Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 116
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за инфото по бел,исках да видя дали са изостанали,че аз участвам активно в уроците там.Разделихме се с учителката от частната подготовка,защото до тук нямат нито един преразказ,нито една теза,нито един урок по литература,нито едно домашно.Работят на посоки и само по бълг.език,като там също се вкл,макар и по-рядко.Така ,ако имате наблюдения или пък сте доволни от някого,моля да ми препоръчате,предпочитам да е индивидуално  и онлайн.Тъпо ми е,но няма да се предаваме.Горда съм,че разбира какво е положението и пише с желание и се старае,сигурна съм,че ще даде максимума от себе си,като оценка за срока има 5.Иска ми се да я задържи,поне.
За козметиката,която ползва-пробва на Биотрейд и Юсерин и сякаш от втората е една идея по-добре.Има пъпки,не са малко,но иска и постянство.

# 196
Взела съм комплект АКНЕ АУТ на Биотрейд, но не го ползва. Използва само пастата при някоя появила се пъпка. Но при него за момента има единични такива.

# 197
  • в очите на дъщеря ми
Vita как е девойката?
При нас нищо ново, прекрасната е разочарована от себе си по математика, а аз от другарката по БЕЛ.
 По ТПО  имаме оценка 5.8 в дневника.

# 198
Добре е. Има голям апетит и пита кога ще излиза 😆. Беше 3 дни с температура до 37,4, болки в гърлото и хрема. Лекува се без АБ, само чай, клеева тинктура, витамини, Нео ангин за смучене , спрей Тантум Верде и капки за нос.

# 199
  • София
Моята девойка ползва крем против пъпки и несъвършенства Avene Cleanance Comedomed. За единични гнойни пъпки вечер един сив крем SOS на Uriage. И двамата го наричат “цимента”:). Иначе и ние борим с баткото сериозно акне по бузите, но няма смисъл да изброявам неговата козметика. Там обикаляме от дерматолог на дерматолог с променлив ефект. За сега сме задържали положението.
В училище май довършват Немили-недраги. В курса го взеха и сега взимат Българският език. ( не не са започвали Една Българка и Опълченците)

# 200
  • Mars Hotel
Дъщеря ми ползва точно комплекта от три продукта на Биотрейд. Отразява ѝ се доста добре, ако го ползва редовно, но за съжаление, изобщо не ѝ се занимава. Много ме дразнят черните ѝ точки в Т-зоната - безбройни са и някои се подуват. Засега не съм открила нищо, което адекватно да ги почиства в домашни условия, но за козметик ми се струва рано.

# 201
  • София
за БЕЛ-а : завършиха Немили-недраги / съставно сказуемо

За акнето ( за сега слабо изразено, по някоя пъпка и не много черни точки) : карам гобвечер в банята да мие лицето със сапун (обикновен Бочко), а след това проблемните места ги кажем с това

При нас има ефект.
Трябва вечер задължително да се мие/почиства лицето.

# 202
  • Майничка
По литература свършиха 5 глава на "Немили-недраги", по БЕЛ са на съставно сказуемо.
Честно си признавам, че не зная каква козметика ползва. Каката беше с много проблемна кожа, с нея много сменяхме продукти, обикаляхме козметици и дерматолози, сега продължава много да се интересува, та съм й делегирала надзора над наборката. Гледам, че основно розова вода се мотае в стаята й.

Аз съм много зле в това отношение, кожата ми беше супер докъм 40те, никога нищо не съм ползвала и нямам грам навици. Купувам си чат-пат някой крем за лице, който преседява 2-години и отива за обувките... Не се гордея с това, но не се мотивирам за промяна.

Наборката не е отличничка, вероятно по математика ще има 4 за срока, по английски - също. По химия, ФВС и ТП сигурно ще е с петици.

# 203
  • в очите на дъщеря ми
Ако съберем моята козметика и тази на прекрасната, ще бъде сериозна конкуренция на малък козметичен магазин. Аз в пубертета не съм имала, никакъв проблем с кожата и се надявам прекрасната, да има същия късмет. Надявам се по математика да додрапаме до 5 ама......но другото между 5 и 6, без физиката....там е трагедия.

# 204
  • София
Светлица,
Не е рано за козметик. Просто се поитересувай за добър такъв. Някъде ги водят “медицински” козметици. Черните и белите пъпки / точки трябва да се почистват, защото после стават гнойни. Това до сега ми го казват всички дерматолози, при които сме ходили. Активният лисион Acne out доста пресушава кожата и е необходимо да се ползва хидратиращ крем с него.

# 205
С големия борим акне. През 3-4 месеца е при дерматоложката и коригират терапията, ако се налага. Едни мазила за зимата, други за лятото, когато има слънце. Измиващи гелове, почистващи, за мазане. Сам се оправя с всичко това. При него комедийни никога не е имало.
При набора сега започнаха да се появяват единични пъпки по челото. Силно се надявам и така да си остане. Ползва на Ла Рош козметика.

# 206
  • Бургас
Дотук не съм открила работещ препарат за акне. Обикалям, купувам, нося, пробва се, коментарът- "влошава ме". Вдигнах ръце. Ако някой знае нещо с лично доказан ефект, ще опитаме.
Надявам се да завърши първия срок. Вече оценките като числа не ме вълнуват, само наличието им.
Лично ползвано с доказан ефект е в шишенце салицилов спирт 1% се разтваря прахообразното съдържание на 3-4 капсулки Хлорнитромицин. Маже се поне 2 пъти дневно с този лосион, задължително преди лягане, на измита кожа.

# 207
  • Mars Hotel
Светлица,
Не е рано за козметик. Просто се поитересувай за добър такъв. Някъде ги водят “медицински” козметици. Черните и белите пъпки / точки трябва да се почистват, защото после стават гнойни. Това до сега ми го казват всички дерматолози, при които сме ходили. Активният лисион Acne out доста пресушава кожата и е необходимо да се ползва хидратиращ крем с него.
Благодаря, Скиорче. Ако някой има препоръки, ще се радвам да чуя.

# 208
  • в страната на чудесата
Само да добавя, че салицилов ИЯТ спирт е 2%, капсулите са 10 и се добавя 1 кафена лъжица сяра
И се прилага вечер и доста изсушава, да се внимава

# 209
Скоро не съм писала, но ви следях и четях. Причината е, че при нас продължават неудачите. Миналата седмица учителката по Мат. се разболя, три дена я заместваше друга която е на големите на занималнята. Учителката която заместваше по АЕ също се разболя, поне изкараха последния час, в петък нямат АЕ. Днес ново двайсет, заместничката по Мат., днес я зяместваха и нея, явно и тя е болна, караха часа с учителката по НЕ. Урока им беше, писане на домашната на дъската, и съответно проверка.
Първия час имаха със зам. директорката, още в началото на часа им каза - има много болни деца от училището, има и болни учители, не са болни от ковид, до тук добре, но дали е наистина така, те си знаят най - добре. Дано наистина да не са. Предупреди ги да не чупват и рушат нищо, защото и майстора го няма, човека и той болен.
Тази година за нас е просто уникална, „ децата всичко научиха и разбраха до тук “. Не знам как ще я караме, а съм сигурна, че това не е само при нас.

Общи условия

Активация на акаунт