегашната госпожа била страхотна, обяснявала много добре и целя клас се справяли. Та вчера явно амбициран от похвалата ѝ дойде да ме кара да го препитвам по химия. Не беше наясно какво е гасена и какво негасена вар и защо трябва да се угаси... явно бяха останали в теорията. А фенол фталейна беше непроизносим Simple Smile Ама нека участва за спорта.

Днес ми казва, че можело и да не носи физическо, защото днес в часа по ФВС имало консултация по математика и който искал може да отиде. Одобрих плана му, който явно е с цел спасяване от физическо, а не от любов към математиката.

Навремето се качвах на автобуса на последната от 3 спирки, в които автобус 88 минаваше през Дървеница. На тези 3 спирки, хора сутрин само се качваха, никой не слизаше. Така развих тактиката да се насочвам към вратата, която не беше успяла да се затвори, защото другите изобщо не се отваряха, затиснати отвътре от хора. Бях болезнонено срамежлива, но неволята ме научи да преодолявам себе си и да се провиквам: "Хайде още малко по навътре"
Явно за последните 30 години все пак ГТ се е подобрил Wink

# 149
  • София
Нещо необичайно се случва - никой не е писал цял ден в групата след Gorg0nzola!
Здрави ли сте хора, добре ли сте? Или има друга причина?
Аз да се похваля, че по математика цъфна 6 в Школо на класното по математика. Някои деца, които са много добри по математика имат 4, явно са се притеснили децата на класното . Как се тормозят милите.

Общи условия

Активация на акаунт