Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 917
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Дидева, благодаря за информацията. Зарадва ни.

# 676
  • София
Имам едно питане. Как мога да оспоря срочна оценка? По история дъщеря ми имаше две шестици и миналата седмица, когато беше болна от ковид, учителят й писал тройка (?!) и за разкош - четворка за срока. Бясна съм, защото това е пълен абсурд и искам да направя нещо, но откъде да тръгна?

# 677
Имам едно питане. Как мога да оспоря срочна оценка? По история дъщеря ми имаше две шестици и миналата седмица, когато беше болна от ковид, учителят й писал тройка (?!) и за разкош - четворка за срока. Бясна съм, защото това е пълен абсурд и искам да направя нещо, но откъде да тръгна?
Може да говориш с учителя, в shkolo трябва да има негов телефон.
Другият вариант направо при директора и там с учителя да изясняваш ситуацията.

# 678
  • София
Вита, благодаря!
Ще опитам първо с учителя и ако не се разберем мирно и кротко, ще се обърна към директора.

# 679
  • Mars Hotel

Ох, много неприятно! А на какво е писал тройката? В Школо трябва да пише дали е на тест, на устно изпитване, на домашно, на проект... И сигурно може да се оспори, след като тя не е била на училище тогава. Дано да се разберете.

# 680
  • София
И аз подочух информацията, споделена от Дидева. Това е добре, защото не всички деца, които харесват математиката, харесват непременно и информатиката (която като първи профил си е по 5ч.седмично), особено като съдя по компютърното моделиране, с което в момента много се мъчи щерката, физиката е добра опция за МГ, стига да се намерят и учители. Навремето мисля също е имало паралелки с физика в СМГ, така че тази традиция се подновява. Но добра опция би била и ПП математика и история (шегувам се, но на щерката би й харесало).
Има ли някой, който има интерес към НГДК? Там пък може да отворят някой профил с математика, а в НПМГ с философия Satisfied

# 681
Моето беше голям фен на историята. Миналата година спрягаше НГДК, но тази година им смениха учителя и нещо загуби интерес. Или към българската история няма такъв интерес. Не мога да преценя какво се случи, но историята вече не е толкова любима.

Тонка, говори с учителя. Егати тъпата ситуация.

# 682
Всъщност при четири профилиращи предмета всеки от тях си е пет часа седмично, без значение дали е от първите два, или от избраните на по-късен етап. А и в училища, в които изборът на учениците е свободен, няма проблем да се учи допълнително история и/или философия. Но МАТ+ физика  е добра възможност да избягаш от информатиката изобщо. Иначе съм сигурна, че и в момента физиката присъства като ПП в СМГ.

# 683
  • непостоянно
Ханна, честита да е рожденичката! Здрава, щастлива и постигаща целите и мечтите си!
Ра2, стискам палци всичко да е наред!
Относно тестовете, както бях писала, от първо лице се убедих, че не може да си сигурен дали да вярваш на резултата 🙄
Колкото до четенето, наборката не чете! Кака ѝ, за сметка на това, чете като за няколко човека! Постоянно! Радвам ѝ се, но и малко се ядосвам, че предпочита да чете книги на английски! Полезно е, но не и ако е за сметка на българския. Най-редовно се случва да зацикли и да каже, че не се сеща как се казва/как е думата на български! 😳 Направо полудявам!
Нашата учителка от ЧУ по мат. е с положителен тест и ще пропуснем уроците тази седмица, та май ще се отдадем на почивка през ваканцията. И без това имаме нужда 🤪
Тонка, меко казано доста неприятна ситуация 😠

# 684
  • в очите на дъщеря ми
Тонка Не, че нещо, но аз не съм оптимист за изхода от тази неприятна ситуация. За съжаление има учители, които мразят и децата, и професията си!

# 685
  • София
Тонка, коя е тази 'звезда'?
Историкът на каката кара малко през просото и пише лесно оценки. Но не знам на кои седми класове е. Моята категорично не знае материала, има шест... Поне няма кой знае какъв стрес тук.

# 686
  • София
Вес, Вълков се казва преподавателят. Още по-абсурдното е, че от началото на учебната година не са имали часове при него. Единствено ги е карал да му пращат планове на уроците, а 1-2 пъти, когато се е вясвал в час, им е говорел за вредите от ваксините срещу ковид. Не мога в момента да вляза в Школо и не знам на какво точно й е писана тройката, но не смятам, че това има значение, предвид, че детето ми беше болно от ковид с 39,5 градуса температура.
Мислех да го почна с добро, но май ще се обърна директно към директора, който изглежда доста разбран и разумен човек.
Иначе тази година сме се съсредоточили върху БЕЛ и математика и не я юркаме по другите предмети. Но с историята въпросът е принципен, затова няма да се примиря и да остава нещата така.

# 687
  • София
Поговорете и с детето дали има назад във времето нещо непредадено или пък изпитване. Просто, за да сте подготвена за разговора и да не ви сервират такава информация, която може да е неистина/лъжа, само и само да оправдае тази оценка. От писаното тук установявам, че много учители въвеждат оценки не на време.
Друг момент, е че може така да си е решил учителя ( от описаното му поведение) , така че наистина си говорете с директора.

# 688
  • Сф
Тонка, много неприятно. По физика нащрака при нас някакви двойки и тройки така, на целия клас. Накрая. Изневиделица. Детето каза, че е казала че е от старо домашно. Не знам имат ли право да нанасят накрая, не навреме. Няма никакво време за реакция от детето. Хич не съм мислила да се разправям. Вероятно има основание, поне нашата. Щом целият клас е пострадал. Хич не обичам да влизам в конфликт с учители , освен ако не е фрапантно нещо. Трябва да провериш за какво иде реч. То е ясно, че не е оценка по време на кв.
Сериозно ли им говорил против ваксините? Не мисля, че имат право да коментират пред децата, личните си убеждения по тоя въпрос. Да не говорим ,че имат и починали колеги.
Детето замина на ски лагера. Аз не съм се притеснявала, защото боледува края на октомври. Малко да се кали, а е и по- весело отколкото да е с нас на ски. Обаче май са ги зарили с проекти и домашни за ваканцията, да видим как ще и стигне времето. Уж платихме за ски учител , но няколко деца карат добре и се спускат по черните писти с учителя по фвс, голям купон било. Цял ден са по пистите. Моята снощи отивала на фитнес, че я болели краката. Вика, разпуснала съм се като оставих атлетиката. Много съм доволна от училището, учителите. Няма конфликти, няма групички. Някое от по- малките е направило грешка да се оплаче на родител, че храната не била хубава..Да видиш как не ги пускат до магазина за боклуци , докато не си изядат манджите. Joy Вика, госпожата по химия седи и гледа кой какво яде. Изнася лекции за здравословно хранене.  Щото и моето е хитро , води ги за такоси по пистите и после тъпчат и салати и манджи,  понеже лоша била храната нали..видели са те глад..Евала, само така!

# 689
  • София
Сега говорих с дъщеря ми. Въпросният учител нито им е преподавал уроци, нито нищо. Пускал им е Уча се. Карал ги е единствено да пишат планове на уроците и да му ги пращат/носят. Никога не е провеждал устно изпитване и не е давал тестове. Тя твърди, че тройката е на неизпратени по време на карантината й планове на уроци, в което отново не откривам логика, защото при това положение би трябвало да се пише двойка.
По телефона попаднах на зам. директорката, която каза, че не разбира много-много от платформата на Школо, но от там да пиша на учителя, което ще направя веднага щом се прибера от работа.
По друг предмет пък средната оценка й е 5.50, а и е оставена 5-ца за срока, докато на нейна приятелка й е 5,11 и е с 6-ца за срока. Няма да се разправям с това, видяло се е, че образованието е кръгла нула. Да избутаме тоя 7-ми клас и да оживея, пък натам да става каквото ще.

PureLove, не само, че им говори против ваксините, а също така квалифицира ваксинираните като малоумници.

Общи условия

Активация на акаунт